ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΣΑμεΑ: «Μολών λαβέ» σε όσους επιβουλεύονται τα επιδόματα αναπηρίας ( video )«Μολών λαβέ» λέει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) σε ενδεχόμενη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Ε.Σ.Α.μεΑ: Επανειλημμένα τα επιδόματα αναπηρίας έχουν μπει στο στόχαστρο των δανειστών - για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα στον Τύπο περί του θέματος έρχονται να γιγαντώσουν τις αγωνίες χιλιάδων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα.

Καλούμε την κυβέρνηση να τα προστατέψει χωρίς περιστροφές.
Όπως είναι γνωστό, τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ κάποιου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βοήθημα του κράτους, που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους. 

Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους, που είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας. Είναι επίσης γνωστό ότι το 70% και πλέον των δικαιούχων είναι ανασφάλιστοι, με το αναπηρικό επίδομα να αποτελεί τον μοναδικό τους οικονομικό πόρο. Αν συνυπολογιστεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αυτόματα οι φτωχότεροι των φτωχών δεν θα μετέχουν σε αυτό!

Εντωμεταξύ, η απογραφή των δικαιούχων που περιγράφουν τα δημοσιεύματα έχει ήδη γίνει από το 2012, με τη στήριξη του αναπηρικού κινήματος. 

Το 2013 πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση όλου του κανονιστικού πλαισίου των επιδομάτων. Οι διαδικασίες ελέγχων και επανελέγχων στο ΚΕΠΑ είναι ραγδαίες ενώ κατά την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατοχυρώθηκε ότι δεν συνυπολογίζονται σε αυτό τα επιδόματα αναπηρίας.

Για ακόμη μία φορά το αναπηρικό κίνημα, σύσσωμο και ενωμένο, λέει «Μολών λαβέ!», όπως όλα τα χρόνια της κρίσης, προς οποιονδήποτε επιβουλεύεται την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και στα κόμματα, κάθε βουλευτή προσωπικά, να πουν ΟΧΙ με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο στα απαράδεκτα αντικοινωνικά αιτήματα των δανειστών. Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη είναι δική τους…

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς και κάθε πολίτη της χώρας να σταθεί πλάι μας, να παλέψει μαζί μας, να μην επιτρέψουμε καμιά περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα!

Bίντεο αρχείου του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, από διαμαρτυρία των ΑΜΕΑ στο υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ό, τι δεδομένων όσων ισχύουν 
στη τριτοκοσμική χώρα μας, αρκετούς τους περιμένει η δικαιοσύνη, και στη συνέχεια και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. 

Μιλάμε για απίστευτα άτομα στη πολιτική, των οποίων η ανευθυνότητα είναι απύθμενη, και δεδομένων ενεργειών και ενημέρωσης που τους έγινε, τα συγκεκριμένα άτομα δεν χαρακτηρίζονται σύμφωνα όσων γνωρίζουν, και όσων συνεχίζουν να ισχύουν επί ημερών τους. 

Θα υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά του συνόλου αρμοδίων και εμπλεκομένων, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε επίπεδο δήμου, διορισμένων, περιφέρειας, ΚΕΠΑ, κ.α., δεδομένου ό, τι από το 2012 η ΝΔ διέκοψε σε δικαιούχους επιδόματα τα οποία δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα, και οι ενήμεροι στην περιφέρεια Αττικής δεν έπραξαν το ελάχιστο. 

Είναι έτσι ακριβός κ. Καπάταη ; Υπάρχει όριο στην ανευθυνότητα ;

Γνωρίζετε κυρίες και κύριοι πόσα χρόνια τρέχαμε και ποιους στείλαμε στις καρέκλες ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΣΑμεΑ: «Μολών λαβέ» σε όσους επιβουλεύονται τα επιδόματα αναπηρίας ( video ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">