ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εconomist: 60% οι πιθανότητες Grexit


Την έντονη ανησυχία του για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Executive Editor του Economist, Daniel Franklin.

Μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Βερολίνο ο Franklin εκτίμησε ότι μέχρι το 2020 οι πιθανότητες ενός Grexit θα παραμένουν στο 60%, καθώς η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται.

Αναφερόμενος στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο Franklin τόνισε ότι θα έχουν σημαντικό ρόλο και το επόμενο διάστημα, ενώ παραδέχτηκε ότι το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί από 59% το 2015, σε 33%. Κατά το ίδιο, αυτό δείχνει βελτίωση της κατάστασης. 

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πληρωμή ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία θα έχουν σημαντικό ρόλο και το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο Franklin, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί από 59% το 2015, σε 33% - γεγονός που καταδεικνύει τη βελτίωση της κατάστασης.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναμφισβήτητα παράγοντα - κλειδί για τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, πρόσθεσε, όμως, από τη πλευρά των στελεχών αυτής της κυβέρνησης, και ειδικότερα όσων αφορά την περιοχή μας ( Γλυφάδα ), εμείς έχουμε τα πειστήρια ό, τι προσεχώς θα υπάρξει ρήγμα. 

Αυτά τα στελέχη επιθυμούσαν μια θέση στον κρατικό μηχανισμό, και πέραν αυτού τίποτα άλλο για το σύνολο των υπολοίπων, οι οποίοι επλήγησαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και η πολλά υποσχόμενη αλληλεγγύη και δικαιοσύνη προφανώς ήταν αποκλειστικά για το δικό τους άτομο, ξεχνώντας ό, τι οι ίδιοι δεν αντιμετώπιζαν ανάλογες καταστάσεις των υπολοίπων, ούτε είχαν πληγεί οι ίδιοι επί των ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Έχοντας τα πειστήρια, επί σειρά ετών, ατόμων τα οποία διετέλεσαν σε συγκεκριμένους τομείς, και την άρνησή τους να υποβοηθήσουν όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα τα τελευταία χρόνια,  κρίνουμε επαρκώς. 

Οι αναγνώστες, και αναγνώστριες μας, κάντε το κόπο και ρωτήστε τους τι έχουμε στην κεντρική μας σελίδα, τι αξιώνουμε επί σειρά ετών, και τι έχουν πράξει επί δυο χρόνια ; Τους ζητήθηκε επανειλημμένα να μας συνδράμουν ως Κυβέρνηση, οργάνωση, Περιφέρεια Αττικής, δήμος , ώστε να επαναλειτουργήσουμε τον Γλυφάδα FM;  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εconomist: 60% οι πιθανότητες Grexit Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">