ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mεγάλες μειώσεις από 20% έως και 40% στις συντάξεις

Mεγάλες μειώσεις έως και 20% φέρνει το νέο ασφαλιστικό που πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς

Μείωση στις επικουρικές έως και 40%

Η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 20 Απριλίου, με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν: «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να κλείσουμε».

Εθνική σύνταξη από 345 έως 384 ευρώ.

Εισάγεται εθνική σύνταξη 345 ευρώ για 15 χρόνια εισφορών, με το ποσό να αυξάνεται στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης, ώστε να αντικατασταθεί η κατώτατη σύνταξη που θα καταργηθεί.

Δεκτό έγινε από τους δανειστές το σχέδιο ελάφρυνσης των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες, εκπτώσεις μέχρι 50% για την τριετία 2017-2019 για τους αυτοαπασχολούμενους, και η δυνατότητα μόνιμης εισφοράς στο 16% για τους αγρότες 

Οι θεσμοί εντείνουν τις πιέσεις και για περικοπή των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων με το επιχείρημα ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει σταδιακά το πολύπλοκο σύστημα επιδοματικής πολιτικής από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Τα στελέχη του ΔΝΤ θέλουν τα επιδόματα να συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως έχει μετονομαστεί, κάτι που, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη.

Παράλληλα, υιοθετείται μία προοδευτική κλίμακα ποσοστών προσαύξησης, από 0,77% έως 2%, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα κίνητρα για εργασία και εισφορές.

Οι νέοι αυτοί ενιαίοι κανόνες θα εφαρμόζονται άμεσα στους νέους συνταξιούχους.

Παράγοντες της ασφάλισης εκτιμούν ότι οι νέες συντάξεις θα είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τις σημερινές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mεγάλες μειώσεις από 20% έως και 40% στις συντάξεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">