ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κόλαφος για την κυβέρνηση και τους Δανειστές, η έκθεση του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ αναφέρουν από το Ε.ΠΑ.Μ., και εμείς ως ''Γλυφάδα web'' γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο πως μπορεί να ισχύουν επί δυο χρόνια απίστευτες καταστάσεις, και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τα άτομα τα οποία υποστηρίξαμε επί χρόνια ώστε να βρίσκονται σε θεσμικές θέσεις, και σήμερα να απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές.

Πρέπει να αναφέρουμε ό, τι εκτός των υψηλών αποδοχών και διορισμών σε ορισμένα στελέχη, έχουμε και τις γνωστές Μ.Κ.Ο, τις οποίες συνέστησαν πίσω από τη πλάτη του Ελληνικού λαού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας ό, τι έρχονται 700.000.000 εκ. ευρώ για το προσφυγικό, ενώ δεν έπραξαν το ελάχιστο για όσους είχαν πληγεί επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Προσωπικά έχω κάθε λόγο να αποκαλώ αυτά τα άτομα επιπόλαια και επικίνδυνα για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, και τονίζω ό, τι είναι πλήρως ενήμεροι για όσα ισχύουν, και κρύβονται αντί να πράξουν τις απαιτούμενες πολιτικές. 

Η παραβίαση οικονομικών, κοινωνικών, και πολιτιστικών δικαιωμάτων, ειδικά στη Γλυφάδα, συντελείτε επί 26 ολόκληρα χρόνια εις βάρος ημών, και δεν αποτελεί αποκλειστικά απόρροια των τριών Μνημονίων και των τριών κομμάτων τα οποία τα ψήφισαν. 

ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν το πλαίσιο υπηρέτησης πέντε οικογενειών διαπλοκής από το 1989, οι οποίες βρίσκονται πίσω από το 90% των ραδιοτηλεοράσεων του Ν.Αττικής, και λειτουργούν χωρίς άδειες, ενώ δια μέσω μηχανισμών εξουσίας, και διορισμένων αυτών, οι οποίοι διαβιούσαν εκ του ασφαλούς, λαμβάνοντας αποδοχές από το κοινωνικό σύνολο, τέλεσαν με δόλο και στόχο την φυσική εξόντωση Ελλήνων πολιτών, σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, αντί υπηρέτησης την οποία όφειλαν σε κάθε Έλληνα πολίτη, όπως και το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προστατεύουν την εργασία.

Η επιπολαιότητα, καθώς και η εγκληματική τους ανευθυνότητα, ώστε να συντηρούνται στην εξουσία για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, και τον εύκολο πλουτισμό των οικογενειών και συγγενών τους, αδιαφορώντας πλήρως για το κοινωνικό σύνολο, τους οδήγησε να μετασχηματίζονται σε εγκληματίες κατά του Συντάγματος, του πολιτεύματος, και εν γένει των πολιτών.

Όσα ισχύουν ακόμα και σήμερα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, δηλώνουν βαθιά πολιτική σήψη, και εγκληματικό δόλο από τη πλευρά όσων κυβέρνησαν τη χώρα και όσων βρέθηκαν στο κοινοβούλιο.

Η εγκληματική δράση αυτών των κομμάτων συνεχίζεται και σήμερα, έχοντας στελέχη τους στους Ο.Τ.Α, και αναπαράγοντας με δόλο παρανομίες εις βάρος των πολιτών - δημοτών, την ίδια στιγμή που έχουν φροντίσει επιλεκτικά για τους κομματικούς ημέτερους, συγγενείς, και φίλους, να λαμβάνουν ετησίως εκατομμύρια από το σύνολο των δημοτών, ενώ ουδείς εξ αυτών έχει την ανάλογη διαδρομή των υπολοίπων. 

Το κομματικό κράτος συνεχίζεται, η κατάργηση του Συντάγματος είναι αυταπόδεικτη, και τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και τα στελέχη αυτών στους Ο.Τ.Α λειτουργούν με δόλο κατά των  οικονομικών, κοινωνικών, και πολιτιστικών δικαιωμάτων των πολιτών, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας, και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του Ε.Π.Α.Μ

Για μία ακόμη φορά ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αγνοούν και αποκρύπτουν από τον Ελληνικό λαό μία τόσο σημαντική έκθεση που ουσιαστικά καταδικάζει τις Ελληνικές κυβερνήσεις , την Ε.Ε και τους δανειστές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας.

Ο κος Juan Pablo Bohoslavsky, επισκέφθηκε την Ελλάδα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου 2015 και στην έκθεσή του, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κατά τομέα και επισημαίνει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν σημειωθεί.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο , ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι τα επιπλέον μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να λαμβάνονται εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκφράζει την ανησυχία του ότι μερικά από τα μέτρα αυτά μπορεί να είναι ασυμβίβαστα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφορά γίνεται και στο προσφυγικό, όπου υπογραμμίζεται ότι λόγω των μέτρων λιτότητος και της οικονομικής κρίσης, το Ελληνικό Κράτος μετά δυσκολίας ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην προσφυγική κρίση χωρίς την Ευρωπαική και διεθνή βοήθεια.

Στην συνέχεια η έκθεση αναφέρει πως έχουν παραβιασθεί τα δικαιώματα και οι συνθήκες εργασίας , κοινωνικής ασφάλισης , πρόνοιας , υγείας, τροφής και στέγασης και παρατίθενται αναλυτικά στατιστικά στοιχεία.

Στα συμπεράσματα και τις συστάσεις επισημαίνεται ότι «οι δυσμενείς επιπτώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αποτέλεσμα που επιβλήθηκε από ένα αόρατο χέρι για το οποίο δεν ευθύνονται κράτη ή διεθνείς οργανισμοί καθώς και ιδιωτικά και δημόσια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλαδας. 

Κατ’αρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανευθυνότητα δανειοληπτών και δανειοδοτουμένων συνέβαλαν σημαντικά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δεύτερον, τα μέτρα λιτότητας δεν εμβάθυναν μόνο σημαντικά την οικονομική κρίση , αλλά μειώνοντας τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας υπονόμευσαν τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και την υγεία. Δόθηκε προτεραιότητα σε δραστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις με αμφίβολα αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη και οι οποίες εφαρμόστηκαν σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Στις συστάσεις προς την Ελλάδα και τους δανειστές η έκθεση, μεταξύ άλλων, προτείνει να πραγματοποιηθεί μια μελέτη επιπτώσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα από την εφαρμογή των μνημονίων. Επίσης προτείνεται αναβολή μείωσης των κοινωνικών δαπανών που προβλέπονται από το τελευταίο μνημόνιο, μέχρις ότου σημειωθεί μείωση της ανεργίας και της φτώχειας

Επανεξέταση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για να διασφαλισθεί ότι δεν υπονομεύονται οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Το πλήρες κείμενο στην αγγλική:

https://epaminternational.wordpress.com/2016/03/30/report-of-the-un-independent-expert-on-the-effects-of-foreign-debt-to-human-rights-in-Greece-29-feb-2016/

To E.ΠΑ.Μ. καταδικάζει την αποσιώπηση μιας τόσο σημαντικής Έκθεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θυμίζει πρακτικές Xούντας και ζητά την άμεση συμμόρφωση της ελληνικής Κυβέρνησης με τις συστάσεις της.

Τέλος, το Ε.ΠΑ.Μ. θα συμπεριλάβει την Έκθεση αυτή στην δικογραφία που θα σχηματισθεί για την δίκη κατά των Κυβερνήσεων που οδήγησαν την πατρίδα μας στην καταστροφή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">