ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύριοι Τσίπρα και Παππά αξιώνω δημόσια και άμεσα την προεδρία της Ε.Ε.Τ.Τ

Παράταση στη διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι την επόμενη Τετάρτη έχει δώσει το κυβερνητικό σχήμα, όμως, η δυσλειτουργία σε επίπεδο θεσμών είναι σαφής και δεδομένη.

Ενώ το Μαξίμου,  (η κυβέρνηση) δίνει παράσταση εντυπώσεων με δελτία τύπου τα οποία αναφέρουν ''Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της'', το πλαίσιο αδειοδοτήσεως των εθνικών καναλιών αυταπόδεικτα ευεργετεί αποκλειστικά τους ολιγάρχες της διαπλοκής, και όπως μεθοδεύεται από το υπουργείο επικρατείας είναι πλήρως Αντισυνταγματικό. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε υποσχεθεί δικαιοσύνη και δημοκρατία στον Ελληνικό λαό, καταργεί στη πράξη τη λαϊκή εντολή, και τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό, και ένα μικρό team στελεχών αποφασίζει επί παντός επιστητού.

Δεδομένου ό, τι η παράκαμψη της ακέφαλης Ε.Ε.Τ.Τ. όπως και του Ε.Σ.Ρ, στην αδειοδότηση τόσο των εθνικών, όσο και των θεματικών τοπικών Ραδιοτηλεοράσεων, αντιβαίνει τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, αξιώνω την θέση του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ, ώστε ανεξάρτητα από τα διαπλεκόμενα και την κυβέρνηση να υπάρξει ρύθμιση τόσο της αδειοδοτήσεως Ραδιοτηλεοράσεων, όσο και εν γένει των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, και πολύ περισσότερο ρυθμίσεις όσων αφορά και το διαδίκτυο. 

Στη συνέχεια διαβάστε τόσο το δελτίο τύπου του Μαξίμου, όσο και τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως,  ώστε να κρίνετε επαρκώς ό, τι το πολίτευμα στη χώρα μας νοσεί βαθύτατα. 

Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της

Τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας, από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Από το ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τα πάντα και υπογράφει "στα τέσσερα", μέχρι ότι μας γυρνάνε στη δραχμή ή ότι δεν μιλούν μεταξύ τους οι βασικοί διαπραγματευτές.

Δεν μας είναι ξένη, ούτε πρωτόγνωρη αυτή η τακτική. Από το Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα η διαπλοκή έχει παίξει, αρκετές φορές, τα "ρέστα" της. Σήμερα, παρότι δεν τους έχει μείνει ούτε ίχνος αξιοπιστίας, επιμένουν πεισματικά. Αναμενόμενο. Δε τους έχει απομείνει άλλη ελπίδα. Με ανυπόστατα δημοσιεύματα προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσουν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης.

Σήμερα, λόγω της ημέρας, αντί άλλης απάντησης και αυτονόητων διαψεύσεων σε πρωτοσέλιδους τίτλους φθηνής προπαγάνδας, στέλνουμε στους εκδότες των συγκροτημάτων της διαπλοκής και στους κομιστές της κίτρινης δημοσιογραφίας, τις ευχές και τη κατανόηση μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

Καλό Πάσχα σε όλους, μα πιο πολύ στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι έρχεται !»

Ο Μητσοτάκης θα δώσει άλλες τέσσερις άδειες εθνικών καναλιών

Με την υπόσχεση πως θα χορηγήσει τέσσερις επιπλέον άδειες εθνικής εμβέλειας θα κατέβει, στην περίπτωση που γίνουν εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επιδιώξει μάλιστα οι άδειες αυτές να είναι υψηλής ευκρίνειας (σε χαμηλότερη ανάλυση), για να αποδείξει πως η σημερινή κυβέρνηση μεθόδευσε τις διαδικασίες θέλοντας να αποκλείσει σταθμούς.

Χωρίς νέο χάρτη συχνοτήτων η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραχωρήσει άδειες εθνικών καναλιών

Ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης θα αναλάβει τη δημιουργία του νέου χάρτη συχνοτήτων, και σας θυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, το 2008, είχε αποφανθεί ό, τι στο Ν.Αττικής χωρούν 35 - 40 ραδιοφωνικοί σταθμοί, όταν σε πλειάδα άλλων χωρών, στις πρωτεύουσες, λειτουργούν από 90 - 110 Ρ/Σ.

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώ κάθετα με την συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα κυβερνητικά στελέχη , τα οποία παρακάμπτοντας τόσο τη λαϊκή βάση, όσο και τα κριτήρια πραγματικής δημοκρατικότητας, πλουραλισμού, και πολυφωνίας, ρυθμίζουν με ακέφαλη την Ε.Ε.Τ.Τ τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας, για πολλοστή φορά υπέρ διαπλεκόμενων.

Καταρρίπτεται πλήρως ό, τι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να βάλει τέλος στη διαπλοκή, διότι όπως σας έχω αναφέρει επανειλημμένα το μεγάλο κεφάλαιο ( οι ολιγάρχες ) λειτουργούν τόσο τα εθνικά κανάλια, όσο και τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά του Ν.Αττικής, και παράλληλα είναι και οι πάροχοι της DIGEA, όπως και οι ιδιοκτήτες εταιριών τηλεπικοινωνίας, και πολλά ακόμα. 

Κυρίες και κύριοι, και η Ραδιοτηλεόραση υπάγεται στις τηλεπικοινωνίες, και είναι μείζον λάθος μια ρύθμιση από τη πλευρά ενός μικρού team κυβερνητικών στελεχών. 

Να σταματήσει άμμεσα η εξαπάτηση του λαού για το τέλος της διαπλοκής, διότι όσα ακολουθούνται επί του παρόντος από την κυβέρνηση, όπως ακολουθούνται, αφορούν αποκλειστικά τα ήδη υφιστάμενα συμφέροντα της διαπλοκής των ολιγαρχών.

Δεν υπάρχει ρύθμιση από τη πλευρά της κυβέρνησης για τον ψηφιακό πάροχο, και χωρίς τις ανεξάρτητες αρχές μεθοδεύει  εν λευκώ παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. 

Οι συχνότητες είναι δημόσια αγαθά, ανήκουν στο σύνολο, και δεδομένου ό, τι ανήκουν στο σύνολο του Ελληνικού λαού, πρέπει να διέπονται από πλήρη Συνταγματικότητα, και μέχρι αυτή τη στιγμή οι μεθοδεύσεις της κυβερνήσεως αναπαράγουν τις τακτικές του παλαιοκομματισμού κατά των συμφερόντων του λαού και υπέρ ολιγοπωλίων και μονοπωλίων.

Πρέπει να μπει μια τάξη, και να ισχύσει στη πράξη η αλλαγή σελίδας όσων αφορά την διαπλοκή, και προσωπικά δεν βλέπω διατεθειμένους τους κυβερνητικούς ''να σπάσουν τα αυγά'' και να δοθεί τέλος στην ασυδοσία των ολιγαρχών.


Γιάννης Κουρδομένος - Μηχανολόγος - Ηλεκτρονικός 
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Καλό Πάσχα... χωρίς Ανάσταση του λαού, διότι η ανάσταση που προσδοκά ο λαός απαιτεί τη συμμετοχή του και τις δικές του παρεμβάσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύριοι Τσίπρα και Παππά αξιώνω δημόσια και άμεσα την προεδρία της Ε.Ε.Τ.Τ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">