ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Ελληνικό στους δήμους και τους πολίτες ( VIDEO)

Του Γιάννη Κουρδομένου

Το Ελληνικό στους δήμους και τους πολίτες, αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα, το οποίο είχε την αφετηρία του και στις τοπικές μας ραδιοφωνικές μεταδόσεις του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', από την δεκαετία του 80 μέχρι το 2004, που δεχτήκαμε για πολλοστή φορά δίωξη και κατάσχεση, ώστε να ενισχυθούν τα οφέλη των νεοφιλελεύθερων που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και τον λαό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από την εκδήλωση του 2014, με την ομιλία του τέως δημάρχου Χ.Κορτζίδη, του μητροπολίτη Ν.Α.Αττικής Παύλου, και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πριν το βίντεο πρέπει να τονιστεί ότι στην εν λόγω εκδήλωση, όπως και σε εκατοντάδες άλλες, δεν είχε παραστεί ούτε ένας από το σύνολο των ''βολεμένων'' - των συμβασιούχων τους, δημοσιογράφων, κ.α., της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι στα δυο χρόνια της διοικήσεως Παπανικολάου απολαμβάνουν τα χρήματα του συνόλου των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβάνεστε επαρκώς ποιος ήταν, και ποιος είναι ο ρόλος συγκεκριμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι είχαν ως μοναδικό τους κίνητρο τα χρήματα των συμπολιτών μας, και επί δεκαετίες δεν τους είχαμε συναντήσει σε καμία τοπική εκδήλωση - σύναξη, όμως όταν διαπίστωσαν ότι από τη πλευρά ιδιωτών διοχετεύονται πολλά χρήματα, ώστε κάποιοι δήμοι να περάσουν σε άλλα χέρια, και ειδικά νεοδημοκρατών, έκαναν την εμφάνισή τους σε τοπικό επίπεδο δηλώνοντας ενδιαφέρων, τοπικά ΜΜΕ, κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Δείτε το απόσπασμα, (αναδρομή ) το οποίο είναι τραβηγμένο πρόχειρα από την τηλεόραση, και λόγω αυτού η εικόνα του δεν είναι αρκετά καλή. (το πρότυπο υλικό δεν το έχουμε δημοσιοποιήσει ακόμα στο σύνολό του, αν και έχουν περάσει δυο χρόνια,όμως, το Ελληνικό αποτελεί κομβικό σημείο σφετερισμού των ελπίδων εκατομμυρίων ανέργων, στους οποίους υπόσχονται *εργασία, πρόοδο, ευημερία, ανάπτυξη.)

Συνολικά γνωρίζουμε ότι ο ιδιώτης δεν θα καλύψει ούτε το 1% της συνολικής ανεργίας στη χώρα μας, άρα για εμάς αποτελεί μονόδρομο το Ελληνικό να περάσει στην αυτοδιαχείριση της περιφέρειας Αττικής και των όμορων δήμων, διότι για εμάς αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον.



Υποσημείωση: Eργασία, πρόοδος, ευημερία, και ανάπτυξη, δεν πρόκειται να υπάρξει για όλους αν αρχικά στερούμαστε από τη πλευρά των εκάστοτε διοικούντων άμεσες και μαζικές δομές όλων των πολιτών - δημοτών, ώστε να γαλουχηθούν όλοι οι πολίτες στην συνδιαμόρφωση, στην συμμετοχικότητα, στην ομόνοια, στην σύμπνοια, στην ομαδικότητα, καθώς και στην συλλογική λήψη των αποφάσεων για το μέλλον του συνόλου. 

Αυτό που πολύ εύκολα μπορούσε να περάσει μαζικά Ρ/Τ, την ίδια ημέρα, δημοσιοποιείται με δυο χρόνια καθυστέρηση, άρα σημαίνει ότι σε θεσμικό, κοινωνικό, και πολιτισμικό επίπεδο, έχουμε τεράστια παθογένεια, η οποία δημιουργήθηκε από ελάχιστους για τα συμφέροντα ημέτερων και ελαχίστων.

Άλλωστε γνωρίζετε ότι η δική μας φιλοσοφία επί δεκαετίες ήταν και παραμένει τα προαναφερόμενα, και η βασική αιτία που στράφηκαν κατά ημών οι νεοφιλεύθεροι και εκσυχρονιστικοί κύκλοι, δεδομένου ότι για εμάς ο δήμος αποτελεί την κοιτίδα της δημοκρατίας, άρα ο δήμος πρέπει να διαθέτει το σύνολο από ενδογενείς δομές για την κάλυψη μαζικά και άμεσα του συνόλου, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, ιδεολογίας, κ.α. 

* Όπως γνωρίζετε στο δήμο Γλυφάδας, όπως και σε άλλους, υπάρχουν σειρά έμμισθων, συνεργαζόμενων, κ.α., όμως ουδέποτε υπήρξε μέχρι σήμερα πολυφωνία, πλουραλισμός, μαζικότητα, και αμεσότητα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Ελληνικό στους δήμους και τους πολίτες ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">