ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι κολλητοί και τα τσιράκια τους !!!

Πολλές φορές χρειάζεται να αποσαφηνίζουμε ορισμένα πράγματα (...) διότι ο κάθε ένας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, και ειδικότερα όταν δεν έχει πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα.

Αρχικά, δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την επιχείρηση που διατηρεί ο αδερφός μου με ένα συνέταιρο, και ουδεμία σχέση με το αντικείμενο, και όταν αναφέρω καμία εννοώ ΚΑΜΙΑ.

Ο βασικός λόγος, που κάποια στιγμή προ ετών έθεσα δημόσια την επιχείρηση συγγενικού μου προσώπου ήταν ένας, και απόλυτα σαφής: ''Το απόλυτα έλλειμμα πραγματικής δημοκρατίας που ισχύει στους δήμους από τους εκάστοτε αιρετούς διοικούντες''.

Αναλυτικότερα: Γνωρίζετε τι σημαίνει επί δεκαετίες να διατηρείς τοπικά μια επιχείρηση, με όσα συνεπάγεται αυτή, και ορισμένοι επιτήδειοι ενώ εναλλάσσονται στη διοίκηση του δήμου - δήμων, ουδέποτε να έχουν παρέχει, έστω μια φορά, ένα δημοτικό έργο στους κατοίκους - δημότες;;;

Επί δεκαετίες εναλλάσσονται στο δήμο κομματικές διοικήσεις και πρόσωπα, τα οποία από τη μια επιθυμούν την διαχείριση των χρημάτων του συνόλου, όπως και τις αποδοχές από τις εν λόγω θέσεις, και στον αντίποδα προεξέχοντα ρόλο έχουν διαχρονικά ''οι κολλητοί και τα τσιράκια τους'', η αν προτιμάτε ημέτεροι, που πολλές φορές δεν διαθέτουν ούτε επιχείρηση, ούτε είναι κάτοικοι - δημότες της περιοχής μας.

Πως γίνετε κάποιος ο οποίος δεν διαθέτει επιχείρηση να πάρει ένα δημοτικό έργο, η τα χρήματα του συνόλου; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Έχει διασυνδέσεις με αιρετούς - εκλεγμένους, οι οποίοι του αναθέτουν αρκετά έργα, και ο ''κολλητός'' φροντίζει να πάρει τιμολόγια από τρίτους τα οποία θα παρασχεθούν στο δήμο, η ακόμα και πιο σύνθετου χαρακτήρα καταστάσεις.

Τι σημαίνει το συγκεκριμένο καθεστώς;  Σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα, στην οποία τον πρώτο ρόλο διαδραματίζουν οι γνωρίζοντες, οι συγγενείς, και οι κολλητοί.

Έχοντας το δεδομένο τόσο των εκάστοτε κομματικών δημοτικών αρχών, όσο και των σχολικών επιτροπών, οι οποίες διαχρονικά ( επί δεκαετίες ) επιλέγουν τους ''κολλητούς'' αναθέτοντας τοπικά έργα, και πολλές φορές σύμφωνα όσων αναφέρονται πιο πάνω,  έπραξα το αυτονόητο, και αυτό που θα αποτελεί την κορωνίδα των δημοτικών επιλογών στο αύριο της περιοχής μας.

Είναι αδιανόητο τοπικά επί δεκαετίες, και επί παντός επιστητού, να διαβάλλεται τόσο η τοπική δημοκρατία, συνοχή, καθώς και το σύνολο των δημοτών για τα οφέλη ημέτερων και των κολλητών, και αυτό αύριο θα το αλλάξουμε ριζικά για το σύνολο των δημοτών - κατοίκων.

Επαναλαμβάνω ότι επί δεκαετίες των κομματικών διοικήσεων εκατοντάδες επιχειρηματίες στην περιοχή μας δεν έχουν αναλάβει ούτε ένα (1) τοπικό έργο, δεδομένου ότι ακόμα και να συμμετάσχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες, είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένοι φροντίζουν να διαβάλουν την διαγωνιστική διαδικασία, άρα όλα τα τοπικά έργα ανατίθενται σε κολλητούς και ημέτερους.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος - αίτιο, που εκατοντάδες συμπολιτών μας δεν συμμετάσχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες, δεδομένου ότι συνολικά γνωρίζουν τις υφιστάμενες παθογένειες στους Ο.Τ.Α.

Ελπίζω να είμαι απόλυτα κατατοπιστικός και να μην έχει μείνει ούτε ίχνος ασάφειας, ειδικά σε όσους και όσες από εσάς έχετε μάθει να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, και πολλές φορές χωρίς επαρκή ενημέρωση, ταυτοποίηση, και διασταύρωση, διότι οι παθογένειες στους Ο.Τ.Α αφορούν όλους τους πολίτες, και δεν είναι περιορισμένου χαρακτήρα. 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι κολλητοί και τα τσιράκια τους !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">