ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τεράστια σκάνδαλα στο φως από τους «ράμπο» της Υγείας

Σε_εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για τεράστια σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με την Ημερησία σε άρθρο της Μαρίας Μόσχου «τεράστιες ποσότητες εμβολίων και υλικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, βρέθηκαν «ξεχασμένες» στην Κρατική Αποθήκη Υγειονομικού Υλικού, χωρίς κανείς να έχει φροντίσει να αξιοποιηθούν εγκαίρως, ή να επιστραφούν πριν από τη λήξη τους, ενώ με ''μεγάλη σπουδή'' ορισμένοι φρόντισαν να γίνουν νέες προμήθειες των ίδιων υλικών και εμβολίων».

Το διάστημα αυτό «τρέχουν» έλεγχοι του ΣΕΥΥΠ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, στο Ινστιτούτο Παστέρ, στο Εθνικό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών, στον ΕΟΦ, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας καθώς και σε διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες σχετίζονται με τον τομέα της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας. Αντικείμενο των ελέγχων, μεταξύ άλλων, είναι η διαφθορά, η κακοδιαχείριση στον δημόσιο τομέα υγείας και σε εποπτευόμενους φορείς, οι οποίοι λαμβάνουν κρατικό χρήμα.

Τεράστια σκάνδαλα στο φως από τους «ράμπο» της Υγείας

Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), υπό τον Γενικό Επιθεωρητή κ. Σταύρο Ευαγγελάτο.

Έλεγχοι είναι σε εξέλιξη σχετικά με:

α) Tις διαδικασίες προμήθειας και τιμών αντισυμφυτικών και αιμοστατικών υλικών 
β) Tα κριτήρια επιλογής και χρήσης των παραπάνω υλικών σε δημόσια νοσοκομεία.
γ) Στις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων
δ) Σε προγράμματα της ψυχικής υγείας 
ε) Στον ΟΚΑΝΑ
ζ) Την «είσοδο» ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία
η) Σε Ιδρύματα Ιστών, (τράπεζες ιστών και κυττάρων, ιδιωτικές τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος ) κ.α.
θ) Σε φαινόμενα αθέμιτου και παράνομου πλουτισμού κ.α.

Σημειώνεται ότι το ΣΕΥΥΠ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τη γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Άλλωστε ο επικεφαλής της γ.γ. Γεώργιος Βασιλειάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τρίτη, έκανε λόγο για «εξαιρετική δουλειά» του γενικού επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ.

Παράλληλα τόνισε ότι ο «ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί εξαιρετικά, υπάρχουν προγράμματα στη γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που μας επιτρέπουν να κάνουμε διασταυρώσεις μέσα σε μία ημέρα, ενώ στο παρελθόν χρειαζόμασταν έξι-επτά μήνες ή ακόμη και έναν χρόνο». 

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, να αφήσει τη μάχη να πάει χαμένη και πρόσθεσε «είναι σημαντικό να αποδοθεί οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη και να ελαφρυνθούν τα βάρη αυτών που έχουν τραβήξει το κουπί όλα αυτά τα χρόνια».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τεράστια σκάνδαλα στο φως από τους «ράμπο» της Υγείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">