ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ''πραξικόπημα'' δεν είναι του Νίκου Παππά είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Γιάννη Κουρδομένου

Έπειτα από 27 χρόνια πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, η οποία στα χρόνια λειτουργίας της στα ερτζιανά της χώρας μας, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, με τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, δεν διασφάλιζε ούτε την πολυφωνία, ούτε τον υγιή ανταγωνισμό, ούτε εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, οι επιλογές από τη πλευρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ν.Παππά δεν καταλογίζονται ως ''πραξικόπημα''.

Το πραξικόπημα υφίστατο επί 27 χρόνια ανομίας, διαπλοκής, φίμωσης της πολυφωνίας, και των κερδών που αποκόμιζαν οι λιγοστοί εκδότες, καναλάρχες.

Με βασικό δεδομένο την άρνηση από τη πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη, να συσταθούν οι ανεξάρτητες αρχές, και συγκεκριμένα πρωτίστως το ΕΣΡ, δεν μπορεί να καταλογίζονται ευθύνες σε μια κυβέρνηση η οποία ακολούθησε το πρωτόκολλο τήρησης των Ευρωπαϊκών οδηγιών.

Είναι φυσικό ότι ο αρμόδιος υπουργός δικαιούται με δική του απόφαση να δώσει εντολή διακοπής του σήματος στην Digea και να επιφέρει ξαφνικό θάνατο στα "παράνομα" κανάλια, και έχουμε το προηγούμενο ανάλογων ενεργειών από τη πλευρά της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τόσο με το μαύρο στην ΕΡΤ, όσο και με σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, οι οποίες ''δεν γνωρίζουμε που αποσκοπούσαν''. 

Πρέπει να υπάρξει μια τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας, και φυσικά όσοι δεν αδειοδοτηθούν πρέπει να κλείσουν, και όπως γνωρίζετε κανείς δεν κατεβάζει τους διακόπτες οικειοθελώς.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρέπει να καταρρεύσει, και αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση του νομικού πλαισίου με κατάθεση συγκεκριμένου νόμου στη Βουλή.

Η ανάκληση της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια πρέπει να προχωρήσει και κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και να προβλεφθεί ποινή φυλάκισης για τους απείθαρχους καναλάρχες, διότι το ανάλογο ίσχυε επί 42 χρόνια κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όταν ορισμένοι βλέπουν "σκαστή παρανομία" την τροποποίηση του ν. 4339/2015, πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς πως χαρακτηρίζεται η τροποποίηση του ν.1730/87, καθώς επίσης πως χαρακτηρίζονται οι ενέργειες από τη πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών να μην παρέχουν άδειες σύμφωνα με τον αρχικό νόμο για την ραδιοτηλεόραση, ο οποίος προέβλεπε και τοπικές άδειες στις τοπικές κοινωνίες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ''πραξικόπημα'' δεν είναι του Νίκου Παππά είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">