ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βούτσης για τηλεοπτικές άδειες: Στο τέλος θα είναι κοινή παραδοχή ότι έγινε μεγάλη τομή

«'Ασφαιρα πυρά» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τα περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει πως στο τέλος της διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα είναι κοινή η παραδοχή ότι υπήρξε μια μεγάλη τομή, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να προκαλούνται περιττές πολιτικές εντάσεις για το θέμα, όταν όλα λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.

"Νομίζω ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα υπάρχει μια κοινή παραδοχή ότι είναι ένα μεγάλο βήμα, υπήρξε μια μεγάλη τομή στις εξελίξεις σε αυτό το κρίσιμο τοπίο, στο οποίο επί δεκαετίες υπήρξε μια αναρχία και σε ένα βαθμό μια ανομία. 

Από εκεί και πέρα οτιδήποτε υπάρχει ενδιάμεσα σε διαδικασίες -που ακριβώς επειδή αφορούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορεί παρά και να έχουν μεγάλες αντιπαλότητες-, οτιδήποτε είναι προβληματικό, επιλήψιμο ή αν υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας και από εκεί και πέρα όλες οι άλλες αρχές για να το εκκαθαρίσουν για να το διευκρινίσουν. 

Δεν πρέπει, λοιπόν, να μπαίνει το άλογο μπροστά από τον αναβάτη και το αντίστροφο θα έλεγα στην περίπτωση μας, δηλαδή να μεγεθύνουμε καταστάσεις, ούτε να προκαλούμε περιττές πολιτικές εντάσεις, όταν όλα λειτουργούν και πρέπει να λειτουργήσουν στη βάση των νόμων των ψηφισμένων από το κράτος", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέντευξη ο κ. Βούτσης απαντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. που κατήγγειλε ότι η Βουλή «λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας», δηλώνει πως κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει μια άριστη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για να είναι η Βουλή ανοιχτή στην κοινωνία, στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα και δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, στη νεότητα και στα σχολειά.

Αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών στη Βουλή, με την εξής παρατήρηση: «Είναι λάθος να αποδεχόμαστε την έκπτωση της πολιτικής, την υποταγή της, την υποτέλεια της, την υπαλληλία της -σε ένα βαθμό- στους νόμους της αγορά και στους νόμους των media. Η πολιτική έχει ακόμα την εξουσία και την ευθύνη των αποφάσεων».

πηγή:

Υποσημείωση του ''Γ'': Κύριε πρόεδρε της Βουλής, μεγάλη ''τομή'' θα είχε γίνει στη χώρα μας αν υιοθετούσατε τις προτάσεις της κοινωνίας για ένα εθνικό κοινωνικό δίκτυο - κανάλι, όλων των πολιτών, τις οποίες τις εξοβελίσατε και ακολουθήσατε μια οδό διασφάλισης κομματικών ισορροπιών. (Σαφώς δεν εννοούμε εσάς προσωπικά, εννοούμε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, τον πρωθυπουργό, και το σύνολο όσων είδαν τις προτάσεις μας. )

Παραμένει ζητούμενο και αίτημα η διαμόρφωση των όρων για ένα κοινωνικό δίκτυο, όπως το είχαμε οραματιστεί και μεταδώσει δημόσια πριν την ύπαρξη κινητών τηλεφώνων, και sosial media. ( Πλην των καθαρά εμπορικών σταθμών να υφίσταται και ένα (1) κανάλι της κοινωνίας, όλων των πολιτών, το οποίο δεν θα έχει δημόσια η ιδιωτική δομή, και θα αποτελεί την κορωνίδα της λαϊκής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης για πραγματική πολυφωνία, η οποία σαφώς θα βρίσκεται στο ίδιο καθεστώς ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, και από επιτροπές δεοντολογίας. )

Κάνουμε αναφορά σε ένα Περιφερειακό μέσο - κανάλι, το οποίο θα μεταδίδει ειδήσεις τις περιφέρειας Αττικής, των δήμων (ΟΤΑ), αθλητικών - πολιτιστικών και κοινωνικών ειδήσεων, χωρίς εμπλοκή σε κομματικά και κοινοβουλευτικά ζητήματα. ( Δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο η βουλή και τα κόμματα )

Δημιουργείστε τους όρους θεσμοθετώντας, τουλάχιστον, για τοπική μετάδοση στο Ν.Αττικής, ώστε να υπάρξει το ενδιαφέρον από τη πλευρά χιλιάδων πολιτών, φορέων, κ.α., οι οποίοι θα συστήσουν από κοινού και με αγαστή συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας Αττικής το πλαίσιο συν μετόχων για τη λειτουργία του. ( Συλλογική και ομαδική κοινωνική λειτουργία )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βούτσης για τηλεοπτικές άδειες: Στο τέλος θα είναι κοινή παραδοχή ότι έγινε μεγάλη τομή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">