ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Τα καπιταλιστικά συμφέροντα κατά της βιώσιμης ανάπτυξης

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο γνώμονας για την ανάπτυξη είναι πάντα η ευημερία του κοινωνικού συνόλου, και ειδικότερα για την βιώσιμη ανάπτυξη η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τον πρωτεύοντα κανόνα, άρα οι προσεγγίσεις από τη πλευρά της διοικούσας δημοτικής παρατάξεως στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, για περιθωριοποίηση των διαφωνούντων με τους ιδίους, καθιστούν σαφές ότι από τη πλευρά των αιρετών υφίσταται μια ιδιόρρυθμη τάση, και ειδικότερα τα μηνύματα που περνούν στους συμπολίτες μας δεν συντελούν στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Οι δηλώσεις για περιθωριοποίηση πολώνουν, διχάζουν, και διαμορφώνουν ένα σύγχρονο  Άουσβιτς, στο οποίο καλείται η κυβέρνηση να ''ρίξει'' όσους προστατεύουν, τόσο τις διαχρονικές αξίες τις αριστεράς, όσο και τον χαρακτήρα προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.  

Διαβάστε την ανακοίνωση από την ''Ενωμένη Πόλη'' 

Την Τετάρτη (21/9) η ολομέλεια της Βουλής με την πρωτοφανή στα χρονικά πλειοψηφία των 260 βουλευτών (καταψήφισαν μόνο το ΚΚΕ και η ΧΑ) ενέκρινε την Σύμβαση Παραχώρησης για την ανάπλαση, αξιοποίηση και ανάπτυξη του εγκαταλειμμένου στη μοίρα του, εδώ και 15 χρόνια, πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ετσι δικαιώνεται πλήρως η σταθερή, αταλάντευτη και ξεκάθαρη προεκλογική και μετεκλογική, θέση της παράταξής μας υπέρ της – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – ανάπλασης και ανάπτυξης του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού και την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, πηγαίνοντας κόντρα στην αντιεπενδυτική ρητορική πολιτικών, δημοσιογράφων και τοπικών παραγόντων, ενώ πολεμήθηκε και από ένα οργανωμένο οικονομικό-δημοσιογραφικό σύστημα που σχεδίαζε με κάθε τρόπο την ακύρωση της συγκεκριμένης επένδυσης..

Οι προϋποθέσεις – απαιτήσεις που έθεσε και θέτει η παράταξή μας για την ανάπτυξη του χώρου έχουν εγκριθεί από τον λαό της πόλης και έχουν γνωστοποιηθεί και αναλυθεί επίμονα και διεξοδικά από τον επικεφαλή της, Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, στους αρμόδιους φορείς, αλλά και πρόσφατα στους βουλευτές των αρμόδιων για το θέμα Επιτροπών της Βουλής, ενώπιον των οποίων κλήθηκε να μιλήσει την Τρίτη (20/9).

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όπως πάντα, σταθερά , επίμονα και αταλάντευτα προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε μέσο, για την ικανοποίηση αυτών των προϋποθέσεων – απαιτήσεων που έχει θέσει η δημοτική μας αρχή προς όφελος των πολιτών και του Δήμου.

Καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει αίσθημα υψηλής ευθύνης προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη αυτή αναπτυξιακή επένδυση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, αφήνοντας στο περιθώριο τους ελάχιστους και χαμένους στα ιδεοληπτικά τους αδιέξοδα, κάθετα αντίθετους σε κάθε έργο ανάπτυξης του τόπου, λαϊκιστές οπαδούς της παράταξης του πρ. δημάρχου και του ιδίου, στους οποίους οι πολίτες έχουν, έτσι κι αλλιώς, γυρίσει οριστικά την πλάτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Τα καπιταλιστικά συμφέροντα κατά της βιώσιμης ανάπτυξης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">