ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρήστος Καπάταης: Το Ελληνικό να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο

Στη σελίδα της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου αναρτήθηκε η ομιλία του Χρήστου Καπάταη στη Βουλή, στην οποία ο αντιπεριφερειάρχης νότιου τομέα αναφέρει ''Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού σύμφωνα με την πρόταση των Δήμων της περιοχής και του ΕΜΠ (Δεκέμβριος 2010). Είναι μία πρόταση οικονομικά εφικτή και βιώσιμη.''

Εμείς από τη δική μας πλευρά ως κάτοικοι νοτίων προαστίων, και ασχολούμενοι επί δεκαετίες με τη ''τοπική ενημέρωση'', ( πριν οτιδήποτε άλλο ψηφιακό - ηλεκτρονικό στα νότια )έχουμε να αναφέρουμε τόσο στην περιφερειακή αρχή, όσο και στους κατά τόπους εκλεγμένους, και πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση, ότι η κατάσταση όσων αφορά του Ο.Τ.Α, και όσα ισχύουν από τις κομματικές διοικήσεις στο τόπο μας έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο, και πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις.

Είναι ανεπίτρεπτες οι ενέργειες από τη πλευρά δημάρχου και των ''διορισμένων του'' στο δήμο Γλυφάδας. Δεν μπορεί να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός να έχει οδηγήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, και στον δήμο να ισχύει μια ιδιότυπη κατάσταση από τη πλευρά της ΝΔ και των ημετέρων της στοχεύοντας κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Από την δεκαετία του 80, ραδιοφωνικά, τονίζουμε ως κάτοικοι των νοτίων προαστίων, και ως αριστερά, την αναγκαιότητα δημιουργίας διαδημοτικού ΜΜΕ, όλων των δημοτών, για άμεση, μαζική, και πραγματική πολυφωνική ενημέρωση όλων των κατοίκων. ( Δεν είναι του παρόντος να θέσουμε το σύνολο από αρνητικές παθογένειες που διαμορφώνονται επί δεκαετίες από τις κομματικές διοικήσεις στους Ο.Τ.Α, και θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένο άρθρο, αίτημα, πρόταση, προς όλους τους αρμοδίους φορείς.)

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή


«Κυρίες και κύριοι βουλευτές γνωρίζουμε το φόρτο των υπηρεσιών θα πρέπει όμως να επισημάνω ότι ειδοποιηθήκαμε μόλις πριν από μία ώρα και ως εκ τούτου δεν θα υπεισέλθω στην τεχνική και νομική πλευρά του θέματος, θα μείνω στην ουσία του. Το θέμα είναι γνωστό κι έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει κατατεθειμένη συγκεκριμένα δημόσια άποψη. Άποψη η οποία συμπυκνώνεται στο Ψήφισμα που υιοθέτησε στις 16 Ιουνίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για την οικονομία χρόνου θα καταθέσω το Ψήφισμα στα Πρακτικά και θα αναφερθώ σε ορισμένα χαρακτηριστικά του σημεία.


Επικεντρώνομαι στα εξής σημεία:
• Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού σύμφωνα με την πρόταση των Δήμων της περιοχής και του ΕΜΠ (Δεκέμβριος 2010). Είναι μία πρόταση οικονομικά εφικτή και βιώσιμη.


• Η διαχείριση των ακτών της Αττικής οι οποίες αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της, πρέπει να περιέλθει επιτέλους στα αιρετά θεσμικά όργανα που βρίσκονται εγγύτερα στους πολίτες, δηλαδή τον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζοντας στο σύνολό τους την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.


• Η πολύχρονη και εσκεμμένη εγκατάλειψη του χώρου αποτέλεσε διαχρονικά ένα από τα επιχειρήματα για να αιτιολογηθεί η υπογραφή της λεόντειου σύμβασης το 2014.


• Κανένα σχέδιο που αφορά το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να έχουν γνώση και λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.


Και για να μην κουράζω το σώμα, τρία σημεία που αφορούν την τοπική κοινωνία και την Τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ Βαθμού:


1. Τον κρίσιμο από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Τόσο τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων όσο και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων περιέχουν πρόβλεψη για χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή του Ελληνικού.


2. Τα εμπράγματα δικαιώματα της Περιφέρειας Αττικής εντός της περιοχής και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ και το οικόπεδο έκτασης 42 στρεμμάτων. Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει τα δικαιώματά της και θα διεκδικήσει τη δημόσια περιουσία της όπως έπραξε πριν από λίγους μήνες με την προσφυγή της στο Σ.τ.Ε., αλλά και με την παραίτηση του εκπροσώπου της από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε . εκφράζοντας τη διαφωνία της.


3. Την αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής λόγω του προβλεπόμενου εξαιρετικά υψηλού συντελεστή δόμησης και του προβλεπόμενου casino και το πλήγμα στην εμπορική δραστηριότητα, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τη δημιουργία πληθώρας εμπορικών κέντρων (τύπου mall)».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρήστος Καπάταης: Το Ελληνικό να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">