ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β: Οι Δήμοι πρέπει να είναι οι φορείς τοπικής ενημέρωσης των πολιτών


Η ΡΙ.ΚΙ.Π. δημιούργησε πλήρη φάκελο για 14 ακτές και πρότεινε την ένταξη στη διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας υδάτων στην Ν.Α.Αττική, και καλεί τη διοίκηση του Δήμου να συμμετέχει στην ενημέρωση των πολιτών και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

Όπως αναφέρουν ''Επισημαίνουμε επίσης στο έγγραφο κατάθεσης του συνόλου των φακέλων η οποία θα γίνει αρχικά στον Δήμο και τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος& Ενέργειας την ανάγκη θεσμοθέτησης δεσμευτικών κανονισμών και καθορισμού αρμοδιοτήτων σε κάθε επίπεδο διοίκησης, και τελικά στους Δήμους, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι οι φορείς τοπικής ενημέρωσης των πολιτών με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μέτρησης αλλά και τη χωροθέτηση πινακίδας υπόδειξης του σημείου ελέγχου και των μηνιαίων αποτελεσμάτων τους σε κάθε ακτή κολύμβησης''.

1. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ - ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

2. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΙ.ΚΙ.Π. ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΒΒ

1. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβε η ΡΙ.ΚΙ.Π. για την ενημέρωση των πολιτών για το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, δημοσιοποιεί τις τελευταίες μετρήσεις του μηνός Αυγούστου 2016.

Τα στοιχεία αυτά ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα
(http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

Λόγω του ότι η επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ για την ανάρτηση των
αποτελεσμάτων των ελέγχων δεν λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου,
η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ κατέθεσε επίσημο αίτημα στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την παροχή των στοιχείων της
μηνιαίας μέτρησης των παραμέτρων που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής. Έτσι αναρτήθηκαν όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του Δήμου να συμμετέχει στην ενημέρωση των πολιτών και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

2. Η προσπάθεια της ΡΙ.ΚΙ.Π όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση για τις επίσημες μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης.
Η δέσμευση την οποία αναλάβαμε με δημόσια τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στην διαβούλευση
για την τακτική αναθεώρηση του δικτύου παρακολούθησης ποιότητας υδάτων ακτών κολύμβησης, σήμερα υλοποιείται.

Δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό ξεχωριστούς φακέλους με τις προτάσεις μας ανά ακτή κολύμβησης του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με πλήρη τεκμηρίωση για το θέμα.

Αναλυτικά δημιουργήσαμε πλήρη φάκελο για 14 ακτές και προτείναμε την ένταξη στη διαδικασία παρακολούθησης της ποιότητας υδάτων 5 νέων ακτών καθώς και το διαχωρισμό των σημείων σε 4 ακτές με επαύξηση τους και επαναπροσδιορισμό σε 9 σημεία τελικά για σαφέστερη και ακριβή αποτύπωση των μετρήσεων της ποιότητας υδάτων ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες παρακολούθησης.

Σε κάθε φάκελο γίνεται ακριβής περιγραφή κάθε ακτής και σημειώνονται και όλα τα σημεία στα οποία υφίστανται εκβολές οι οποίες θεωρούνται
παράγοντες επιβάρυνσης και εγκυμονούν κινδύνους.

Επισημαίνουμε επίσης στο έγγραφο κατάθεσης του συνόλου των φακέλων η οποία θα γίνει αρχικά στον Δήμο και τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος
& Ενέργειας την ανάγκη θεσμοθέτησης δεσμευτικών κανονισμών και καθορισμού αρμοδιοτήτων σε κάθε επίπεδο διοίκησης, και τελικά στους Δήμους οι οποίοι και θα πρέπει να είναι οι φορείς τοπικής ενημέρωσης των πολιτών με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μέτρησης αλλά και τη χωροθέτηση πινακίδας υπόδειξης του σημείου ελέγχου και των μηνιαίων αποτελεσμάτων τους σε κάθε ακτή κολύμβησης.

Τα δεδομένα των φακέλων της πρότασης για την αναθεώρηση του δικτύου παρακολούθησης ποιότητας υδάτων ακτών κολύμβησης αναρτώνται στην
ιστοσελίδα της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα:http://rikipvvv.blogspot.gr/ - ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2016 

Υποσημείωση του Γ.WEB: Όπως διαπιστώσαμε έχει γίνει αρκετή εργασία απο την  ΡΙ.ΚΙ.Π. για 14 ακτές, όμως δεν θα σταθούμε σε αυτό, δεδομένου ότι για εμάς οι δήμοι πρέπει να είναι οι φορείς τοπικής ενημέρωσης των πολιτών, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών, και αποτελεί μια διαχρονική πρότασή μας η οποία πέφτει στο κενό λόγω κομματικών - πολιτικών σκοπιμοτήτων - συμφερόντων, ημέτερων, και κολλητών, άρα η δημοκρατία όπως απαιτείται στο τόπο μας διαχρονικά νοσεί. 

Στον παρελθόντα χρόνο, κάποιοι τέως δήμαρχοι στη Γλυφάδα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο εκατομμυρίων υπέρ μιας οικογένειας, μας είχαν αναφέρει στο Δ/Σ ''Μα είναι δυνατόν ο δήμος να σου κάνει ραδιοφωνικό σταθμό ;'' ( Εμείς όμως με τις δικές μας δυνάμεις είχαμε κάνει ραδιοφωνικό σταθμό και τον λειτουργούσαμε επί σειρά ετών για το δήμο, άρα αυτοί οι δημότες - δημότισσες που στέλνουν αυτούς τους κομματικούς εντεταλμένους στους δήμους δεν διαθέτουν κριτήριο αντιλήψεως τι πράττουν ;;; )

Ποτέ δεν τους απάντησα, δεδομένου ότι το σκεπτικό τους είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα αντιλήφθηκα και γνωρίζω, όπως και χιλιάδες συμπολιτών μας, ότι οι βλέψεις των κομματικών παρατάξεων είναι ο εύκολος πλουτισμός επιτήδειων χωρίς δημοκρατία, με το σύνολο των δημοτών χειραγωγούμενους από έμμισθους της δικής τους επιλογής, και η καθολική φίμωση της πλειονότητας. ( Ποτέ ο δήμος δεν κάνει κάτι για ένα δημότη, ( όπως καταχρηστικά και κατά του δημόσιου συμφέροντος έχουν λειτουργήσει επανειλημμένα οι κομματικοί δήμαρχοι ) το κάνει για το δημόσιο όφελος, για τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, και την πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ )

Αντιλαμβάνεστε τι θα ίσχυε σήμερα στη χώρα μας αν δεν υφίστατο το διαδίκτυο;;;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β: Οι Δήμοι πρέπει να είναι οι φορείς τοπικής ενημέρωσης των πολιτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">