ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρχονται απίστευτες επιβαρύνσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τουλάχιστον 400-500 ευρώ για μια απλή επίσκεψη μηχανικού που θα βεβαιώνει αν υπάρχουν αυθαιρεσίες, και θα εκδίδει τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Είναι πλέον υποχρεωτικό για την πώληση ακινήτου, την ενοικίαση αλλά και για αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, παραχώρηση ψιλής κυριότητας κλπ.

Τα χαράτσια πολλαπλασιάζονται, ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να κληθεί να πληρώσει όσα θα εισπράξει το χρόνο από ενοίκια και σίγουρα πολύ περισσότερα από τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ.

Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς που αναλύουν τις επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία, «χιλιάδες ιδιοκτήτες θα δηλώσουν αδυναμία να πληρώνουν για την έκδοση πιστοποιητικών με αποτέλεσμα να μείνουν αντίστοιχα χιλιάδες ακίνητα αναξιοποίητα. Παράλληλα, στις αποδοχές κληρονομιάς θα δημιουργηθεί κραχ καθώς δεν θα θέλει κανείς να πάρει ακίνητα που βαρύνεται με υψηλό ετήσιο κόστος».

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, με τους νέους νόμους, και με τον τελευταίο για τα αυθαίρετα, σε κάθε νέα μίσθωση, και ιδιαίτερα επαγγελματική, ο εκμισθωτής ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται τουλάχιστον με:
1 Αμοιβή Ενεργειακού επιθεωρητή για το πιστοποιητικό «ενεργειακής απόδοσης»,
2 Αμοιβή Πολιτικού Μηχανικού για τη βεβαίωση «πολεοδομικής νομιμότητας», πλέον του κόστους νομιμοποίησης τυχόν υφισταμένων αυθαιρέτων κτισμάτων.
3 Αμοιβή ηλεκτρολόγου για το πιστοποιητικό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
4 Αμοιβή Μεσίτη αστικών συμβάσεων, εφόσον έχει μεσολαβήσει.

Εμείς στη Γλυφάδα ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις από τη πλευρά συμπολιτών μας, και θα σας εκθέσουμε την χαρακτηριστικότερη: 

Να καταργηθούν οι φόροι των ακινήτων. Δεν φτιάξαμε τα σπίτια μας για τον κάθε Τσίπρα, Σαμαρά κλπ...

Έχουν θράσος να επιβάλουν φόρους στα ακίνητα και να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις όταν από κανέναν πολιτικό, νυν και πρώην, δεν μειώθηκε ούτε ένα λεπτό του ευρώ € από τις δημόσιες απολαβές τους;

Πρόεδρε της Δημοκρατίας αν έχεις ήθος να παραιτηθείς και να επιστρέψεις όσα χρήματα ελαβες έως σήμερα ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν εργάζεσαι με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον του λαού.
( Ελληνική Δημοκρατία ; Τρομάρα σας !!! )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρχονται απίστευτες επιβαρύνσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">