ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόσκληση Τσίπρα στον προοδευτικό, σοσιαλιστικό, και κοινωνικό χώρο

Πρόσκληση σε προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση στην οποία παρουσιάσθηκε από τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο απολογισμός της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια.
''Γ'' Έχουμε οδηγηθεί σε ένα οριακό σημείο ως χώρα, και ως λαός, και ενώ ο πρωθυπουργός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές - κοινωνικές δυνάμεις, και τις προσωπικότητες, ισχύουν οι διαχρονικές νεοελληνικές παθογένειες. α) Η εμμονή της ''παλαιότητας'' από τη πλευρά ορισμένων κατά το δοκούν, β) Διευρυμένη υποκρισία, γ) Απαξία της ανιδιοτέλειας, δ) Η αναπαραγωγή επαγγελματιών της πολιτικής. ( Καθημερινά διαπιστώνουμε διευρυμένο το φαινόμενο φαυλοκρατίας σε επίπεδο κοινωνίας, και ενώ ορισμένοι έκαναν ένα ''γιουρούσι'' με την υποστήριξη της διαπλοκής, η οποία εδραιώθηκε επί ημερών τους στα ερτζιανά, οι πολλά υποσχόμενοι ''διοικητές'' του συνόλου των δημοτών, πολώνουν, διχάζουν, κατακερματίζουν, και ακολουθούν παλαιές ατραπούς εξυπηρέτησης της ωφέλειας κομματικών, παραταξιακών και ημέτερων. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα μεγάλο τμήμα πληθυσμού να ταυτίζεται με την φαυλοκρατία, αντί της ενδεδειγμένης κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελούσε τη δική μας στάση ζωής σε επίπεδο δήμου, και να δημιουργεί ένα κλίμα εντυπώσεων το οποίο καλλιεργείτε τεχνηέντως από συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν διαπιστώνουμε ακόμα τις πολιτικές εξισορροπήσεως σε επίπεδο Ο.Τ.Α. Οι κινήσεις στην πολιτική ''σκακιέρα'' πρέπει να αλλάξουν ριζικά με νέο θεσμό για την τοπική αυτοδιοίκηση ) 
Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε για την συμπόρευση της Αριστεράς με τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης κάθονταν ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πολλοί πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ για απουσία από τις πρωτοβουλίες διαλόγου.

«Το Συνέδριο του ΣΥΡIΖΑ πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί. Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του Κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Γνωρίζω ωστόσο, όπως και όλοι μας, ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικές κινήσεις, οι προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελα να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς ιδιοτέλειες και να καταθέσουν την άποψή τους και να προσφέρουν στην μεγάλη αυτή η προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε «ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προσωπικότητες για την προσπάθεια μας να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια και προστατευμένη». «Από αυτό το κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία», υπογράμμισε.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ιστορική καμπή στην οποία διεξάγεται το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης:

α) Η Ευρώπη διέρχεται τριπλή κρίση 

β) Η Αριστερά έχει κλείσει ένα χρόνο στην διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό συνέδεσε την πορεία της Ε.Ε. με τις εξελίξεις στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για την αλλαγή του τοπίου και την άρση του αδιεξόδου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόσκληση Τσίπρα στον προοδευτικό, σοσιαλιστικό, και κοινωνικό χώρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">