ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To MEV της Ηλιούπολης πάει για παγκόσμιο βραβείο ( Παγκόσμια καινοτομία )

To MEV, το δικτυακό χωριό που έχει εγκατασταθεί πιλοτικά εδώ και τρεις περίπου μήνες στην Ηλιούπολη αναδείχθηκε καλύτερη και καταλληλότερη καινοτομία από τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή του HUB: RAUM ROADTRIP #3 – ATHENS την σημαντικότερη start up πλατφόρμα της Ελλάδας.

Η σύσταση για Access σε Apply Accelerator στο "Warp Sprints" οδηγεί το MEV στη διεκδίκηση της ανάδειξής του σε μία από τις κορυφαίες καινοτομίες σε όλο τον κόσμο , σχετικά με τις Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) αφού το HUB:RAUM είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνής διοργανώσεις.

Το MEV (Municipality Electronic Village), είναι ένα τοπικό Social Media που δημιουργεί group γειτόνων με ίδια ενδιαφέροντα και τα οποία συνομιλούν με τη δημοτική αρχή.

Το MEV είναι μια πλατφόρμα lobbying.

Καθημερινά δημιουργεί συνδέσεις ανθρώπων του ίδιου Δήμου που είτε φτιάχνουν τις δικές τους ομάδες δραστηριοτήτων, είτε φτιάχνουν ομάδες διεκδίκησης και προτάσεων για την γειτονιά τους.

Άλλωστε στην πρώτη σελίδα του MEV υπάρχει το μήνυμα: Εδώ θα δεις τη πόλη σου σαν ένα Ηλεκτρονικό “Χωριό” . Εδώ είσαι μοναδικός! Βρες τους συμπολίτες σου με τα ίδια ενδιαφέροντα, ανταλλάξτε απόψεις, δημιουργήστε ενέργειες, αναπτύξτε σχέσεις, εξυπηρετηθείτε άμεσα, μεταφέρετε τα μηνύματα σας!

Στην Ηλιούπολη η πιλοτική πλατφόρμα που αποτελεί σαφώς παγκόσμια καινοτομία, καθώς τα γνωστά Social Media φτάνουν σε επίπεδα κορεσμού και αναποτελεσματικότητας, η ανταπόκριση δείχνει να είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος το αγκαλιάζει και το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο.

Στο MEV γίνεται ένας συνεχής δημόσιος διάλογος μεταξύ δημοτών και δημοτικής αρχής για τις απόψεις που υπάρχουν, τις ιδέες που γεννιούνται καθημερινά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Μέλος του MEV μπορεί να γίνει μόνο δημότης ή κάτοικος της Ηλιούπολης κατόπιν εξακρίβωσης των στοιχείων του από το δημοτολόγιο. Έτσι δεν υπάρχουν εικονικά – ψευδή profile ούτε άγνωστα άτομα και ο διάλογος που γίνεται είναι υπεύθυνος και αποτελεσματικός.

Σημαντικό επίσης στοιχείο του MEV είναι η ακριβής διαπίστωση της μαζικότητας κάθε αιτήματος ή ιδέας ως να ήταν e-petition αφού κάθε σχόλιο ή ιδέα βεβαιώνεται με την αντίστοιχη ανταπόκριση που βρίσκει ονομαστικά από τους γείτονες.

Το MEV θα παρουσιαστεί επισήμως στην Ημερίδα για την Έξυπνη Πόλη που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης τον Οκτώβριο, όπου εκεί θα παρουσιάσει στους πολίτες την συνολική του πολιτική για την Έξυπνη Πόλη με τις ηλεκτρονικές καινοτομίες που έχει εφαρμόσει στην διοίκηση, τις έξυπνες στάσεις, και τον έξυπνο φωτισμό, όπως και σε άλλες εφαρμογές στάθμευσης, επικοινωνίας κλπ.

Το mev της Ηλιούπολης θα το βρείτε στην διεύθυνση http://mymev.net

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδoμένου: Όσα αναγράφονται ως παγκόσμια καινοτομία αποτελούσαν δημόσια μεταδιδόμενα του ''Γλυφάδα FM'' πριν από δεκαετίες, για μια έξυπνη και ηλεκτρονική πόλη στην οποία οι δημότες θα καθορίζουν σημαντικό παράγοντα και δεν θα αποτελούν παθητικούς αποδέκτες.

Όπως γνωρίζετε σε σειρά αιτήσεών μας προς το δήμο Γλυφάδας, οι εκάστοτε διοικούντες παρανόμησαν στις αιτήσεις μας, θέτοντας επί της ουσίας εκτός το σύνολο των δημοτών και των προτάσεών τους.

Σαφώς την περίοδο των προτάσεών μας δεν υπήρχε διαδεδομένο το διαδίκτυο και τα app κινητών τηλεφώνων, όμως υπήρχαν τα ερτζιανά τα οποία αποτελούσαν και αποτελούν ενδεδειγμένη πλατφόρμα για μαζικότητα, πολυφωνία, και άρτιο ενδογενή τοπικό πολιτισμό. 

Για την Ιστορία: Η ψηφιοποίηση του δήμου και σειράς υπηρεσιών του σε σχέση με τους δημότες πετάχτηκε στο κάλαθο των αχρήστων από όσους είχαν εκλέξει οι συμπολίτες μας. Παράλληλα και οι προτάσεις μου για συνοικιακά συμβούλια τα οποία θα αποφάσιζαν για τα ζητήματα κάθε γειτονιάς της πόλης ώστε να υπάρχει δίκαιη ισοκατανομή πόρων.

Σε αυτή τη πόλη σε λίγο θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε, διότι δεν υπάρχει πουθενά άλλου στο κόσμο πόλη με περισσότερο βαθμό κατακερματισμού, πόλωσης, ατομικισμού, υπονομεύσεων,  κ.α., και υποβάθμισης όσων θα συντελούσαν στην πρωτοπορία του τόπου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To MEV της Ηλιούπολης πάει για παγκόσμιο βραβείο ( Παγκόσμια καινοτομία ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">