ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρβιτσιώτης: Η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων

Το θέμα Καλογρίτσα, και εν γένει των τηλεοπτικών αδειών, έχει γίνει ο βασικός μοχλός ώστε να υπάρχουν παρεμβάσεις από τη πλευρά της ΝΔ, και χρησιμοποιείται κατά κόρον ως λαβή σε σχέση με τους μνημονικούς όρους για επίσπευση των εκλογών. 

Σαφώς οι πολίτες γνωρίζουν ότι όποιο κόμμα αναλάβει την διακυβέρνηση από το blog των ισχυρών κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι πολιτικές θα είναι ταυτόσημες, άρα το επικαιροποιημένο αίτημα εκλογών από τη πλευρά του κ. Βαρβιτσιώτη προσωπικά θεωρούμε ότι είναι άκαιρο.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός στην εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα «Νομίζω ότι ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση το διαγωνισμό στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αποσκοπούσε σε ένα και μόνο πράγμα: Να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του κανάλι. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η τάξη, όμως, αυτή δεν επιτυγχάνεται με νόμους - τύπου Παπά, που καθιστούν τον εαυτό τους καναλάρχη. Όταν περιορίζεις την πολυφωνία, περιορίζεις την ίδια τη δημοκρατία».

Για εμάς, στον ''Γλυφάδα'', ο περιορισμός της πολυφωνίας είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο στη χώρα μας επί 27 χρόνια ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων και διακυβέρνησης της χώρας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μολονότι υφίσταντο σε καθεστώς ανομίας αρκετά ραδιοτηλεοπτικά media, και ειδικότερα εθνικά τηλεοπτικά, δεν διασφαλιζόταν η πολυφωνία. Αρκεί κάθε ενδιαφερόμενος να ανατρέξει στο ΕΣΡ και να εξετάσει χιλιάδες προσφυγές τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από μεγάλο αριθμό βουλευτών, αρχηγών κομμάτων, κ.α.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του κ. Βαρβιτσιώτη αναφέρει «Σαφέστατα και υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες πολιτικές. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ, το λένε οι ίδιοι, από μόνοι τους. Σήμερα, άλλωστε, οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος υπερθεματιστής συνδέεται με υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος».

Τουλάχιστον εμείς στον ''Γ'' γνωρίζουμε ότι όποιοι και όσοι να συμμετείχαν στην προκήρυξη των εθνικών καναλιών, δεδομένης της εθνικής μας πραγματικότητας, θα είχαν σχέσεις με υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος, και αν εσείς έχετε να μας υποδείξετε κάποιους οι οποίοι διαθέτουν περιουσία δις, χωρίς ''υπόγειες διαδρομές'', και χωρίς σχέσεις με κόμματα, να τους κατονομάσετε.

O κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά ότι « ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί εκείνος μπορεί, και δεύτερον, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Και αυτό, πλέον, φαίνεται» και σημειώνει ότι « η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων. Η πολιτική είναι πάνω από όλα ζήτημα ιδεολογίας και προγραμματικών θέσεων. Αυτά οφείλει να αξιολογεί ο πολίτης».

Προσωπικά δεν αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, και δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, διότι οι δεξιόστροφες πολιτικές της ΝΔ είναι δοκιμασμένες επί δεκαετίες στη χώρα μας, και οδήγησαν τόσο στην οικονομική ύφεση, όσο και στην τεράστια ανεργία, και επιπροσθέτως η ανάπτυξη την οποία καθημερινά επικαλούνται τα στελέχη σας έχει στενούς ορίζοντες, και κυρίως περιορίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο, σε ημέτερους, κ.α.

Ο τέως υπουργός ανέφερε ότι « από την 'Ανοιξη που θα ενεργοποιηθεί ο περιώνυμος «κόφτης» τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, αφού, μέχρι στιγμής, όλα τα δημόσια έσοδα υστερούν από τους αρχικούς στόχους και το αίτημα των εκλογών δεν αποτελεί έναν κοινότυπο αντιπολιτευτικό ελιγμό, αλλά μια αυτονόητη εθνική αναγκαιότητα. Σύντομα, με τη φοροκαταιγίδα που έρχεται, δε θα είμαστε μόνο εμείς που θα ζητάμε εκλογές, αλλά ολόκληρη η κοινωνία».

Αν θυμόμαστε καλά σε παλαιότερη δήλωσή σας είχατε αναφέρει, ως Νέα Δημοκρατία,  « όσοι δεν έχουν να πληρώσουν χαράτσια και ΕΝΦΙΑ να πουλήσουν τα σπίτια τους και να μείνουν στο δρόμο», άρα δεν διασφαλίζετε το δημόσιο συμφέρον, και σαφώς θα διαμορφώσετε μεγαλύτερη ζημία στο λαό. 

Συνήθως πηγαίνεις για κάτι καλύτερο, λόγω δυσαρέσκειας, και διαμορφώνεται κάτι χειρότερο, και οι πολίτες πρέπει να έχουν μνήμη, και να μην επηρεάζονται. 

Τέλος, δεδομένου ότι η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων, και είναι θέμα τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων - προγράμματος, θέλουμε να δούμε από τη πλευρά του κομματικού σας στελέχους - δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου να τηρούνται συνολικά οι προεκλογικές του δεσμεύσεις, τις οποίες σχεδόν στο σύνολό τους τις έχει εξοβελίσει.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρβιτσιώτης: Η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">