ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Μεγάλη μέρα για τη Γλυφάδα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν στους ''ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ'' την παραχώρηση της χρήσης και της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από τη Μαρίνα του Αλίμου έως τη Βάρκιζα, αναφέροντας για ''μεγάλη μέρα.''

Αντισυστημική Ενημέρωση σχολής πρωτεργάτη: Για εμάς, στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ (...) '', οι οποίοι επί δεκαετίες είχαμε μια ξεκάθαρη και δημόσια τοπική παρουσία με συγκεκριμένες θέσεις, τόσο για το παραλιακό μέτωπο, όσο και για τον Υμηττό, καθώς και για το Ελληνικό, δεν είναι μεγάλη μέρα διότι εξαιρείται το Ελληνικό, και όσα αποφάσισε το κυβερνητικό σχήμα και τα κόμματα της Βουλής ''αποτελούν το *δόλωμα ώστε να ''τσιμπήσουν'' τα ψάρια... και εν συνεχεία πωλώντας τα να γίνουν το προσωπικό οικονομικό  όφελος του ενός ''ψαρά''. 

* Θα εξηγηθεί πλήρως στον μέλλοντα χρόνο, διότι ο κάθε ένας μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και να σχηματίζει λάθος συμπεράσματα.

Όσα αφορούν τη παραχώρηση χρήσης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από τους δήμους της περιοχής μας, αποτελούν εν μέρει μια νίκη όσων είχαν θέσει ψηλά το πήχη των αριστερών αξιών, κόντρα σε όσους πρέσβευαν τις παραχωρήσεις σε κομματικούς ημέτερους, στο κεφάλαιο, και το καθεστώς ανομίας, το οποίο ειδικά στη Γλυφάδα είναι διευρυμένο, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι και αύριο οι τακτικές από τη πλευρά αυτών των διοικήσεων.

Σε αλλοτινές εποχές για τη Γλυφάδα, η οποία δεν διέθετε ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε wifi, ούτε sosial media, ούτε τη πλειάδα όσων ετεροχρονισμένα έκλεψαν την πνευματική μας ιδιοκτησία, και υφίστατο το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ τοπικό μουσικό ραδιόφωνο της πόλης, υπήρχαν σαφείς θέσεις για ελεύθερες παραλίες, καθώς και για τη παραχώρηση του Ελληνικού στους όμορους δήμους, και ποτέ δεν διαπιστώσαμε από τη πλευρά των συμπολιτών μας ( από τη πλειονότητα ) αντιδράσεις, αντιρρήσεις, η δυσαρέσκεια.

Εν συνεχεία οι κόλποι των συμφερόντων ένθεν και ένθεν, οι οποίοι στράφηκαν κατά της πολυφωνίας και του αμιγώς τοπικού πολιτισμού, διαμόρφωσαν συνθήκες ανομίας αναρχίας και πόλωσης, κατακερματισμού των συμπολιτών μας, διχασμού και ισοπέδωσης της κοινωνικής συνοχής, ώστε να υπηρετηθούν τόσο τα προσωπικά τους, τα κομματικά τους, και τα ιδιωτικά συμφέροντα, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ στα ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.  

Ο όρος διαδημοτικά, συλλογικά, ομαδικά, κ.α., έχει εξαφανιστεί πλήρως μέσα σε 20 χρόνια διαπλοκής και καπιταλιστικών κυβερνήσεων, και δεν γίνετε αντιληπτό πως μπορεί να υπηρετηθεί ορθά το δημόσιο συμφέρον, γιατί για εμάς προσωπικά το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οργανωμένες διαδημοτικές δομές με τη συμμετοχή όλων των δημοτών ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, θρησκείας, ιδεολογίας, κ.α.

Το έγκλημα συνεχίζεται στο τόπο μας έπειτα από πέντε δεκαετίες.  

Είναι πρωτοφανές τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ευνοούμενης πολιτείας, κράτους, τοπικής αυτοδιοικήσεως, ένας πολίτης - δημότης με ανιδιοτελή δράση δεκαετιών, και παράλληλα με εκατοντάδες σύννομες ενέργειες  - αιτήσεις - προτάσεις, κ.α, να υπονομεύεται από το σύνολο όσων αξίωσαν εμπλοκή με την πολιτική και τα κοινά, και πλην των κομματικών, πολιτικών, παραταξιακών κ.α. συμφερόντων, να μην υπάρχει ούτε (1) ενέργεια από τη πλευρά όσων αξίωσαν τη συμμετοχή τους και τις ψήφους των πολιτών, και δηλώνει τι διαμορφώθηκε στη Γλυφάδα στα χρόνια απουσίας της αμεσότητας και της μαζικότητας. ( Άλλωστε γνωρίζετε και εσείς τι εξυπηρετούν οι εκάστοτε διοικούντες και αιρετοί Γλυφάδας. !!! )

Δεν ξεχνάμε τη συνολική σας απουσία εκπροσωπήσεως και τοποθετήσεων, επί δεκαετίες, όλων των παρατάξεων, από την ημέρα παράδοσης στο Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας των αιτήσεων μας, παρουσία όλων των παρατάξεων, μέχρι και σήμερα, για ένα δήμο η δήμους πραγματικής ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ. ( Κάποιοι έγιναν πιο ίσοι και προνομιούχοι σε αυτό το τόπο. Άλλωστε γι' αυτό υπάρχει και το αύριο. )

Η ανακοίνωση των ''Ανοιχτών Οριζόντων''

Μεγάλη μέρα για τη Γλυφάδα μας και τους γειτονικούς δήμους είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2016. Η κυβέρνηση παραχώρησε τη χρήση και την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τη Μαρίνα του Αλίμου έως τη Βάρκιζα, στους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Έτσι, μετά από δεκαετίες αγώνων, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα για την απόδοση της παραλίας στο Δήμο μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους τόσα χρόνια έδωσαν τη μάχη να παραμείνει ζωντανό το αίτημα, κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα και τις κατά καιρούς αρνητικές επιλογές των αρμοδίων. Σε ότι μας αφορά μάλιστα, όλους εμάς στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση που συμμετείχαμε στις προσπάθειες και συμβάλαμε στο αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην σημερινή κυβέρνηση που ανταποκρίθηκε θετικά στο πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής. Ήδη το πρώτο βήμα είχε γίνει το 2015 με την κατάργηση της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» όπου είχαν μεταβιβαστεί τα παράκτια δημόσια κτήματα, βήμα που ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη εξέλιξη.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης έχει υποχρέωση άμεσα να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις πλευρές της παραχώρησης και κυρίως να ξεκαθαρίσει, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα παρά την επιμονή μας, ποιος είναι ο σχεδιασμός της για την αξιοποίηση αυτού του φιλέτου της πόλης. 

Με έμφαση για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι γνώμονας σε κάθε επιλογή πρέπει να είναι το δημόσιο συμφέρον, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας. Βάση για τη διαμόρφωση των χώρων πρέπει να είναι το Προεδρικό Διάταγμα του 2004 που εξασφαλίζει, σε μεγάλο βαθμό, τα παραπάνω και όποια προσθήκη ή αλλαγή γίνει, απαρέγκλιτα να είναι στην παραπάνω κατεύθυνση.

Απαραίτητη θεωρούμε την αναφορά στο δελτίο μας αυτό και στην πρόσφατη επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της νέας σύμβασης για το Ελληνικό

Ξεκαθαρίζουμε ότι η κατάληξη αυτή δεν ικανοποιεί το αίτημα που είχαν οι όμοροι Δήμοι, το κίνημα που αναπτύχθηκε επι τόσα χρόνια, αλλά και εμείς, για Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου με Αθλητικές – Πολιτιστικές και Κοινωνικές Χρήσεις, σύμφωνα και με την μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είχε προεκλογικά υποσχεθεί η κυβέρνηση. Οι αλλαγές όμως και οι προσθήκες που έγιναν στην αρχική σύμβαση του 2014, βελτιώνουν κατά πολύ τα πράγματα.

Το πάρκο θα είναι ενιαίο και ελεύθερα προσβάσιμο σε έκταση 2.000 στρεμμάτων, συν 600 στρέμ. κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, συν 300 στρεμ. που δυνητικά θα αξιοποιηθούν για άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Η κατασκευή του θα γίνει την πρώτη πενταετία και όχι στο αόριστο μέλλον που προβλεπόταν αρχικά. Η επένδυση θα αυξηθεί με 1,5 δις. € για κοινωφελή έργα που πρώτα επιβάρυναν το δημόσιο. Ένα χιλιόμετρο παραλίας μένει ελεύθερο και προσβάσιμο στους πολίτες. Μειώνεται η δόμηση κατά 25% περίπου. 
Παραμένουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά στο χώρο, καθώς και κάποιες κοινωνικές δράσεις, όπως ο Σύλλογος ΑμεΑ και πολλά άλλα.

Η Δημοτική Αρχή και όλοι μας έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τη μάχη για τη θεσμοθετημένη συμμετοχή των Δήμων, τη διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης και τη λύση προβλημάτων, όπως η αποχέτευση των ομβρίων της Ν. Ευρυάλης, η προστασία και ανάπτυξη του Γκολφ της Γλυφάδας, καθώς και των εμπορικών μαγαζιών της πόλης κ.α.

Για όλα τα παραπάνω εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε το «παρών», πάντα με συνέπεια, με θέσεις, με προτάσεις, με συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές δράσεις και αγώνες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Μεγάλη μέρα για τη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">