ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ και πορεία στη βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

Την Τετάρτη 21/9, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά από την ολομέλεια της βουλής την πώληση του πρωην αεροδρομίου Ελληνικού, πιστή στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Κάνει «πάσα» στο κεφάλαιο ένα ακόμα κομμάτι της δημόσιας περιουσίας, ένα ακόμα πολύτιμο αγαθό, όπως αυτό των δημόσιων χώρων.

Η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό με κεντρικό σύνθημα :«Τίποτα δεν τελείωσε, αγώνας και δράση για το Ελληνικό μέχρι τη νίκη»καλεί σε προσυγκέντρωση, στο ΤΑΙΠΕΔ (Κολoκοτρώνη 1 & Σταδίου) την Τετάρτη 21/9 στις 18:30 και σε πορεία προς την βουλή.

Αφού τελείωσε το εµπόριο ελπίδας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιεί τώρα µία-µία τις αντιλαϊκές της δεσµεύσεις. Με όρους µαφίας, η πολιτική κυβέρνησης και θεσµών παραχωρεί τη δηµόσια περιουσία στις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αυτό που χαριτωµένα βαφτίζουν αξιοποίηση-επένδυση-ανάπλαση είναι µια τεράστια οικονοµική, οικολογική και πολιτική καταστροφή για το λαό.

Είναι οι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία που θα στιγµατίσουν την παραλιακή ζώνη και θα περιορίσουν ακόµη περισσότερο την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες της Αττικής. 
Είναι τα mall και το καζίνο που από τη µία θα συγκεντρώσουν την εµπορική δραστηριότητα στραγγαλίζοντας την τοπική αγορά, ενώ από την άλλη επιβάλουν άθλιες και ελαστικές εργασιακές συνθήκες. Είναι η προέκταση των αυτοκινητόδροµων από τον Υµηττό,που αναγκαστικά θα συµπληρώσουν την επένδυση και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωµία των γύρω δήµων.

Είναι η µοναδική ευκαιρία που χάνεται, για πραγµατικό πάρκο υψηλού πρασίνου και πνεύµονα οξυγόνου για όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό που τώρα ξεδιάντροπα παρουσιάζουν ως «νίκη», είναι για µία ακόµα φορά πράσινες µακέτες µε εκτάσεις γκαζόν για τις πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν.

Αυτή η συνολική εικόνα όπως και να τη δει κανείς, δε µπορεί να έχει µικροβελτιώσεις. Αν γίνουν όλα αυτά, ποιόν ενδιαφέρει τελικά το πόσο µεγάλη θα είναι η νέα πόλη που θα γίνει στο πρώην αεροδρόµιο; Κανένας δε µπορεί να µείνει αδιάφορος. Για το αν ρηµάζει ο χώρος σήµερα, ευθύνεται η ίδια η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και οι φράκτες που κρατάνε µακριά κατοίκους και µαζικούς φορείς.

Παλεύουµε για να έρθουν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο!
Σήµερα υπάρχει ακόµα χρόνος, χρόνος όµως για λαϊκή κινητοποίηση και όχι για άλλες διαπραγµατεύσεις και θεσµικές αυταπάτες. Από την πρώτη στιγµή που δηµιουργηθήκαµε, δώσαµε όλες µας τις δυνάµεις σε αυτόπου θεωρούµε ότι λείπει, στη λαϊκή αυτοοργάνωση και αυτενέργεια! 

Οι αγώνες µας µπορούν να καθορίσουν το επόµενο διάστηµα τις εξελίξεις και όχι οι ικεσίες για αντισταθµιστικά οφέλη, οι συναντήσεις σεγραφεία, οι αγωγές και οι επιστολές στον πρωθυπουργό... Γνωρίζουµε τις δυσκολίες σε ένα τόσο µεγάλο, σχεδόν κεντρικό ζήτηµα. Μόνο όµως ένα µαζικό και δυναµικό κίνηµα στην περιοχή, που θα απευθυνθεί στιςγειτονιές όλης της Αττικής και συνολικά στο εργατικό κίνηµα µπορεί να αναδείξει τη µάχη για πάρκο υψηλού πρασίνου, σε µάχη του λαού όλης της Αττικής και να της προσδόσει νικηφόρα προοπτική.

Και σε αυτή τη µάχη θέλουµε να συναντηθούµε µε οικολογικά κινήµατα, µε κινήµατα υπεράσπισης του παραλιακού µετώπου, µε κινήµατα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και µε εργατικά σωµατεία, για νασυγκρουστούµε αποφασιστικά µε την ιδιωτικοποίηση του αεροδροµίου, µε τη συγκρότηση του υπερταµείου ιδιωτικοποιήσεων αλλά και συνολικά µε τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Αγωνιζόµαστε:
§ Για πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς οικοπεδοποίηση και επιχειρηµατικές δραστηριότητες
§ Ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο Λάτση αλλά και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης
§ Για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία
§ Για προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών
§ Ενάντια στον βίαιο εκτοπισµό των προσφύγων σε ακόµα χειρότερα στρατόπεδα

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό

Υποσημείωση του Γ.Κ: Συνολικά βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση όσων αφορά το Ελληνικό, και αυτό διότι αρκετοί από τους συναγωνιστές των προηγούμενων ετών έχουν υποκύψει στη δύναμη του καπιταλισμού και του χρήματος.

Σαφώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει έστω και ένας (1) ο οποίος δεν θα έπραττε ανάλογα αν ήταν σε ανάλογη θέση είτε ο ίδιος, είτε το κόμμα του.

Πάντως ξεκαθαρίζουμε ότι προσωπικά επιλέξαμε καμία ανοχή στο έγκλημα του Ελληνικού, και κόντρα σε όλους και σε όλα, διότι για τους καπιταλιστές όλα είναι χρήμα, ακόμα και οι ανθρώπινες ζωές, ακόμα και το μέλλον του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι ο βίαιος εκτοπισµός των προσφύγων έχει διαπραχθεί στο Ελληνικό πριν από δεκαετίες, με την απαλλοτρίωση του συνοικισμού του Βοσπόρου, και παράλληλα εν συνεχεία έχουν διαπραχθεί σειρά άλλων καταχρηστικών και επαχθών ενεργειών κατά της πολυφωνίας στο τόπο μας, με διώξεις και κατασχέσεις. 

Δεδομένου ότι επί σειρά ετών, δεν μας εκπροσωπούν επάξια οι συντεχνίες όσων πλασαρίστηκαν με τις γνωστές μεθόδους σε πολιτικό επίπεδο, όσο και των κοινών, εμείς καλούμε όσους συμπολίτες μας παραμένουν μάχιμοι να συναντηθούμε ΣΗΜΕΡΑ έξω από τη βουλή στις 7 μ.μ. ( Προσωπικά για εμάς το ζήτημα έχει κοινωνική διάσταση και δεν κάνουμε ''πολιτική εκμετάλλευση'' )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ και πορεία στη βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">