ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιθετική συμπεριφορά από δημοτικό σύμβουλο στη ΓλυφάδαΕπιθετική συμπεριφορά από δημοτικό σύμβουλο, και συγκεκριμένα από τον κ. Αγγελάτο,  δέχτηκε στο πρώτο (1) Γυμνάσιο Γλυφάδας  ο κ. Κώνσταντίνος Αυγέρος, με ύβρεις, και στη συνέχεια με διάθεση τραμπουκισμών.

Όπως αναφέρει η σύντροφος του κ. Αυγέρου, ο οποίος δέχτηκε την λεκτική επίθεση και όχι μόνο, ''Όταν ρώτησα για την ταυτότητα του κυρίου και μου είπαν ότι είναι δημοτικός σύμβουλος, αισθάνθηκα απογοήτευση, θυμό και οτι στην ίδια μου την πόλη , η ίδια η δημοτική αρχή με κακοποιεί σαν πολίτη, ζητώντας μάλιστα να λύσουμε τις διαφορές μας ...στα χέρια!!''

Δεδομένου ότι η δημοτική αρχή πρέπει να δίνει το παράδειγμα, καλούμε τον δήμαρχο Γλυφάδας να παρέμβει όσων αφορά τις πρακτικές του συμβούλου του, καθώς επίσης να σταματήσει άμεσα το σύνολο από τραμπουκισμούς οι οποίοι υφίστανται στη τοπική μας κοινωνία στα δυο χρόνια διοικήσεώς του, και να επιστρέψουν όλα όπως ήταν πριν αναλάβει το δήμο. 

Πρέπει να σας θυμίζουμε ότι ο βασικός λόγος απομάκρυνσης του τέως δημάρχου Κ.Κόκκορη από την διοίκηση ήταν η αυταρχική συμπεριφορά του, κ.α., ενώ επί δυο χρόνια Γ. Παπανικολάου ισχύει διευρυμένο το φαινόμενο και εις βάρος πολλών δημοτών.

Γλυφάδα 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τα γεγονότα

Εχθές το απόγευμα, 8 η ώρα, πήγαμε στο  1 Γυμνάσιο Γλυφάδας, στο γήπεδο του στοίβου για να τρέξουμε. Εκεί και καθώς έτρεχαν αρκετοί ενήλικες, ο Κύριος Αγγελάτος (μέχι τότε ,άγνωστος σε εμάς) πλησιάζει το σύντροφό μου, Κώνσταντίνο Αυγέρο και με επιθετικό ύφος του λέει να σταματήσει να τρέχει γιατί ή ώρα του κοινού αρχίζει στις 20.15. 

Στην προσπάθεια του πρώτου να ρωτήσει για ποιο λόγο, ο εν λόγω κύριος μίλησε με τέτοιο τρόπο, ο κύριος Αγγελάτος είχε ακόμη πιο επιθετική συμπεριφορά χρησιμοποιώντας  χαρακτηρισμούς όπως καραγκιόζη και βλάκα , με αποκορύφωμα να θέλει να αφήσει κατά μέρους τα πράγματα που είχε μαζί του και να πιαστεί στα χέρια(!).

Αν και χρόνια πριν έτρεχα στο συγκεκριμένο γήπεδο (ήταν εκεί το σχολείο μου) και πρόσφατα είχα γραφτεί στο Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας, αγνοούσα οτι οι ενήλικες μπορούμε να τρέχουμε μετά τις 20.15. Αυτό για να μην υπάρξει σύγκρουση και τραυματισμός των μικρών παιδιών που αθλούνται. Χωρίς να είναι δικαιολογία, δεν είμαστε οι μόνοι, και φυσικότατα δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να σταματήσουμε την προπόνηση, εφόσον ήταν λάθος μας.

Καταγγέλλουμε.
Ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που είμαι μάρτυρας τέτοιου είδους κακοποιητικής συμπεριφοράς. Όταν ρώτησα για την ταυτότητα του κυρίου και μου είπαν ότι είναι δημοτικός σύμβουλος, αισθάνθηκα απογοήτευση, θυμό και οτι στην ίδια μου την πόλη , η ίδια η δημοτική αρχή με κακοποιεί σαν πολίτη, ζητώντας μάλιστα να λύσουμε τις διαφορές μας ...στα χέρια!!

Φυσικά θα ήταν άδικο να κατηγορήσω εν γένει την παραταξη στην οποία ανήκει και για να προλάβω όσους θα σκεφτούν ότι είμαστε εγκάθετοι και άλλα τέτοια συναφή να πω ότι ο σύντροφός μου είναι δημότης Καλλιθέας και ποσώς τον ενδιαφέρει τι γίνεται στο δήμο Γλυφάδας, κι εγώ αν και προέρχομαι από πολιτική οικογένεια της Γλυφάδας, είμαι μόλις ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα μετά από πολύχρονη διαμονή μου στο εξωτερικό και ούτε ξέρω , καλώς ή κακώς, ποιοι άνθρωποι απαρτίζουν τη δημοτική αρχή.

Τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου, καταδικάζουμε την κακοποιητική συμπεριφορά του Κυρίου Αγγελάτου. Ως μέλλουσα μητέρα και ο σύντροφος μου ως ήδη πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες όπως κάθε νοήμων γονιός και  καταδικάζουμε τη συμπεριφορά ενός ενήλικα ο οποίος γίνεται επιθετικός και προκλητικός μπροστά σε πλήθος παιδιών , ένα από αυτά και το δικό του .Όχι μόνο δε θέλουμε τέτοια παραδείγματα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής αλλά στόχος μας είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να προστατεύονται και να τα αποφεύγουν  (όπως το bullying).

Ως πολίτες, καταδικάζουμε όποιον άνθρωπο εκλέγεται για να προστατέψει το δίκιο και τελικά καταχράται, στην προκειμένη με τη συμπεριφορά του, την εξουσία. Η αρχή θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα.

Ζητούμε από το δήμαρχο Γλυφάδας να λάβει σοβαρά υπόψιν αυτή την επιστολή γιατί , εκτός των άλλων, καταλαβαίνουμε ότι το έργο του δήμου είναι δύσκολο και χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν , τουλάχιστον την ψυχολογία να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα με αποφασιστικότητα αλλα και ψυχραιμία. 

Ειδικά στις δύσκολες μέρες μας, όλοι έχουμε προβλήματα αλλά η λύση δεν είναι τα ξεσπάσματα θυμού σε αγνώστους ειδικά όταν έχεις εξουσία. Είναι άκρως επικίνδυνο.

* Από το δήμο Γλυφάδας, να επικοινωνήσουν μαζί μας, για περαιτέρω ενημέρωσή τους για τα στοιχεία της οικογενείας που δέχτηκε την επίθεση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιθετική συμπεριφορά από δημοτικό σύμβουλο στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">