ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Είσαι άνεργος - άνεργη; (Άκου Χατζηγιάννη και αγόρασε και το CD ?)

Η εφορία ανοίγει ξανά τις υποθέσεις φορολογούμενων που έστειλαν με εμβάσματα μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό την περίοδο 2009 -2011 και ξεκινά τώρα ελέγχους σε βάθος δωδεκαετίας.

Η αρχή θα γίνει με τον τραγουδιστή Μ. Χατζηγιάννη. «Η υπόθεση για τον τραγουδιστή δεν έκλεισε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που τον δικαίωσε» σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για να προσθέσει ότι η απόφαση του δικαστηρίου, ανοίγει τον δρόμο για να ξαναελεγχθεί ο τραγουδιστής, αυτή τη φορά όχι μόνο για τα έτη 2010-2011 που έστειλε τα εμβάσματα στην Κύπρο αλλά για την περίοδο 2000-2012.



Το όνομα του Μ. Χατζηγιάννη εντοπίστηκε στη λίστα με το 1,27 εκατ. ΑΦΜ και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν στα χέρια τους το CD με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του και τα εισοδήματά του. Ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που «σκανάρει» καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον επόμενο μήνα.

Ο τραγουδιστής θα ελεγχθεί φορολογικά, σε κάθε έτος από το 2000 έως το 2012 για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.



Στο πλαίσιο του ελέγχου θα κληθεί, να δικαιολογήσει όσα ποσά βρεθούν να έχουν πιστωθεί πρωτογενώς στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2000 έως και τον Ιούνιο του 2012.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του.



Βέβαια αν ο τραγουδιστής καταφέρει να καλύψει τα ποσά αυτά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί, τότε δεν θα πληρώσει κανέναν επιπλέον φόρο και η περιπέτειά του με την εφορία θα τελειώσει οριστικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Είσαι άνεργος - άνεργη; (Άκου Χατζηγιάννη και αγόρασε και το CD ?) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">