ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παυλόπουλος: Oι Τράπεζες οφείλουν να σέβονται την παράδοση του τόπου μέσα στον οποίο αναπτύσσονται

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στο Κάστρο των Ιωαννίνων εξήρε την προσφορά του Ιδρύματος στον Πολιτισμό και τόνισε ότι « Η Ελλάδα είναι πνεύμα και πολιτισμός».

Ο κ. Παυλόπουλος, επισήμανε ότι «η οικονομία, το Τραπεζικό σύστημα δεν ζουν ως απομονωμένοι χώροι, αλλά ζουν στην κοινωνία και οφείλουν να προσαρμόζονται στις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας στην οποία αναπτύσσονται» , προσθέτοντας ότι «οι Τράπεζες των οποίων σεβόμαστε την ανεξαρτησία, οφείλουν και εκείνες να σέβονται την παράδοση του τόπου μέσα στον οποίο αναπτύσσονται».

Αναφερόμενος στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως «η Ήπειρος και κυρίως τα Ιωάννινα ήταν πάντα ένας χώρος μεγάλης λαϊκής παράδοσης και τέχνης» και πως η αργυροτεχνία αποτελεί κορωνίδα αυτής της παράδοσης και πρέπει να παρατηρήσει ότι αυτή η παράδοση πάει μακριά στην αρχαιότητα.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με την δημιουργία του Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, τίμησε «όπως της ταιριάζει, την κυριολεκτικώς εθνική συμβολή της Γιαννιώτικης αργυροχοΐας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε, την προσφορά του «Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς» στον Πολιτισμό και επισήμανε ότι, το «Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην λαμπερή αλυσίδα πολιτισμού την οποία ο Όμιλος Πειραιώς έχει κληροδοτήσει στην Ελλάδα».

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η κ. Όλγα Γεροβασίλη ενώ παραβρέθηκαν, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ευρωβουλευτές, βουλευτές κομμάτων και άλλες προσωπικότητες.




Γλυφάδα Web: Δεδομένης της δηλώσεως του προέδρου της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλου, και όσων ισχύουν επί δεκαετίες στα Νότια προάστια Αττικής, και ειδικότερα στη Γλυφάδα, διαπιστώνουμε μια καθολική αντίφαση.

Αν συμπεριλάβουμε και τη στάση των εκάστοτε κομματικών διοικήσεων στο δήμο, όπως και τις διαχρονικά παρανομίες τους στις σύννομες αιτήσεις μας, υφίσταται μια παραμορφωμένη Τοπική Δημοκρατία. 

Ο Πολιτισμός έχει κοινωνική διάσταση και δεν περιορίζεται στην νομοτελειακή.
( Γλυφάδα FM 1977 - 2004 )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παυλόπουλος: Oι Τράπεζες οφείλουν να σέβονται την παράδοση του τόπου μέσα στον οποίο αναπτύσσονται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">