ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρήστος Σπιρτζής: ''H Ελλάδα θα σεβαστεί την κοινοτική νομοθεσία''

Το_ψηφιακό φάσμα στο προσκήνιο σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής δεδομένης της επιστολής του Γκίντερ Ετινγκερ η οποία εστάλη στα μέσα Ιουνίου.

Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι η εν λόγω επιστολή αποτελεί το πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Ελλάδας, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

Πηγή της Κομισιόν επισήμανε ότι «δεν λάβαµε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσαµε τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κοµισιόν», προσθέτοντας πως «οι αρχές δεν έστειλαν όλες τις απαντήσεις σε ό,τι είχαµε ρωτήσει».

Οι Βρυξέλλες όχι μόνο δεν θεωρούν ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν από την Αθήνα, αλλά τονίζουν ότι το φάσμα και ή ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών, είναι θέματα που θίγονταν στην Επιστολή.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που εξετάζονται για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Η πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι η επιστολή ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ελέγχου και παραπομπής της χώρας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου, και σημείωσε ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης αιτιολογημένης γνώμης.

Σημείωσε δε ότι η απόσυρση φάσματος και η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών - ΕΣΡ και επιτροπή τηλεπικοινωνιών, είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που η Κοµισιόν εξετάζει στην Ελλάδα σε σχέση µε το τηλεοπτικό τοπίο.

Χρήστος Σπιρτζής: H Ελλάδα θα σεβαστεί την κοινοτική νομοθεσία

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με ρητή υπόσχεση ανέφερε ότι θα απαντήσει εντός της επόμενης βδομάδας στις ενστάσεις της Κομισιόν για την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής τηλεπικοινωνιών

Η κυβέρνηση, μέσω του κ. Σπίρτζη, διαβεβαίωσε τις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ ζήτησε και την κατανόηση της Κομισιόν.

Όσων αφορά την ανεξάρτητη αρχή τηλεπικοινωνιών Ε.Ε.Τ.Τ είναι εκπρόθεσμη και προσπαθεί να αποφύγει το πέρασμα της προδικαστικής διαδικασίας στην επόμενη φάση.

Ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή ψηφιακών υπηρεσιών της Κομισιόν Ρομπέρτο Βιόλα και το διευθυντή του γραφείου του αρμόδιου επίτροπου Γκίντερ Ετινγκερ, Μίχαελ Χάγκερ, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την κοινοτική νομοθεσία διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής τηλεπικοινωνιών και θα έχουν γραπτή απάντηση από την κυβέρνηση στις αιτιάσεις της Επιτροπής μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Υποσημείωση: Αν συνολικά πολιτικοί, κυβέρνηση, και κόμματα, σεβόσαστε ελάχιστα και τους πληττόμενους πολίτες, αντί Λάτσηδων και Καλογρίτσα, η χώρα και ο λαός δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρήστος Σπιρτζής: ''H Ελλάδα θα σεβαστεί την κοινοτική νομοθεσία'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">