ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το κινητό Samsung Galaxy έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια πτήσης

Τα πράγματα συνεχίζουν από το κακό στο χειρότερο για τη Samsung.

Μετά από εβδομάδες διερεύνησης περιπτώσεων των τηλεφώνων Galaxy τα οποία πιάνουν φωτιά , καταστρέφοντας αυτοκίνητα, ακόμη και τραυματίζοντας ανθρώπους, η Samsung και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν επίσημη ανάκληση για 1 εκατομμύριο από τα τηλέφωνα που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA), επηρεάζονται τα τηλέφωνα με ελαττωματικές μπαταρίες και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Πολλές υπηρεσίες δημόσιας μεταφοράς, όπως η MTA της Νέας Υόρκης προτρέπουν τους επιβάτες να μην τα χρησιμοποιούν.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι περίπου 500.000 τηλέφωνα από το 1 εκατομμυρίο συσκευές στις ΗΠΑ έχουν ανταλλαγεί. 

Ένα Galaxy Note 2 τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Σιγκαπούρη προς Τσενάι.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA) της Ινδίας και η Samsung διερευνούν γιατί το τηλέφωνο έπιασε φωτιά στην πρώτη θέση.

"Είμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες, και διερευνούμε το θέμα ", δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung στην Ινδία στο Mashable Ινδία.

Ένας εκπρόσωπος της Samsung σε δήλωση του προς το Mashable ανέφερε: «Έχουμε ενημερωθεί για ένα περιστατικό στην Ινδία, το οποίο χρησιμοποιούσε μια μπαταρία η οποία κυκλοφόρησε το 2012. Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες και να διερευνήσουμε κατά πόσον υπήρχαν εξωτερικοί παράγοντες που εμπλέκονται με την φωτιά. "

Μετά το περιστατικό, η DGCA φέρεται να έχει εκδώσει φυλλάδια  ''να είναι προσεκτικοί οι επιβάτες κατά τη διάρκεια πτήσης με συσκευές Samsung", σύμφωνα με εκπρόσωπο ο οποίος μίλησε στο The Ινδία Times. "Θα πρέπει είτε να κρατήσουν αυτές τις συσκευές απενεργοποιημένες ή να μην ταξιδεύουν με τα τηλέφωνα μαζί τους."

G.WEB: Τέλος, δεδομένου ότι στη χώρα μας έχει γίνει ιδιαίτερη μόδα η χρήση κινητών αυτής της εταιρίας, τα οποία τα προμηθεύονται και δια μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου από τρίτες χώρες, και τα κρατούν διαρκώς στα χέρια, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. ( Φανταστείτε να σκάσει η μπαταρία στα χέρια σας !!! )

* Προσωπικά ως μηχανολόγος - ηλεκτρονικός πιστεύω ότι ο σχεδιασμός της μπαταρίας δεν είναι ο βέλτιστος, και μάλλον επιδρούν εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στο φαινόμενο έκρηξης της μπαταρίας. ( Χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος και άρτιο φιλτράρισμα μεταξύ πλακέτας τηλεφώνου και μπαταρίας διότι μπορεί ακόμα και οι ραδιοσυχνότητες, μικροκύματα, να επιδρούν σε αυτό το φαινόμενο )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το κινητό Samsung Galaxy έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια πτήσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">