ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» (VIDEO)

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύμβαση του Ελληνικού.

Όπως τόνισε η σύμβαση είναι «η ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο επενδυτικός όμιλος Λάτση, που έχει αναλάβει το έργο, έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη προπαγανδιστική εκστρατεία προκειμένου να πείσουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής του Ελληνικού και γενικότερα της Αττικής να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν το έργο, έχοντας σε αυτό «μια σκανδαλώδη στήριξη από κυβερνητικά στελέχη αλλά και όλο το φάσμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που δεν κρύβουν την ταύτισή τους με τηνΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος».


«Γι αυτό άλλωστε είναι και κάλπικη η αντιπαράθεση μεταξύ τους. Εστιάζεται μόνο στα θέματα διαφθοράς και αποτελεσματικότητας της διαχείρισης», αιτιολόγησε, επικαλούμενος ως πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τηλεοπτικών αδειών όπου «η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου την αμφίβολη αντικατάσταση ορισμένων καναλαρχών από άλλους, που τους έχουν και τους θεωρούν οι ίδιοι, άλλους υπόδικους, άλλους νέους κρατικούς εργολάβους βοσκοτοπίων κλπ» όταν η ενημέρωση εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και εκεί θα μείνει.

Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης, ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε για ένα νέο αντιλαϊκό «πακέτο», που έρχεται κι αυτό κατεπειγόντως για να σφάξει λαϊκά δικαιώματα, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αφού αυτή περιλαμβάνει υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση εκπτώσεων σε εισφορές υγείας για τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και άλλα διάφορα. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε, πως αυτά έρχονται για να ετοιμαστούν παράλληλα τα νέα αντιλαικά πιο σκληρά προαπαιτούμενα για την περιβόητη δεύτερη αξιολόγηση και αφορά σε εργασιακά ζητήματα, νέο συνδικαλιστικό νόμο, καταστολής εργατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κλπ.

«Όλη η βρώμικη δουλειά του συστήματος σε πλήρη εξέλιξη και υλοποίηση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» υπογράμμισε, θέτοντας το ερώτημα προς την κυβερνητική πτέρυγα:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">