ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα πρακτικά της Βουλής στη συνεδρίαση για το Ελληνικό

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δημοσιοποιούμε τα πρακτικά της Βουλής, από την συνεδρίαση στις 21/09/2016, ώστε να διαπιστώσετε ιδίας όμμασι το θέατρο του παραλόγου  σε 385 σελίδες.

Η πολλά υποσχόμενη αξιοποίηση, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων), αποτελεί από τη πλευρά των κομμάτων την κορυφαία προδοσία της μεταπολιτευτικής περιόδου στη χώρα μας, και μεσοπρόθεσμα θα αποδειχθεί ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού έπρεπε να είχε γίνει πριν από δεκαετίες, σύμφωνα με τις προτάσεις τόσο των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, όσο και των αιρετών, και των εκάστοτε κυβερνώντων.

Εμείς να σας θυμίσουμε τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες έγιναν πριν από δεκαετίες, και κάποια στιγμή εστάλησαν και στους κυβερνώντες εκείνης της περιόδου, δεδομένου ότι το Μόντε Κάρλο της Ελλάδος είχε το ανάλογο σημείο του, το οποίο ήταν το Ελληνικό, το πρώην αεροδρόμιο, και κάλλιστα μπορούσε να δημιουργηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο, ανάσα ζωής για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, χωρίς καμία περιβαντολλογική επιβάρυνση για το τόπο μας.

Δυστυχώς οι εκάστοτε κυβερνώντες, αιρετοί, κ.α., δεν αξιολογούσαν ορθά τις προτάσεις από τη πλευρά της κοινωνίας, ούτε διέθεταν τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να διασφαλιστεί τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και του Τουρισμού χωρίς επιβαρύνσεις για το περιβάλλον και χωρίς λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το 2005, ενώ είχαν προηγηθεί οι προσωπικές μας προτάσεις, και είχαν υπάρξει και ενέργειες ενημέρωσης αρμοδίων υπουργών - κυβερνήσεων κ.α., ο Γιώργος Σουφλιάς υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - Καραμανλή έβαλε οριστικό τέλος στην βιώσιμη ανάπτυξη των Νοτίων προαστίων, του Ν.Αττικής, και ολόκληρης της χώρας.

Οφείλουμε να σας θυμίζουμε ότι παράλληλα με το οριστικό τέλος της πραγματικής ανάπτυξης για το τόπο μας, χωρίς επιβάρυνση για το περιβάλλον, δίωξαν και κατάσχεσαν για πολλοστή φορά τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ώστε να μην ακούγονται οι προτάσεις μας. ( Προφανώς δεν συνέφερε ορισμένους κύκλους όσα μετέδιδε το τοπικό ραδιόφωνο, οι οποίοι είχαν τετελεσμένο το ξεπούλημα στον Λάτση ) 

Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά το Ελληνικό δεν ήταν κατάλληλο για πίστα F1, ενώ σε ολόκληρο το Ν.Αττικής δεν υφίσταται καταλληλότερο σημείο το οποίο να καλύπτει τις απαιτήσεις της FIA. Όπως είχε πει εκείνη τη περίοδο ''«Δεν είμαι αντίθετος να γίνει στην Ελλάδα πίστα για Φόρμουλα 1, αλλά εκτός των οικιστικών ιστών και με τις κατάλληλες υποδομές και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις»''

Αποτέλεσμα εικόνας για PARK WITH TRACK F1

Σε σειρά χωρών, όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία (φώτο), κ.α. έχουμε σειρά πάρκων τα οποία παράλληλα φιλοξενούν μια πίστα F1 εντός του οικιστικού ιστού. ( Δεν πηγαίνατε πίσω το τόπο κ. Άδωνι Γεωργιάδη ως ΝΔ; )

Δείτε τα πρακτικά της Βουλής 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα πρακτικά της Βουλής στη συνεδρίαση για το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">