ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνελήφθη 26χρονος στη Γλυφάδα ο οποίος διακινούσε ecstasy

Ένας 26χρονος συνελήφθη, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για εισαγωγή στην Ελλάδα ναρκωτικών δισκίων ecstasy.

Ο δράστης συνελήφθη έξω από το σπίτι του, τη στιγμή που παραλάμβανε ένα ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ολλανδία, το οποίο περιείχε 131 δισκία ecstasy. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 169 δισκία.


Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών μέσω της Ελλάδας.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σημείωση: Τα ναρκωτικά είναι συγκεχυμένος όρος, δεδομένου ότι πολλές ουσίες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ναρκωτικό του οργανισμού.

Στο δια ταύτα: Tονίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα, πλην των γνωστών συμβατικών ναρκωτικών και διεγερτικών ουσιών, χιλιάδες νέοι και νέες έχουν πέσει στην παγίδα ενός οργανωμένου συστήματος συμφερόντων και χρησιμοποιούν ουσίες οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερες βλάβες από τις γνωστές χαρακτηρισμένες ναρκωτικές ουσίες.

Έχουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούν κυρίως α) τα md, β) μεταλλαγμένη κάνναβη skunk, γ) νοθευμένα md, δ) το γνωστό από τις Η.Π.Α κρακ, (σισα) το οποίο κατασκευάζεται και κυκλοφορεί στις πιάτσες της χώρας μας με σημαντική νοθεία έναντι του αυθεντικού κρακ, και είναι κάτι ανάλογο του Krokodil το οποίο κατασκευάζουν στη Ρωσία, με την διαφορά ότι μπορεί να συναντήσει κάποιος στη σύνθεσή του μέχρι και υγρά κοινής μπαταρίας.

Αυτές οι ουσίες ουδεμία σχέση έχουν με όσα έμαθαν και γνωρίζουν επί δεκαετίες ως κοινωνικό σύνολο οι περισσότερες οικογένειες στη χώρα μας, και εξ αυτού η επικινδυνότητα διαδόσεως και διευρύνσεως αυτών των βλαβερών ουσιών.

Κυρίως πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία η ευκολία διαδόσεως αυτών των ουσιών, οι οποίες κυρίως διακινούνται από αλλοδαπούς και από νεαρά άτομα.

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας έστρεψε τους χρήστες κάθε είδους ουσιών στα φθηνά ναρκωτικά και οι ψυχοδραστικές ουσίες κάνουν θραύση και στην Ελλάδα.

Πρόκειται, κυρίως, για συνθετικά κανναβινοειδή που πωλούνται νόμιμα αλλά και συνθετικές καθινόνες. Είναι πολύ φθηνές ουσίες, τις οποίες προτιμούν οι χρήστες γιατί έχουν λιγότερα χρήματα να διαθέσουν. Μια δόση ηρωίνης κοστίζει 30 ευρώ και μία δόση συνθετικού ναρκωτικού μόλις 3 ευρώ. Οι ουσίες αυτές διακινούνται μέσω ίντερνετ, και τελευταία μέσω google μπορεί ο καθένας να να βρει sites από όπου μπορείς να τις αγοράσεις".

Οι παλιές ορολογίες δεν συντελούν σήμερα σε κάτι ωφέλιμο, δεδομένου ότι υπάρχουν και ουσίες οι οποίες μπορεί να περάσουν σε ένα άτομο δια μέσω του αέρα και να επιφέρουν τεράστια βλάβη, και πράγματι με όσα προσφέρονται στη σημερινή εποχή ακόμα και ένας 16χρονος μπορεί να γίνει έμπορος επικίνδυνων ουσιών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνελήφθη 26χρονος στη Γλυφάδα ο οποίος διακινούσε ecstasy Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">