ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύριε Μητσοτάκη ο πρωτεργάτης πληρεί τους όρους για την προεδρία του ΕΣΡ;

Του Γιάννη Κουρδομένου

O Αλέξης Τσίπρας θέλει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση μετά την απόρριψη του νόμου Παππά από το ΣτΕ, καθώς και να πιέσει τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στον καθορισμό του ΕΣΡ, ενώ πραγματικά υφίσταται ένας χορός των μνημονιακών αστικών κομμάτων κατά της λαϊκής κυριαρχίας.


Ευθέως ερωτάται η ΝΔ, και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αν ο πρωτεργάτης των Ιδιωτικών και Δημοτικών Ραδιοτηλεοράσεων πληρεί τους όρους των αστικών κομμάτων για την πλήρωση της θέσεως του Ε.Σ.Ρ;


Όπως γνωρίζετε κύριοι των αστικών κομμάτων, και συγκεκριμένα κ. πρωθυπουργέ, η υποχρέωσή των πολιτικών κομμάτων είναι η υπηρέτηση των πολιτών, και τόσο το Μαξίμου, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση παραβιάζετε το Σύνταγμα της χώρας, και συγκεκριμένα το άρθρο 1 παρ, 2,3.


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Άρθρο 1

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν
υπέρ αυτού,
και του Έθνους, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


Αδυνατούμε πλήρως να δεχτούμε ως εκπροσώπους του λαού αστικά κόμματα τα οποία παρακάμπτουν επί δεκαετίες τους πρωτεργάτες της Ιδιωτικής Ραδιοτηλεοράσεως, όπως και τις προτάσεις μας, ώστε ο κυρίαρχος λαός να αναλάβει τις εξουσίες που του αρμόζουν, καθώς και να υπάρξει Συνταγματική ομαλότητα για όλους τους πολίτες, και συγκεκριμένα για όσους λειτούργησαν η λειτουργούν ραδιοτηλεοράσεις στη χώρα μας.

Κύριε Μητσοτάκη ρωτήστε τον 98χρονο πολιτικό πατέρα σας ποιο είναι το πρέπον και τι αρμόζει επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Διαβάσατε την ανακοίνωση της ΝΔ, και σαφέστατα μπορείτε να κρίνετε όσα ισχύουν στη χώρα μας αν έχουν αφετηρία το λαό και αν υπάρχουν υπέρ αυτού.


«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.


Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.


Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.


Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».


Σημείωση: Στη δική σας θέση θα επέλεγα ουδέτερα άτομα τα οποία δεν υπήρξαν ποτέ προβεβλημένα στελέχη των αστικών κομμάτων, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική ηρεμία και να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από το λαό.


* Όσοι και όσες θεωρούν ότι πληρούν τα κριτήρια *εγνωσμένου κύρους περισσότερο όσων πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά, ώστε να υπάρξει η μετεξέλιξη των Ιδιωτικών και δημοτικών Ραδιοτηλεοράσεων, μπορούν να το θέσουν δημόσια. ( Παράλληλα και το *πόθεν έσχες όσων αφορά τα οικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία. ) 

Στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες πρωτεργατών, ( χωρίς ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ΜΜΕ) οι οποίοι θεωρούνται καταλληλότεροι από τους επαγγελματίες η τους συνταξιούχους της πολιτικής, η ακόμα και των δικαστικών, δεδομένου ότι γνωρίζουν το αντικείμενο καλύτερα από όλους, γνωρίζουν επίσης τα θεσμοθετημένα, και πολύ περισσότερο είναι ενήμεροι με όσα ισχύουν διεθνώς όσων αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τις ραδιοτηλεοράσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύριε Μητσοτάκη ο πρωτεργάτης πληρεί τους όρους για την προεδρία του ΕΣΡ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">