ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα 40 χρόνια θα προσφύγω με αξίωση αποζημιώσεως ενός εκ. ευρώ

Εν_συντομία θα αναφέρω δημόσια για πολλοστή φορά ότι είμαι ο πρωτεργάτης των FM κυμάτων στη χώρα μας, με στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία, και την Ελληνική Δικαιοσύνη, διότι πολλές φορές τα λόγια δεν πείθουν.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, όπως και της στέρησης των δικαιωμάτων Έλληνα πολίτη στην αδειοδότηση επαναλειτουργίας του τοπικού Ραδιοφωνικού σταθμού, την οποία έχω αιτηθεί στο υπουργείο προεδρίας από το 1989 - 1991, και στο υπουργείο τύπου στη συνέχεια 1991 - 2004, όπως και στο Ε.Σ.Ρ 2004 και μετέπειτα, και σύμφωνα με την αδράνεια από τη πλευρά αρμοδίων, κομμάτων, κυβερνήσεων, κ.α., να μου παρασχεθεί αυτό που αξίωσα ως κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας, ασχολούμενος με την ραδιοφωνία από το 1977 στη χώρα μου, και σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 3 του Συντάγματος, των εξουσιών οι οποίες πηγάζουν από  το λαό, και υπάρχουν υπέρ αυτού, ενώ έχω τα αποδεικτικά του ακριβός αντιθέτου, ( δεδομένων σειράς διώξεων και κατασχέσεων από την δεκαετία του 70 μέχρι τη δεκαετία του 2000 ), θα προσφύγω με αξίωση αποζημιώσεως *ενός εκ. ευρώ, ποσό που προσωπικά θεωρώ μου υφάρπαξαν και μου υφαρπάζουν επί τέσσερις δεκαετίες, όσοι μου όφειλαν την εκπροσώπηση, παράλληλα με μια ολιγαρχία διαπλεκόμενων οικονομικών παραγόντων. 

'Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία

Σύμφωνα με σειρά ομιλιών στην Ελληνική βουλή, τόσο πρωθυπουργών όσο και υπουργών, έχει τονιστεί ότι στη χώρα μας είχε καταργηθεί η δημοκρατία, και το Ελληνικό Σύνταγμα, και ερήμην του Ελληνικού λαού, (λαϊκής κυριαρχίας) ορισμένα κόμματα - πολιτικοί παρείχαν τη δυνατότητα σε καθεστώς ανομίας να λειτουργούν σειρά διαπλεκόμενων ραδιοτηλεοράσεων από συγκεκριμένες οικογένειες. 

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν η σημερινή κυβέρνηση προβεί κατά την δική της κρίση σε νομοθέτηση ρύθμιση για την αδειοδότηση εθνικών, τοπικών, κ.α. ραδιοτηλεοράσεων, διότι προσωπικά έχασα 40 ολόκληρα χρόνια, τόσο προ της δημιουργίας νομοθετικής διατάξεως, όσο και μετέπειτα, που εδραιώθηκαν τα γνωστά σε όλους διαπλεκόμενα συμφέροντα στη χώρα μας, άρα ότι και να πράξει σήμερα μια κυβέρνηση εμένα δεν με καλύπτει.

Ο χρόνος από την ημερομηνία που μας στέρησαν την αρχική αδεία, μέχρι σήμερα, προσμετράται σε 27 ολόκληρα χρόνια, στα οποία έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία του πλουτισμού συγκεκριμένων Ελλήνων, οι οποίοι βρέθηκαν σε προνομιακό καθεστώς, και ενώ εμείς είχαμε προηγηθεί χρονικά όλων αυτών, δεν μας δόθηκε η ίδια δυνατότητα, και δεν μας έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Σε αυτά τα 27 χρόνια υπάρχουν συγκεκριμένα παραστατικά του πλουτισμού  και της άμεσης ωφέλειας συγκεκριμένων οικογενειών, και ατόμων, τα οποία βρίσκονται εμπλεκόμενα με τον χώρο της ραδιοτηλεοράσεως.

Θα προσφύγω μόνο με το άρθρο 1, 1,2,3, και το 120, 4, θυμίζοντας ότι το μοναδικό το οποίο μετέδιδα καθημερινά στο τοπικό ραδιόφωνο ήταν η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος, αναφέροντας την ευθεία παραβίασή του από τη πλευρά κυβερνώντων, και αρμοδίων, για την ωφέλεια χρηματοδοτών, ημέτερων, κ.α. 

* Σαφώς τα χρήματα που έχουμε χάσει από το 1989 είναι περισσότερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αν συνυπολογίσουμε ότι το δέκα της εκατό του ενός εκ. είχε επενδυθεί και πληρωθεί σε αγορά εξοπλισμών, παράβολα, μελέτες, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, λειτουργικών εξόδων, κ.α., ενώ εμείς επί χρόνια ''λειτουργίας διαμαρτυρίας'', δεν είμαστε εμπορικός σταθμός. 

Στην εν λόγω περίπτωση θα ορίσω δεκάδες μάρτυρες οι οποίοι θα πιστοποιήσουν πότε λειτουργήσαμε για πρώτη φορά τοπικά στη Γλυφάδα, όπως και πόσα χρήματα δαπανήσαμε χωρίς έσοδα, τα έτη λειτουργίας, σε μια περιοχή που τις δεκαετίες 90 και 2000, σχεδόν για 20 χρόνια, συγκεκριμένα διαπλεκόμενα είχαν την αποκλειστικότητα εισπράξεων από διαφημίσεις.

Στη συνέχεια θα θεμελιώσω με αποδεικτικά την ζημία που είχαμε υποστεί, η οποία έχει αντίκτυπο μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι αν μας είχε παρασχεθεί αρχικά η αρωγή της πολιτείας για μια περιφερειακή αδεία, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, σήμερα θα απολαμβάναμε μερίδιο επί της συνολικής διαφημιστικής πίτας του Ν.Αττικής. Θα συμπεριληφθεί και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη «Αν τολμάνε ας στείλουν εισαγγελέα», η οποία δηλώνει την κατάργηση της ισοπολιτείας σύμφωνα με όσα ίσχυσαν επί δεκαετίες εις βάρος ημών.

Να επισημανθεί ότι το δικό μας σκεπτικό επί δεκαετίες δεν είχε ως βασικό δεδομένο τα χρήματα, η τις οικονομικές απολαβές, η δική μας συμμετοχή στον χώρο των ερτζιανών FM, τόσο πριν όλους τους υπολοίπους, όσο και μετέπειτα, στόχευε στην συνταγματική ομαλότητα, την ισοπολιτεία, και το υγιές πολίτευμα, με σημείο αναφοράς τα νότια προάστια Αττικής, τα οποία δεν διέθεταν κρατικές ραδιοτηλεοράσεις, ούτε τους δραστήριους δημάρχους άλλων περιοχών οι οποίοι το 1987 και μετέπειτα ενεπλάκησαν με το χώρο.

Σημείωση: Σε εμάς δεν αρέσουν τα ψέματα, ούτε η εκμετάλλευση, ούτε η παραβίαση της ισοπολιτείας, οπότε ο Α.Ρουμελιώτης, ο οποίος το 1991 είχε γράψει ένα χρονικό για την ''ελεύθερη ραδιοφωνία'' αναφέροντας συγκεκριμένα πολιτικοποιημένα πρόσωπα, γνωστούς καλλιτέχνες, και τους φίλους αυτών, μεθοδικά είχε εξαιρέσει πολλούς από τους πρωτεργάτες του χώρου των FM.

Θυμίζουμε ότι εννιά χρόνια πριν από τις 30/03/86 που βγήκε στα FM το «Κανάλι 15»  με τους Ρούσσο Κούνδουρο, Κώστα Ταχτσή, Γιάννη Τζαννετάκο, Αλέξανδρο Γιώτη, Στέλιο Κούλογλου, Μπήλιω Τσουκαλά, κ.α. είχε λειτουργήσει το πρώτο μουσικό ραδιόφωνο σε πειραματική βάση, και μετέπειτα το 1983 που λειτούργησε για πρώτη φορά το Ράδιο-Αντίλαλος με Διονύση Σαββόπουλο, Λ. Κηλαηδόνη,  Κώστα Ζουράρι,  κ.α. στους 108,8, το μουσικό ραδιόφωνο συνέχισε να λειτουργεί από το Νέο Κόσμο στους 91 MHZ, σχεδόν σε 24 βάση, κάθε μέρα με ανοικτή τηλεφωνική γραμμή, και ένα πανζουρλισμό συμμετεχόντων νεολαίας, μέχρι που μας χτύπησαν την πόρτα μια ντουζίνα αστυνομιών με συνοδεία την κύρια εισαγγελέα Αικατερίνη Πιστόλη, η οποία έχει κλείσει στην φυλακή τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Εμάς που είμαστε οι πρωτεργάτες του χώρου, επί δεκαετίες διωκόμενοι με διώξεις - κατασχέσεις, δεν μας ανέφεραν πουθενά, και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν είμαστε διάσημοι, και όπως εμείς δεν είμαστε διάσημοι, ούτε πολιτικοποιημένοι εκείνη τη περίοδο, το ανάλογο ίσχυε και με τις πολλές χιλιάδες ακροατές και ακροάτριες και πάρα πολλούς άλλους. 

Είμαστε όμως η λαϊκή κυριαρχία, και συνεχίζουμε να είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής κυριαρχίας, πολύ περισσότερο είμαστε κάτοικοι νοτίων προαστίων Αττικής, επί δεκαετίες στη καβάτζα της πολιτικής ζωής και των ερτζιανών, διότι αυτό επιθυμούσαν και επιθυμούν και σήμερα ορισμένοι επιτήδειοι πολιτικοοικονομικοί κύκλοι, δεν βρεθήκαμε ούτε βουλευτές, ούτε διορισμένοι στην ΕΡΤ των βορείων προαστίων, όμως τουλάχιστον όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα πληρώσουν.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM ( Το Μουσικό Ραδιόφωνο ) 1977 - 2004 Διώξεις και Κατασχέσεις

Σημείωση: Η ιστορία όπως γνωρίζετε επαναλαμβάνετε, κάνει κύκλους, άρα η σημερινή κυβέρνηση οφείλει το αντίστοιχο Μητσοτάκη με τα δεδομένα του παρόντος όσων αφορά ειδικά το αύριο της ραδιοφωνίας. (Το 2017 κλείνουν 40 χρόνια, άρα ολοκληρώνεται ο κύκλος και είτε θα μας καλύψει η κυβέρνηση με λειτουργία του πρώτου ΨΗΦΙΑΚΟΥ ραδιοφωνικού σταθμού, από το νέο κέντρο εκπομπής του Υμηττού, είτε εμείς θα προσφύγουμε αξιώνοντας το 1 εκ.)

* Το ένα επίσημο κέντρο εκπομπής του Υμηττού δεν καλύπτει συνολικά το Ν.Αττικής, και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν παρανομίες από τη πλευρά ιδιοκτητών Ρ/Τ σταθμών. Τονίζετε ότι εμείς δεν προσφύγαμε δικαστικά εναντίων τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα 40 χρόνια θα προσφύγω με αξίωση αποζημιώσεως ενός εκ. ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">