ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η διαπλοκή, της διαπλοκής, την διαπλοκή, διαπλοκή !

Η διαπλοκή, της διαπλοκής, την διαπλοκή, διαπλοκή ! Οι διαπλεκόμενες, των διαπλεκόμενων, τις διαπλεκόμενες, διαπλεκόμενες !

Κάπως έτσι, με τον ενικό και τον πληθυντικό αριθμό, βλέπουμε εμείς τις εξελίξεις στη χώρα μας όσων αφορά τις πολιτικοοικονομικές οικογένειες, τους ημέτερους, τους ''κολλητούς'', τους προνομιούχους,  

Υπάρχουν αυτοί που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και κτίζουν περιουσίες πάνω στον πόνο και στην ανάγκη των συνανθρώπων τους, και υπάρχουν οι άλλοι, οι πολλοί που βλέπουν δίπλα τους να κτίζονται «περιουσίες και παλάτια» την ώρα που η δική τους ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δεδομένης της καθολικής αδράνειας, ειδικά από τη πλευρά όσων είχαν κάνει σημαία την «αλληλεγγύη», μόνο που όπως φαίνεται η αλληλεγγύη ήταν το αποκλειστικό όχημα της δικής τους ευημερίας, παράλληλα με την ευημερία όσων εδραιώθηκαν επί εποχής παλαιοκομματισμού.

Η διαπλοκή κλείνει αισίως πάνω από μισό αιώνα στη χώρα μας, και 27 χρόνια ραδιοτηλεοράσεων,  ενώ και η Αριστερά, στην συγκυβέρνηση του 1989, δεν απέφυγε τον πειρασμό να βάλει το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι στο βαθμό και στην ποσόστωση εξουσίας που της αναλογούσε αρπάζοντας ένα μερίδιο επί των ερτζιανών. ( Στη συνέχεια το πούλησε στον ιδιωτικό παράγοντα )

Η νεώτερη πολιτική Ιστορία στη χώρα μας έχει να επιδείξει την μέθοδο ''3-2-1'' στις μοιρασιές, και στους διορισμούς, με τα κόμματα τα οποία δίδαξαν το πελατειακό κράτος, κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως και με την συμβολή του ΣΥΝ, και ενώ υφίστατο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας ορισμένοι αλλοίωναν και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε: Σύμφωνα της ποσόστωσης βρέθηκαν αρκετοί δήμαρχοι - δημοτικές αρχές στη Γλυφάδα, οι οποίοι σε απευθείας συζητήσεις με τους συνυποψηφίους τους είχαν προτείνει την εφαρμογή, του εν λόγω μοντέλου, σε ένα βαθμό σε επίπεδο δήμου, και όπως θυμόμαστε κάποιοι αρνήθηκαν την ποσόστωση. 

Με βασικό δεδομένο ότι οι δημοτικές αρχές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επί αρκετές δεκαετίες είχαν τον πρώτο και κύριο λόγο στην τοπική μας αυτοδιοίκηση, φροντίζοντας για αρκετούς παραταξιακούς τους, κ.α., είχαν συντελέσει σε ένα αριθμό προσληφθέντων, ( δεν ισοπεδώνουμε επί του σύνολου των προσληφθέντων ), το ανάλογο όφειλαν και οι έτερες παρατάξεις δια μέσω των εκπροσώπων των δημοτών, και όπως γνωρίζετε δεν ίσχυσε.

Έχοντας το προηγούμενο της ποσοστώσεως σε πολιτικό επίπεδο επί δεκαετίες στη χώρα μας,  η προπαγάνδα από τη πλευρά των ισχυρών κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν πείθει το λαό, και ειδικότερα σε ένα τομέα όπως είναι οι ραδιοτηλεοράσεις, όπου επί δεκαετίες υφίστατο καθαρά και με την σφραγίδα των κομμάτων διακυβέρνησης η ποσόστωση μοιράσματος και λειτουργίας των έτερων υποστηρικτών τους στα ερτζιανά, άρα έχουμε το βασικό δεδομένο ότι σειρά πολιτών αδικήθηκαν και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι.

Το ανάλογο ίσχυε και ισχύει και σε επίπεδο δήμων, αν και οι καθ' ύλην αρμόδιοι σήμερα επικαλούνται το ΑΣΕΠ, το οποίο επί δεκαετίες εμείς γνωρίζουμε ότι έβρισκαν την φόρμουλα να το ελέγχουν (...) προωθώντας όσα έπρεπε για αυτούς να προωθηθούν. 

Η συνταγματική τάξη, όπως και η ισονομία - ισοπολιτεία δεν αποκαταστάθηκαν στα 40 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και στα δυο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και η κοκορομαχία τους δεν βρίσκει μεγάλη απήχηση στο λαό, δεδομένου ότι αδράνησαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να διαμορφώσουν όσα διαμόρφωσε τόσο ο Αμερικάνικος λαός το 2000, όπως και σειρά άλλων χωρών, με την λειτουργία εθνικών, τοπικών, και lower power αδειοδοτημένων ραδιοτηλεοράσεων ώστε να αποδεικνύεται ο χαρακτήρας πραγματικής δημοκρατίας.

Γιατί δεν έγιναν επί δεκαετίες τρία (3) επίσημα κέντρα εκπομπής στο Ν.Αττικής ώστε να καλυφθεί πλήρως ο νομός και οι κάτοικοι; 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com 

Σημείωση: Στα 37 χρόνια διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και στα δυο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μας έχετε κυριολεκτικά δέσμιους, και για εμάς υφίσταται ''πολιτικό - κομματικό - πραξικόπημα'' 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η διαπλοκή, της διαπλοκής, την διαπλοκή, διαπλοκή ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">