ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σάββατο 8 Οκτωβρίου - Κινητοποίηση ενάντια στην ΤΤΙP και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Το_Σάββατο 8 Οκτωβρίου 10.30 πμ η Πρωτοβουλία “Όχι στην ΤΤΙP – Όχι στα μνημόνια” καλεί σε κινητοποίηση στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΤΙP ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”

Η Πρωτοβουλία “Όχι στην TTIP Όχι στα Μνημόνια”  εκφράζει τη διάθεση των συλλογικοτήτων, των κινημάτων και των πολιτών που συμμετέχουμε σε αυτή, να αγωνισθούμε για να  υπερασπισθούμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας από τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στους λαούς και στο φυσικό περιβάλλον  οι διεθνείς συμφωνίες, TTIP  ( Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά) και TISA (Εμπορική Σχέση για τη Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών) και που επιβάλλονται ήδη στη  χώρα μας από τις νεοφιλελεύθερες  μνημονιακές πολιτικές με αποκλειστικό στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Έχοντας βιώσει για 6 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις τριών  μνημονίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει:
-η ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αφού η κυβέρνηση και η βουλή δε μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου χωρίς την έγκριση των εκπροσώπων των πολυεθνικών επιχειρήσεων που ελέγχουν την πολιτική ζωή στη χώρα μας είτε σαν  τρόϊκα στα προηγούμενα χρόνια είτε σαν τετρατροϊκα τώρα. . 
-η ελαχιστοποίηση των μισθών και των συντάξεων, η πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας και η  κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-η αποδιάρθρωση  της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας και η σταδιακή αντικατάστασή τους από ιδιωτικές επιχειρήσεις
-η εκποίηση βασικών δημόσιων πόρων όπως είναι το νερό και η ενέργεια, όπως και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα.
-η παραχώρηση ελεύθερων χώρων, φυσικών οικοσυστημάτων (δασών, παραλιών, ποταμών, λιμνών), ολόκληρων νησιών  ακόμη και αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ιστορικών μνημείων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις για δημιουργία φαραωνικών εμπορικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. 
-το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να λειτουργήσουν οι υπεραγορές (πολυεθνικά σούπερμαρκετ,  πολυκαταστήματα mall κ.α)  
-η καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων και απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων. 
Πολλές από τις πιο πάνω επιπτώσεις βιώνουν επίσης οι λαοί των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού από την εφαρμογή της διεθνούς ή συμφωνίας NAFTA, (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών) που είναι παρόμοια με την TTIP. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, τα 12 πρώτα χρόνια εφαρμογής αυτής της συμφωνίας (1994-2006) χάθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκαν οι μισθοί για εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους. 

Και επειδή στην TTIP περιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται  πιο πάνω, γνωρίζουμε πού καλά τι σημαίνει TTIP, προτού αυτή ψηφισθεί. 
Βέβαια η TTIP, εκτός από την κατάργηση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας παιδείας και υγείας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καταστροφή των μικρών και μεσαίων εμπορικών και αγροτικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή του  fracking και την καταστροφή του φυσικού  περιβάλλοντος θα καταργήσει κάθε έλεγχο στην ασφάλεια των προϊόντων διατροφής, θα καταργήσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας όπως και τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων και τελικά θα εμπορευματοποιήσει κάθε πτυχή της προσωπικής μας ζωής.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας  όλων των συλλογικοτήτων και των κινημάτων (συνδικαλιστικών, οικολογικών, μικρομεσαίων εμπόρων και αγροτών, κινημάτων στο χώρο της υγείας και της παιδείας, του κινήματος εναντίον της εκποίησης της δημοσίας περιουσίας και ιδιαίτερα  εναντίον της εκποίησης του νερού και της ενέργειας, των κινημάτων νεολαίας κ.α) τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ένας αγώνας  που θα στοχεύει στο σταμάτημα  των διαπραγματεύσεων και την ψήφιση της  TTIP,  και στην κατάργηση των μνημονίων στη χώρα μας. 

Και διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας σε όφελος των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα δρόμο που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να χαράξουν μόνο οι ίδιοι οι λαοί.

http://stopttipstopmnimonia.blogspot.gr
facebook Stopttip Stopmnimonia 
email stopttipstopmnimonia@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σάββατο 8 Οκτωβρίου - Κινητοποίηση ενάντια στην ΤΤΙP και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">