ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δια της πλαγίας τα Αστέρια Γλυφάδας στον Λάτση

Δια της πλαγίας ( εμμέσως ) τα Αστέρια Γλυφάδας στον Λάτση ( καλά βλέπετε ) έστω και αν δεν τύχει να το δείτε δημοσιοποιημένο πουθενά άλλου. Εσείς θα βλέπετε αποκλειστικά τον Prem Watsa.

Ο Έλληνας οικονομικός κροίσος πριν από δεκαετίες  έκανε διακοπές στις καμπάνες των Αστεριών της Γλυφάδας, και ήταν η εποχή που γνώρισε την σύζυγό του Ντόροθι Μπράντλεϊ, άρα έχει αναμνήσεις από την περιοχή.

Πριν από λίγα χρόνια η εφοπλιστική οικογένεια γλίτωσε από καταγραφή 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ με τη διάσωση της Eurobank, ενώ επανήλθε στα τραπεζικά ελέγχοντας την Εθνική Τράπεζα στην οποία κατέχει ένα μικρό όμως αξιόλογο μερίδιο.

Η Εθνική είχε επινοικιάσει την έκταση στον όμιλο Παπαθεοχάρη, ο οποίος είχε σχεδιάσει μια μεγάλη επένδυση 50 εκατ. ευρώ στα Αστέρια Γλυφάδας και δεδομένου μιας μεγάλης οφειλής στις τράπεζες αναγκάστηκε να βγάλει τα Αστέρια στο σφυρί.

O καναδικός επενδυτικός κολοσσός Fairfax Financial Holdings, ένας από τους σημαντικούς επενδυτές στην ελληνική οικονομία, αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurobank και της Grivalia, η οποία έγινε ο νέος ''ιδιοκτήτης'' της εκτάσεως των Αστεριών.

Η έκταση στα Αστέρια Γλυφάδας ανήκει στον (ΕΟΤ) Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος την έχει παραχωρήσει στην Εθνική Τράπεζα
Η έκταση που θα αναγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα κ.α. ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, η οποία την παραχώρησε στην Grivalia (βασικού μέτοχου της Eurobank) έναντι 1 εκατομμυρίου το χρόνο.

«Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ» (πρώην Eurobank Properties) με έδρα το Λοξεμβούργο έχει σκοπό την ανάπτυξη 5άστερων ξενοδοχείων στα Αστέρια Γλυφάδας, όπως και κατοικίες που θα πουληθούν σε πλούσιους ιδιώτες. 

Ο όμιλος Παπαθεοχάρη είχε δάνειο 90 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία ήταν βασικός μέτοχος ο Λάτσης, και παράλληλα το χρέος ήταν και στην Αlpha Βank. 

Ο όμιλος Παπαθεοχάρη με ένα δάνειο 90 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, στη παρούσα οικονομική κατάσταση ''πιέστηκε''  να πουλήσει τη Ναυσικά και μετά από διαγωνισμό κέρδισε τα Αστέρια η Grivalia (πρώην Eurobank Properties

Όπως φαίνεται ο δισεκατομμυριούχος Σπύρος Λάτσης έχει προγραμματίσει την αγορά ολόκληρης της εκτάσεως στα νότια προάστια, και δια μέσω έτερων, και τα επενδυτικά του σχέδια δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο Ελληνικό.

Οι εταιρείες Lamda και Grivalia συνδέονται έμμεσα μέσω της Eurobank

Η Grivalia Properties μέχρι το 2013 είχε άμεση σχέση με την Lamda Development. Λεγόταν Eurobank Properties και ανήκε στην Eurobank και στη Lamda Development, οι οποίες ανήκαν στον ίδιο βασικό μέτοχο την οικογένεια Λάτση.

Πριν από δυο χρόνια ο Λάτσης ξαφνικά απεσύρθη από τη Eurobank, ενώ η Lamda Development πούλησε τη συμμετοχή που είχε στην Eurobank Properties. 

Η Eurobank Properties άλλαξε βασικό μέτοχο και όνομα και μετονομάστηκε σε Grivalia Properties, ενώ έγινε αύξηση κεφαλαίου στην οποία συμμετείχε ο Καναδός επενδυτής Prem Watsa, της Fairfax, ο οποίος παράλληλα συμμετείχε και στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank.

Οι δύο εταιρείες, Lamda και Grivalia συνδέονται έμμεσα μέσω της Eurobankκαθώς ο Prem Watsa αποτελεί βασικό χρηματοδότη και στις δυο περιπτώσεις και έχουν αρκετά κοινά δάνεια.

Έχουν γίνει σειρά συζητήσεων ανάμεσα στην Lamda συμφερόντων Λάτση, και τη Grivalia συμφερόντων Watsa, οπότε ακόμα και έπειτα της απόσυρσης Λάτση από την Eurobank, η έμμεση σχέση ( συνέργεια ) υφίσταται, και ενδέχεται να δούμε την Grivalia να έχει άμεση σχέση και στο επενδυτικό σχέδιο Lamda Development στο Ελληνικό.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ

* Η σχέση Σπύρου Λάτση τόσο με την Eurobank, όσο και με την Εθνική Τράπεζα δεν αμφισβητούνται από κανένα, τώρα μένει να δούμε αν θα προκύψει αμφισβήτηση για όσα αποκλειστικά γράψαμε (...) δεδομένου ότι εμμέσως πλην σαφώς ο Σπύρος Λάτσης εμμέσως σχετίζεται με την υπόθεση. 

Τα επενδυτικά σχέδια Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας αποτελούν απόρροια των συζητήσεων Lamda - Grivalia, και δεδομένου ότι ο κ.Λάτσης αποτελεί μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας, σαφώς είχε ενημέρωση από τους ανθρώπους του για τις εκκρεμότητες του ομίλου Παπαθεοχάρη. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δια της πλαγίας τα Αστέρια Γλυφάδας στον Λάτση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">