ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιρατσιστικό παιδικό φεστιβάλ - Σάββατο 8/10/16 στο πεδίων Άρεως


Tώρα ήρθε επιτέλους ο καιρός να καλέσουμε όλους τους φίλους μας που πέρασαν αυτά τα 26 χρόνια από τις εκδηλώσεις μας να φέρουν τα δικά τους παιδιά στο πάρκο για μια μεγάλη παιδική γιορτή.

Ο λόγος που επιλέγουμε την παιδική χαρά του Πεδίον Άρεως είναι ο πολυεθνικός χαρακτήρας της ευρύτερης περιοχής. Μια μεγάλη παιδική γιορτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολυεθνική. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους διαφορετικούς κόσμους, έναν τόπο που θα ζουν μαζί ευτυχισμένοι άνθρωποι από όλους τους τόπους. Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένα όλα τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους που ζούν μαζί μας στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής Βικτώριας- Εξαρχείων(City Plaza, Νοταρά 26, 5o Σχολείο, Όνειρο, Κάνιγγος 22, Νοsotros). Ο αντιφασιστικός αγώνας απλώνει το κάλεσμα του σε εσάς, τα παιδιά και τους γονείς που θέλουν να δουν τα χαμόγελα όλων των παιδιών να στέλνουν ένα μήνυμα ελευθερίας και αξιοπρέπειας σε αυτή την κοινωνία.
Σε αυτή την γιορτή είναι καλεσμένα

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας από την δεκαετία του ’80 έως σήμερα, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο του Πεδίου Άρεως από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη.

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Όπως όλοι οι ακτιβιστές της ομάδας Κενό Δίκτυο, έτσι και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων μας αφιλοκερδώς.

Τα έξοδα των εκδηλώσεων καλύπτονται από το bar το οποίο θα περιλαμβάνει χυμούς, αναψυκτικά, γλυκά και κολατσιό για τα παιδιά, μπύρες και κρασί για τους μεγάλους. Δεν υπάρχουν αμοιβές για κανέναν από όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση, παρά μόνο για την εταιρία που αναλαμβάνει την επαγγελματική ηχητική και φωτιστική κάλυψη και τις εξέδρες (stage).

To Κενό Δίκτυο, μέσα από την ευρύτερη εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, από την συμμετοχή του στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών αποφάσισε να οργανώσει φέτος το φθινόπωρο το φεστιβάλ “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” το πρώτο μεγάλο παιδικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ για παιδιά από όλο τον κόσμο.
To Πεδίο του Άρεως αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς και πολλές από εμάς να διοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ μιας και όντας κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουμε παιδικές αναμνήσεις από το Πάρκο στις σχολικές εκδρομές και τους περιπάτους την δεκαετία του ’80 αλλά και έντονα βιώματα από την συνεχή ετήσια διοργάνωση του μεγάλου φεστιβάλ της ανεξάρτητης σκηνής Indie Free Festival.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου, Διήγηση Παραμυθιών, Χορο-Κίνηση, Κουκλοθέατρο, Ταχυδακτυλουργούς, Ζογκλέρς, την δράση «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Σύμπαν» με την συνδρομή ζωγράφων, την δράση «Τα Παιδιά φυτεύουν ένα Μεγάλο Δέντρο» με την συνδρομή Γεωπόνων, και θα καταλήγει με ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με Κλόουν και παιδικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που θα κάνει όλα τα παιδιά μια μεγάλη, ευτυχισμένη και αγαπημένη παρέα.

Οι συντελεστές, οργανωτές του προγράμματος, οι καλλιτέχνες και επιστήμονες που θα πλαισιώσουν τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις θα προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς και είναι επιλεγμένοι ανάμεσα στους καλύτερους από τον αντιρατσιστικό χώρο του παιδικού θεάτρου και της εκπαίδευσης.

Τοποθεσία: Επιλέχθηκε η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (πίσω από τον δρόμο με τους ανδριάντες των ηρώων της Επανάστασης) στο Πεδίο του Άρεως

Ημερομηνία: ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/2016 από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]: http://voidnetwork.gr

Κενό Δίκτυο
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιρατσιστικό παιδικό φεστιβάλ - Σάββατο 8/10/16 στο πεδίων Άρεως Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">