ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έπειτα από αιτήσεις δημοτών ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κάνει συντήρηση πεζοδρομίων



Η ανακατασκευή – συντήρηση πεζοδρομίων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που ενέκριναν οι πολίτες στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 70% και συνεχίζεται.

Ο δήμος εξασφάλισε ένα κονδύλι 400.000 € για την ανακατασκευή – συντήρηση πεζοδρομίων στο Ελληνικό - Αργυρούπολη. Το έργο έχει ξεκινήσει και η προθεσμία ολοκλήρωσης και παράδοσης του υπολογίζεται σε δώδεκα μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο ταμείο με ένα κονδύλι 200.00,00 € και από Ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσό των 200.00,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή και συντήρηση - επισκευή πεζοδρομίων και των επιμέρους υποδομών τους σε διάφορες θέσεις στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, με σκοπό τη λειτουργική τους αναβάθμιση, την αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών με ειδική πρόνοια για τα εμποδιζόμενα άτομα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν τοπικά σε σημεία όπου υπάρχουν φθορές και έχουν επισημανθεί από αιτήσεις δημοτών καθώς και σε αυτά που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εργολαβίας, θα επισκευάζονται και όσα τμήματα πεζοδρομίων κρίνει η Υπηρεσία του Δήμου ότι απαιτείται, για την υλοποίηση του σκοπού του έργου και μέχρι εξαντλήσεως των ποσοτήτων της αναλυτικής μελέτης που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σημείωση: Στον αντίποδα ενώ εμείς είχαμε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα πάμπολλες φορές, το κάναμε και βίντεο, το θέσαμε ξανά και ξανά, όσων αφορά τόσο την έλλειψη πεζοδρομίων και πλακών σε οδούς της Γλυφάδας, δεν διαπιστώνουμε καμία ενέργεια από τη πλευρά της δημοτικής αρχής.

Έχουμε το βασικό δεδομένο, σε πολλά σημεία ειδικά της Τερψιθέας, ο κάθε κάτοικος να κάνει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι, δεδομένου ότι δεν υφίσταται χάραξη πεζοδρόμησης, και σαφώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις - παρανομίες ενώ τα πεζοδρόμια σε αρκετές περιπτώσεις καταλαμβάνονται ως επέκταση των κατοικιών και είναι απροσπέλαστα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έπειτα από αιτήσεις δημοτών ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κάνει συντήρηση πεζοδρομίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">