ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Εμείς από τον ''Γ'' οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι πριν, και μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας, είχαμε προβεί σε σειρά προτάσεων, όσων αφορά τα ισχύοντα στα media, και ειδικότερα τα διαδικτυακά.

Πάγια αρχή της πολιτείας είναι να διασφαλίζει την πληροφόρηση, ενώ έχει τη δικαιοδοσία, και μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί με νόμο όταν και όπου θίγεται άμεσα η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.

'Αρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)

1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος, ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.

2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α, και 19.


Οι δικές μας οι προτάσεις τόσο πριν την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης, όσο και αμέσως μετά την εκλογή της ήταν σαφείς, και απεστάλησαν στους αρμοδίους υπουργούς κ.α.

Με βασικό δεδομένο στη χώρα μας, πλην των ραδιοτηλεοπτικών MEDIA και του διαδικτύου, υφίστανται και τα sosial media, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέος τόσο από τους πολίτες όσο και από τα στελέχη κομμάτων, και σύμφωνα με το γεγονός του τελικού χρήστη αποδέκτη, ο οποίος σήμερα στη χώρα μας αριθμεί εκατομμύρια πολίτες, στο τοίχο του/της των sosial media ο κάθε χρήστης λαμβάνει χιλιάδες θέματα, ειδήσεις, απόψεις, σχολιασμούς, κ.α., και σαφώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επ' ακριβός, ποια είναι η αρχική πηγή του κάθε θέματος, ποιοι είναι οι συντάκτες, που αποσκοπούν, και τέλος κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εγκυρότητα.

Έχοντας αυτό το βασικό δεδομένο, το οποίο αφορά την κοινωνία, τα κοινωνικά δίκτυα, (sosial media), και εν γένει την ενημέρωση, εμείς κρούσαμε το κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας τι απαιτείται στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες βρίσκονται απομονωμένες από τα εθνικά και τοπικά ραδιοτηλεοπτικά MEDIA, και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι κάθε πόλης - περιοχής, γίνονται εύκολη λεία οργανωμένων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτεία μας γύρισε τη πλάτη, στις αιτήσεις και προτάσεις μας, για οργανωμένες δομές στις τοπικές κοινωνίες, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και των δήμων, για οργανωμένα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά media, τα οποία θα απαρτίζονται από επαγγελματίες, θα πλαισιώνονται από όλους τους δημότες, θα προασπίζονται την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, θα ελέγχονται από επιτροπές δεοντολογίας, και θα διασφαλίζεται ένα άμεσο και μαζικό πλουραλιστικό επίπεδο τοπικής ενημέρωσης θέτοντας σε δεύτερη θέση τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία δεν διασφαλίζουν την αλήθεια και την αντικειμενικότητα.

Όπως διαπιστώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη παγίδα οργανωμένων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, και της προπαγάνδας τους, πέφτουν και τα κομματικά στελέχη, τα οποία αναπαράγουν η σχολιάζουν όσα γράφονται στα sosial media.

Ενδεικτική περίπτωση η περιφερειακή συμβούλος Νότιου Τομέα Αττικής, Μαρία Νερούτσου, η οποία συμμετείχε πρόσφατα σε μια ακροδεξιά προπαγάνδα, και μόλις αντελήφθη την θύελλα αντιδράσεων προσπάθησε να αποκαταστήσει:

''Πολύ κακό για μια ανάρτηση, σχετικά με τις ΜΚΟ, της οποίας μόλις αντιλήφθηκα την προέλευση και το ανυπόστατο του περιεχομένου της, έσπευσα να κατεβάσω.Οι επίδοξοι χωροφύλακες του Διαδικτύου και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της ηθικής μπορούν να ξαναβάλουν τα σπαθιά τους στα θηκάρια τους''

Δεδομένων όσων ισχύουν, και της αδράνειας από τη πλευρά τόσο του δήμου, της περιφερειακής αρχής, όσο και της πολιτείας, για όσα αποτελούν επιβεβλημένη αναγκαιότητα στις τοπικές κοινωνίες, καθίσταται σαφές ότι η υποχρέωση του κράτους άρθρο 5, παρ.2 παραμερίζεται από τους εκλεγμένους και αρμοδίους.

Κοινωνία - πολιτική χέρι χέρι κατά του θεμελίου του πολιτεύματος για την ενημέρωση της κοινωνίας η οποία αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υποσημείωση: Εμείς δεν δίνουμε έκταση στο ζήτημα, ούτε αναφέρουμε ονόματα θιγόμενων, όμως, θυμίζουμε για άλλη μια φορά ( δεκαετίες ενημέρωσης ) ότι με συγκεκριμένες αιτήσεις - προτάσεις, επί δεκαετίες σε αρμοδίους και κυβερνήσεις, δεν έχει υπάρξει ίχνος αρωγής για την διαμόρφωση όσων όφειλαν κυβερνώντες, και διοικούντες να τελούν σε ισχύ, ώστε να διασφαλίζεται η μαζικότητα στις τοπικές κοινωνίες, και κάθε θιγόμενος να μπορεί άμεσα και μαζικά να αποκαταστήσει την αλήθεια.

* Για πολλοστή φορά αναφέρουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η αναπαραγωγή ειδήσεων, (copy - paste) και επί δεκαετίες προτείνουμε, τόσο πριν το διαδίκτυο και τα sosial media, *( άλλωστε είμαστε τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα στο Ν.Αττικής ) όσο και μετέπειτα, την αναγκαιότητα οργανωμένων μαζικών δομών όλων των δημοτών, υπό την αιγίδα πολιτείας - περιφέρειας - δήμων. ( Πόσες δεκαετίες ακόμα θα υπονομεύεται ως πολιτεία την πραγματική δημοκρατία ; Πόσο χαμηλότερα θα ρίξετε τους πρωτεργάτες; )

* ΓΛΥΦΑΔΑ (FM RADIO) 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">