ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα προκύψει μια νέα τοπική Παλιγγενεσία - Αναγέννηση ;

Του Γιάννη Κουρδομένου

Πριν από δυο χρόνια, εν όψει εθνικής εορτής, ο συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Καραπάνος, είχε συντάξει ένα κείμενο, από τα λιγοστά που δίνει τελευταία στη δημοσιότητα, με τίτλο  ''Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα''.
Ο Ωνάσης χάρισε ένα κολοσσό στο Ελληνικό κράτος, και την no 1 ασφαλή αεροπορική εταιρεία στο κόσμο, και οι πολιτικοί την τελείωσαν. ( Ξέχασαν οι συμπολίτες μας ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί; )
Δεδομένου ότι σε σημερινή συζήτηση με συμπολίτη μας, τέως εργαζόμενο στον άλλοτε αεροπορικό κολοσσό ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, μου αναφέρθηκαν ανάλογα στοιχεία με αυτά που είχε εκθέσει ο συμπολίτης μας, και προσωπικά είχα διδαχθεί πριν από δεκαετίες, (αυτόβουλα), θέτω δημόσια ένα μέρος του κειμένου, με το εξής ερώτημα:

Κύριε Καραπάνο, εμείς ως απόγονοι των ανθρώπων που κατοίκησαν στη ''πόλη'' - τόπο, πριν υπάρξει πληθυσμιακή ανάπτυξη, και συγγενικά πρόσωπα ενός τέως δημαρχεύοντος και αριστερού, του Π.Σιμόπουλου, ο οποίος διετέλεσε αιρετός με την υποστήριξη όλων των δημοτών εκείνης της περιόδου, και σύμφωνα με όσα έχουν ισχύσει σε αυτή τη πόλη, και συνεχίζουν να ισχύουν, εσείς προσωπικά θεωρείται ότι αυτό ήταν το όραμα των αρχικών ιδιοκτητών αυτών των χωμάτων;

Εννοώ το όραμα Καραπάνου, Ζέπου,  Ζαμάνου, Γιαρμενίτη, Βάου, κ.α., ήταν η δημιουργία μιας πιστής αναπαραγωγής της γνωστής Ελληνικής παθογένειας ζηλόφθονων, οι οποίοι ομαδοποιούνται ώστε να καταληστέψουν αξίες, ιδανικά, δικαιώματα, και ζωές;

Μήπως το όραμα αυτών των τελικών ιδιοκτητών μιας μεγάλης έκτασης στην περιοχή μας, η οποία στη συνέχεια τεμαχίστηκε, οικοπεδοποίηθηκε - κατοικήθηκε, ήταν να διαμορφωθεί τοπικά ένας κοινωνικός κανιβαλισμός;

Αλήθεια, εσείς προσωπικά γνωρίζετε πότε έθεσα δημόσια το ζήτημα ανεξαρτητοποίησης του δήμου Γλυφάδας από πολιτικά κόμματα και επαγγελματίες της πολιτικής ώστε να προκύψει μια νέα τοπική Παλιγγενεσία, την οποία προσωπικά αποκαλούσα στο ραδιόφωνο ΑΝΑΓΕΝNΗΣΗ ;

Σήμερα τοπικά στη Γλυφάδα, πόσοι κάτοικοι γνωρίζουν ότι στην αυγή της δεκαετίας του 90 ένας δημότης έθετε δημόσια από ένα τοπικό ραδιόφωνο όσα αποτελούν την εθνική μας κατάντια, και αν τότε  δεν ήταν οι συμπολίτες μας δουλοπρεπείς σήμερα δεν θα υφίσταντο όσα έχουν υποστεί ως λαός; 

Τέλος, εσείς προσωπικά, θεωρείται ορθές τις επιλογές της διοικήσεως Παπανικολάου; ( Αν επιθυμείτε κάποια στιγμή να συνομιλήσουμε, όπως μου είχατε αναφέρει παλαιότερα, και να θέσουμε μια σειρά από ζητήματα, πολιτικού χαρακτήρα, τα οποία αν δεν αλλάξουν - διαφοροποιηθούν, και η ευθύνη είναι κοινωνική, δεν πρόκειται ποτέ σε αυτή τη χώρα να υπάρξει πραγματικά ανάκαμψη για το σύνολο του λαού, και ειδικότερα Παλιγγενεσία, η αναγέννηση, σύμφωνα όσων ιστορικά γνωρίζουμε και πρέπει να παρακάμψουμε.) 

Προσωπικά ενοχλούμε αφάνταστα με όσα ακολουθούνται από τη πλευρά όλων των πολιτικών χώρων σε τοπικό επίπεδο, όλων των παρατάξεων, και είναι κοινός παραδεκτό ότι μεθοδεύτηκε και μεθοδεύεται σκοπίμως από τα οργανωμένα συμφέροντα η απαξία σε βάρος πολλών συμπολιτών μας. 

Άλλωστε οι Ο.Τ.Α είναι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν είναι στίβος πολιτικής αναδείξεως, και τουλάχιστον στα νότια και τη Γλυφάδα, δεδομένου ότι δεν έχουμε μαζικά και άμεσα μέσα (...) έχει αποδειχθεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί στίβο πολιτικής αναδείξεως.

ΚΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, και σήμερα φέρει ευθύνη η διοίκηση Παπανικολάου.

Τμήμα από το κείμενο του κ. Καραπάνου, στοιχεία του οποίου άκουσα δια στόματος του συμπολίτη μας, τέως εργαζομένου της Ολυμπιακής.

Από τα στοιχεία, που στην συνέχεια παραθέτω επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που ομολογείται ως πικρή διαπίστωση και από στόμα σε στόμα η μια γενιά μεταφέρει στη επόμενη ότι: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ! Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται ασφαλώς Εθνική προσπάθεια. 

Χρειάζεται να μάθουμε όλες τις πτυχές της Ιστορίας μας χωρίς ωραιοποιήσεις και κυρίως χωρίς αποκρύψεις των ιστορικών γεγονότων που καθόλου δεν μας τιμούν, όπως εκείνα που αναδεικνύουν τα ελαττώματα της φυλής μας! 

Αυτές οι ωραιοποιήσεις και κυρίως οι αποκρύψεις ιστορικών γεγονότων, μας εμποδίζουν να κατακτησουμε την εθνική μας Αυτογνωσία. Χωρίς εθνική Αυτογνωσία δεν μπορούμε να διορθώσουμε την ιστορική μας πορεία, ούτε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη που συνεχώς επαναλαμβάνουμε. 

Γι αυτό και δυστυχώς οδηγούμεθα στις ίδιες απογοητεύσεις ! Όλοι οι λαοί αντλούν διδάγματα από την ιστορία τους και παραδείγματα από τους προγόνους των προς μίμηση,αλλά και προς αποφυγή. Εμείς στρουθοκαμηλίζοντας περιοριζόμεθα στα παραδείγματα προς μίμηση. Σαν να μην υπάρχουν τα προς αποφυγή. 


•  Θεμιστοκλής: Ο νικητής των Περσών στην ναυμαχία της Σαλαμίνας, πέθανε στην εξορία!

Μιλτιάδης: Ο επίσης νικητής στην επική μάχη του Μαραθώνα, πέθανε στη φυλακή! 

• Αριστείδης ο Δίκαιος: Σπουδαία πολιτική και στρατιωτική προσωπικότητα της Αρχαίας Αθήνας, πέθανε από πείνα στην εξορία γιατί ήταν δίκαιος και σωστός Δημότης των Αθηνών!

• Πυθαγόρας: Από τις πιο κορυφαίες διάνοιες των Αρχαίων στον τομέα της Γεωμετρίας των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας. Πέθανε από πείνα στην εξορία!

• Περικλής: Ο κορυφαίος πολιτικός του Χρυσού αιώνα των Αθηνών. Τον εξανάγκασαν σε παραίτηση με άδικη κατηγορία και πέθανε λυπημένος πριν αποκατασταθεί η υπόληψη του!

• Φειδίας: Ο κορυφαίος γλύπτης όλων των εποχών, δημιουργός ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου. Πέθανε στην φυλακή!

• Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης: Και οι τρεις κορυφαίοι τραγικοί ποιητές της Αρχαιότητας των οποίων τα έργα θαυμάζει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα πέθαναν στην εξορία που τους εξαπέστειλαν οι συμπολίτες τους!

• Ηρόδοτος: Ο αποκαλούμενος πατέρας της Ιστορίας πέθανε στην εξορία!

• Ικτίνος, ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα, επίσης πέθανε στην εξορία!

• Σωκράτης ο κορυφαίος των φιλοσόφων. Φυλακίστηκε άδικα και προτίμησε να δηλητηριαστεί μόνος του με κώνειο, παρά να δραπετεύσει,όπως επίμονα του πρότειναν οι μαθητές του! 

• Θουκυδίδης επίσης εξέχων ιστορικός της Αρχαιότητος, πέθανε στην εξορία!

• Αριστοφάνης ο περίφημος κωμωδιογράφος της Αρχαιότητος. Πέθανε από ασιτία στην εξορία!

• Δημοσθένης ο περίφημος ρήτορας. Ήπιε δηλητήριο και αυτοκτόνησε, απογοητευμένος από τους συνδημότες του. 

• Ισοκράτης επίσης εξαίρετος ρήτορας. Ο μακροβιότερος όλων των επιφανών αρχαίων Ελλήνων. Έζησε 99 χρόνια αλλά και αυτός εξορίστηκε και πέθανε στην εξορία!

• Αναξαγόρας ο εξαίρετος φιλόσοφος και πρωτοπόρος στον τομέα της αστρονομίας. Πέθανε στην εξορία!

Από όλα αυτά τα αναμφισβήτητα βιογραφικά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία, τα οποία επιμελώς αποφεύγουμε (πολύ κακώς) να διδάξουμε και να μάθουμε στα σχολεία μας, επιβεβαιώνεται πλήρως η αλήθεια της επικεφαλίδας του παρόντος άρθρου, η οποία δυστυχώς μας βαραίνει ως επαναλαμβανόμενη εθνική ντροπή και κατάρα του Έθνους! Διερωτώμαι έως πότε η Ελλάδα θα ‘’τρώει’’ τα καλύτερα παιδιά της;

Σήμερα εν μέσω γενικευμένης κρίσης στην Ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς της δημοσίας και ιδιωτικής μας ζωής, ξεπεράσαμε κάθε όριο! Η Ελλάδα δεν τρώει απλώς τα καλύτερα παιδιά της, τρώει όλα τα παιδιά της, αυτοκτονώντας ταυτόχρονα και η ίδια! 

Όταν η ανεργία των νέων σε μια χώρα ξεπερνά το 60%, όπως στην σημερινή Ελλάδα και , οι νέοι μεταναστεύουν μαζικά για να επιζήσουν, η χώρα αυτή αυτοκτονεί με τον χειρότερο τρόπο! Χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα Φιλική Εταιρεία εμπνευσμένων Ελλήνων οραματιστών, για μια νέα Εθνική Παλιγγενεσία που θα ανακόψει την ξέφρενη σημερινή πορεία αφανισμού της πατρίδος μας! 


Είπε ο Πλάτωνας: Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν, και, Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερους τους’’.

Είπε επίσης ο Αριστοτέλης: Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες ώστε να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση της περιουσίας των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα προκύψει μια νέα τοπική Παλιγγενεσία - Αναγέννηση ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">