ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκατάσταση όσων αφορά τον ΗΡΟΔΟΤΟ FM Κωνσταντίνου Χούντα

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κωνσταντίνο Χούντα, ιδιοκτήτη του ''ΗΡΟΔΟΤΟΣ FM'', προβαίνουμε σε αποκατάσταση όσων είχαν γραφεί στις 06/07/2016.  

Όπως είχαμε γράψει: Ο Ηρόδοτος FM 107.4 Κωνσταντίνου Χούντα, «διορισμένου εργαζομένου στην ΕΡΤ», ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, ενώ εμείς ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Γλυφάδα τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM από την δεκαετία του 70.

Εκ παραδρομής, και σύμφωνα με όσα ισχύουν στη χώρα μας επί δεκαετίες, όσων αφορά το καθεστώς προσλήψεων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, είχαμε γράψει διορισμένου στην ΕΡΤ, ενώ η αλήθεια είναι « προσληφθέντα έπειτα από διαγωνισμό».

Σε άλλο σημείο του κειμένου μας αναφέρουμε: Η διαπλοκή στη χώρα μας κατατρώγει τις σάρκες του λαού και του πολιτεύματος, δεδομένου ό,τι ο Κωνσταντίνος Χούντας, ο οποίος απέκτησε ''αέρα'' μια βεβαίωση λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού την δεκαετία του 90, για τον Ηρόδοτο FM, την οποία την πώλησε, επανέρχεται το 2015 ώστε να αποκτήσει για δεύτερη φορά βεβαίωση λειτουργίας από το ΕΣΡγια τον πουλημένο Ηρόδοτο FMδίνοντας του τη δυνατότητα να ξαναπουλήσει την βεβαίωση ( ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)

Έπειτα από την συνομιλία την οποία είχαμε με τον κ. Χούντα επισημαίνεται ότι ο Ηρόδοτος FM δεν είχε αποκτήσει βεβαίωση λειτουργίας την δεκαετία του 90, λειτουργούσε με νομαρχιακή ''άδεια'', και δεν πώλησε την βεβαίωση λειτουργίας του Ηροδότου FM, πώλησε τα μηχανήματα και την κεραία τα οποία βρίσκονταν στον Υμηττό, και από αυτά τα μηχανήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτούργησε ο Alpha Sports ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Music 89.2 και αποτελεί ιδιοκτησία του Β.Ρέστη.

Σύμφωνα με στοιχεία της wikipedia: ''Ο Music 89.2 είναι τοπικός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, με έδρα το Μαρούσι'' και ιδιοκτησίας Βίκτωρα Ρέστη.

Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει από άλλη συχνότητα, και συγκεκριμένα το 1994 ως «Ηρόδοτος FM 107.4» με ενημερωτικό χαρακτήρα. Στα τέλη του 1999, άλλαξε ιδιοκτησία και μετονομάστηκε σε Alpha Sports 107.4 με αθλητικό χαρακτήρα. ( Το άλλαξε ιδιοκτησία ο Ρ/Σ, για εμάς και για κάθε άλλο, σημαίνει πουλήθηκε, ενώ όπως μας εξήγησε ο κ. Χούντας, (πρώτος ιδιοκτήτης του Ρ/Σ), δεν υπήρξε πώληση βεβαιώσεως λειτουργίας ( διότι δεν έλαβε βεβαίωση από το Ε.Σ.Ρ ) και πούλησε τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού τα οποία βρίσκονταν στον Υμηττό.)

Με την κατανομή των συχνοτήτων στις 13 Μαρτίου 2002, ο σταθμός μεταφέρεται στους 89.2 MHz και μετονομάζεται ελαφρά σε Alpha Sports 89.2. Την άνοιξη του 2003 μετονομάζεται προσωρινά σε Metropolis 89.2, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους σε Champions 89.2. Την Πρωτοχρονιά του 2005 άλλαξε ιδιοκτησία και μετονομάστηκε σε Sportime 89.2Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του μιντιακού ομίλου, της κακοδιαχείρισης και της φθίνουσας πορείας του, παύει να εκπέμπει αθλητικό πρόγραμμα στις 3 Απριλίου του 2008. Λίγους μήνες μετά και για ένα καλοκαίρι, μετονομάζεται σε Κέφι 89.2, με λαϊκό και ολιγόωρο αθλητικό πρόγραμμα. Την 1η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, αλλάζει ιδιοκτησία και μετονομάζεται σε Arrena 89.2 παραμένοντας στην αθλητική ενημέρωση. Την 1η Φεβρουαρίου του 2010 ωστόσο αλλάζει χαρακτήρα, και από αθλητικός γίνεται μουσικός. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, παίρνει το τρέχον του όνομα Music 89.2 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Μετά τη μετακίνηση του σταθμού στην τρέχουσα συχνότητα (89.2 FM) και την τρέχουσα ονομασία του, ο πρώτος ιδιοκτήτης του σταθμού διεκδίκησε ξανά τη συχνότητά του, για την συνέχιση της εκπομπής του Ηρόδοτος FM καταθέτοντας αίτηση για άδεια λειτουργίας του το 2001 στο τότε Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς όμως αυτή να γίνει αποδεκτή.

Ο σταθμός άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία στην ιστορία του. Πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Κωνσταντίνος Χούντας, ο οποίος ίδρυσε το σταθμό και είναι ιδιοκτήτης του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού HIGH TV στην Αθήνα.

Το 1999 ο ραδιοφωνικός σταθμός πουλήθηκε στην τότε μητρική εταιρεία του νεοϊδρυθέντος Alpha TV και της ψηφιακής πλατφόρμας της Alpha Digital που ανήκαν στον όμιλο Τσοτσορού. Αρχικά, η εταιρεία συστάθηκε στις 15 Απριλίου 1999 ως Σύνθεσις Ανώνυμος Εταιρεία Τηλεπικοινωνιακών, Τεχνικών και Αναπτυξιακών Έργων (με διακριτικό τίτλο:Σύνθεσις Α.Ε.) και η έδρα του ήταν στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στον Πειραιά.

Την Πρωτοχρονιά του 2005 πουλήθηκε στην ιδιοκτησία της εφημερίδας Sportime. Το 2008 πωλείται στον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη για λογαριασμό του ΔΟΛ. Δύο χρόνια μετά, φεύγει από τον ΔΟΛ παραμένοντας μέχρι σήμερα στην ιδιοκτησία του ομίλου Ρέστη, ο οποίος κατέχει το  RISE TV και το Nickelodeon Greece.

Επίσης από wikipedia: Το Seven ήταν ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην περιοχή της Αττικής που ξεκίνησε την εκπομπή του το 1989. Το 1999 απέκτησε πανελλαδική εμβέλεια. Το 2006 το κανάλι αντικαταστάθηκε από την νέα τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το κανάλι άλλαξε ιδιοκτησία πολλές φορές στην ιστορία του, αλλά η εταιρεία που διαχειριζόταν το κανάλι ήταν η Seven Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε. (πρώην Ξένια Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Α.Ε.) η οποία ιδρύθηκε και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, στις 24 Ιανουαρίου του 1990. Πρώτος ιδιοκτήτης της ραδιοτηλεόρασης του Seven X ήταν ο όμιλος Κουλουκουντή.

Το 1992 πουλήθηκε στον όμιλο Τσοτσορού, ο οποίος από το 1999 μέχρι το 2005 εκτός από τον Alpha News 98.9 (νυν Alpha 98.9) κατείχε και άλλους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πρώτος ήταν ο Ηρόδοτος FM 107.4 (νυν Music 89.2) και δεύτερος ήταν ο Ελλάδα FM 88.6 (νυν Panda FM 88.6). 

Το πλαίσιο κατοχής ραδιοτηλεοράσεων ( ιδιοκτησιακού χαρακτήρα ) από τη πλευρά πολλών ιδιοκτητών, επί δεκαετίες, συντελείται κατά των θεσπισμένων νομικά και πολύ περισσότερο κατά του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο καταχράται κατά το δοκούν.

Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)

9. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση. 

Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. 

Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. 

Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. 

Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων.

Συνολικά γνωρίζετε όσα διαμορφώθηκαν και ισχύουν στη χώρα μας, τα οποία αφορούν την ραδιοτηλεόραση, τα οποία σε πλειάδα περιπτώσεων αντιβαίνουν του Ελληνικού Συντάγματος, δεδομένου ότι αρκετοί ξεκίνησαν μουσικά ραδιόφωνα σε ιδιότυπο καθεστώς τα οποία εν συνεχεία μετασχηματίστηκαν σε ενημερωτικού χαρακτήρα και με ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν σειρά ΜΜΕ. 

Για εμάς, οι οποίοι έχουμε κατακρεουργηθεί για τη λειτουργία ενός (1) καθαρά τοπικού Ρ/Σ, έπειτα από αιτήσεις και παράβολα στη πολιτεία, με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, η αποκατάσταση της συνταγματικής ομαλότητας αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα.

Ζητούμε συγνώμη αν θίξαμε τον κ. Χούντα, όμως όσα γράψαμε δημόσια υπό φόρτιση είναι καταχωρημένα στην wikipediaη οποία δεν δέχεται συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία και μη διασταυρωμένες πληροφορίες. 

O νομοθέτης και η πολιτεία θα σταθούν στο ύψος που επιβάλει η θέση και ο ρόλος τους διασφαλίζοντας την συνταγματική ομαλότητα; 

To «Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής» θα ισχύσει στη χώρα μας;

Θεωρούμε ότι γνωρίζετε σε πόσες περιπτώσεις υφίσταται ΥΠΕΡ - συγκέντρωση περισσοτέρων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής, και το αυτής η άλλης μορφής σήμερα αφορά την τηλεόραση, την ραδιοφωνία, και το διαδίκτυο, δεδομένου ότι όλα αυτά χαρακτηρίζονται Ηλεκτρονικά μέσα.

Η πληροφορία είτε δια τηλεοράσεως, είτε από το ραδιόφωνο, είτε από το διαδίκτυο, είναι ηλεκτρονικού χαρακτήρα, και δεδομένης της μαζικότητας που αποκτούν ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα, τουλάχιστον για εμάς υφίσταται συνταγματική εκτροπή. Ο ιδιοκτήτης του ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού διαφημίζει τα ενημερωτικά ραδιόφωνα του ομίλου, και παράλληλα και τις ηλεκτρονικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, και σαφέστατα παραβιάζετε το Σύνταγμα.

Τονίζουμε ότι πρωτοστατήσαμε στο χώρο των FM από τη ΓΛΥΦΑΔΑ, και  έπειτα από αιτήσεις - παράβολα δεν μας δόθηκε ''άδεια'' για (1) ένα καθαρά τοπικό μουσικό ραδιόφωνο, ενώ στον αντίποδα επί δεκαετίες ισχύει το αδιαχώρητο με ομίλους, κομματικούς χρηματοδότες & φίλους, κ.α.

Ο κ. Χούντας είναι μέτοχος του ''περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού HIGH TV''   ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, με 15% των μετοχών, και παράλληλα ιδιοκτήτης του ''ΗΡΟΔΟΤΟΣ FM'', ο οποίος από Ηρόδοτος έχει γίνει Νόστος FM. Ο πρώτος Ρ/Σ του κ. Χούντα, ο οποίος δεν είχε λάβει βεβαίωση λειτουργίας σήμερα βρίσκεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος είναι ο τελικός ιδιοκτήτης.

Στον αντίποδα στη δική μας ιδιοκτησία σήμερα δεν βρίσκεται τίποτα, δεδομένων σειράς διώξεων - κατασχέσεων οι οποίες συντελέστηκαν από τις κυβερνήσεις - κόμματα - πολιτικούς, τα οποίοι παρέλασαν και συνεχίζουν να εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο διότι επιθυμούν ελεγχόμενα στεγανά στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ισχύσει και ισχύουν στην Ελλάδα, το μοναδικό που επιθυμούμε είναι απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ώστε να αποφανθούν εκτός Ελλάδος για τα παραγόμενα από τη πλευρά κυβερνήσεων - πολιτικών - κομμάτων, αρμοδίων, διαπλοκής, κ.λ.π. αρχικά για το ρόλο των εκπροσώπων των πολιτών, και εν συνεχεία για όσα συντελέστηκαν επί πέντε δεκαετίες, και ειδικότερα από το 1989 μέχρι την τελευταία δίωξη - κατάσχεση το 2004 - 5.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

* Λόγω του ότι είμαι ασθενής ίσως παρέλειψα κάποιο στοιχείο. 

* Ο υποφαινόμενος από την ημέρα κατάθεσης της αιτήσεως - παραβόλου για αδειοδότηση του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων οι οποίες ακολούθησαν (από το 1990 - 2004 - 5) βρίσκεται σε καθεστώς ανεργίας.

(Αρχική ημερομηνία πρώτης λειτουργίας του ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' το 1977) Οι κύριοι που ''μοίραζαν'' περιφερειακές άδειες από το 1989 και μετέπειτα, για κάποιο λόγο που προφανώς οι ίδιοι γνωρίζουν, παρέκαμψαν τις αιτήσεις - παράβολα όσων είχαν πρωτοστατήσει στα FM κύματα, και ειδικότερα έθεσαν εκτός σχεδόν το σύνολο στα νότια προάστια Αττικής. ( Δυο από αυτούς που ετεροχρονισμένα ενεπλάκησαν στα νότια, οι οποίοι έλαβαν βεβαιώσεις τοπικής λειτουργίας, έπειτα από πολιτικές παρεμβάσεις, και δικαστικές διαδικασίες, μόλις έλαβαν τις βεβαιώσεις, σε χρόνο dt, τις πούλησαν στο Ρέστη και στον Κουρή ( στους ομίλους ) οι οποίοι διεύρυναν τη συγκέντρωση μέσων)

Τελικά όλα είναι πολιτική, και όλα κάνουν ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εδώ κάνει πολιτική στην Ελλάδα ακόμα και η Microsoft, η οποία για τους αρχικούς χρήστες του λειτουργικού της παρέχει επιλεκτικά ειδήσεις από συγκεκριμένα site, ( τα οποία στο σύνολό τους είναι δεξιών καταβολών και γραμμής ) και ασφαλώς ο κάτοχος windows θέλει δεν θέλει ανοίγοντας τον browser θα έχει για πρώτη φορά τις επιλεκτικές ειδήσεις από τη πλευρά της εταιρίας. 

Χρειάζεται νέα αναθεώρηση του Συντάγματος και εξειδικευμένη τροποποίηση όσων αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως και το ''αυτής και της άλλης μορφής'' ηλεκτρονικών μέσων, δεδομένου ότι ακόμα και τα μουσικά στα χέρια των ολιγαρχών και των ημέτερων κάνουν πολιτική και σαφέστατα Ενημέρωση!

Οι καταφανώς επίμεμπτες ενέργειες, τόσο από τη πλευρά των κυβερνήσεων, όσο και από τη πλευρά του συνόλου εμπλεκομένων, και ειδικότερα των αρμοδίων υπουργών, της δικαιοσύνης,  και των εκτελεστικών οργάνων, τα οποία σημειωτέων στο σύνολό τους οφείλουν αρχικά το σεβασμό στο Ελληνικό Σύνταγμα, δεν μπορούν να κριθούν στο εσωτερικό αυτής της διεφθαρμένης κοινωνίας, λαού, και εν γένει της χώρας, η οποία έχει περιπέσει σε ένα ευτελές επίπεδο εξοικείωσης στην καταστολή της συνταγματικής ομαλότητας, και πάντα για τα οφέλη ορισμένων προνομιούχων (...) οι οποίοι γίνονται πιο ίσοι καταμερίζοντας την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Επεξήγηση: Όταν έχουμε το αυταπόδεικτο των κομμάτων της βουλής και εντός του δήμου Γλυφάδας, με κομματικά στελέχη τα οποία παρανομούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, και των δημοτών, πασιφανώς γίνετε αντιληπτό ποιοι καταργούν το θεμέλιο του πολιτεύματος, όπως και οι λόγοι υπηρέτησης ολιγοπωλίων - προνομιούχων χρηματοδοτών - υποστηριχτών, οι οποίοι σε απτή συνέργεια καταργούν επί δεκαετίες την ισονομία - ισοπολιτεία και έχουν ιδιοτελή πολλαπλά οφέλη.

Οι τελευταίες παράγραφοι ουδεμία σχέση έχουν με τον κ.Χούντα, θεωρούμε όμως ότι η πολιτεία πρέπει να ρυθμίσει το φαινόμενο διαπλοκή στον Ραδιοτηλεοπτικό χώρο, και αποτελούσε υπόσχεση του κυβερνώντος κόμματος. ( Τουλάχιστον για εμάς αποτελούν προσβολή όσα ισχύουν στο τόπο μας, και συγκεκριμένα έχοντας ακόμα και δημάρχους Γλυφάδας, οι οποίοι έγιναν ''συνήγοροι υπεράσπισης'' του κ. Β.Ρέστη, και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα Ρέστη παρανομούσαν κατά των δικών μας αιτήσεων. )

Το ανάλογο ισχύει με αρκετούς ακόμα σε τοπικό επίπεδο, για τους οποίους η συνταγματική ομαλότητα, η ισονομία και ισοπολιτεία, περιορίζονται όσων αφορά τα προσωπικά τους συμφέροντα, και όσων εδραιώθηκαν επί κυβερνήσεων των κομμάτων τους. 

Θέλω να γνωρίσω στον κ. Χούντα ότι σε τοπικό επίπεδο δεν μας συνέδραμε κανείς από όλους τους πολιτικούς χώρους, ( σε αντιδιαστολή γειτονικών δήμων) και σημειώνουμε ότι με κατατεθειμένες αιτήσεις - παράβολα στην πολιτεία σύμφωνα του ν. 1730/87 μας αποκαλούσαν πειρατές, και έπειτα των αιτήσεων αντί βεβαιώσεων λειτουργίας δεχτήκαμε διώξεις - κατασχέσεις και το κλείσιμο των τοπικών σταθμών της Γλυφάδας. ( Γνωρίζετε κάποιους πειρατές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι οποίοι προσκόμισαν τα στοιχεία τους, όπως και αιτήσεις - παράβολα στην πολιτεία για αδειοδότηση; )


Είμαστε υποχρεωμένοι συνολικά να ακολουθούμε όσα αντισυνταγματικά διαμόρφωσαν επιλεκτικά ορισμένοι πολιτικοί χώροι, οι οποίοι υπηρετούσαν συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες (...) έχοντας υπό τον έλεγχό τους τα ερτζιανά; ( Σας θυμίζω και την περίπτωση του ιδιώτη πρωτεργάτη των AM, Χρήστου Τσιγγιρίδη, ο οποίος έπειτα από επίταξη του Ρ/Σ έφυγε πικραμένος )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκατάσταση όσων αφορά τον ΗΡΟΔΟΤΟ FM Κωνσταντίνου Χούντα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">