ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

"Something in the water" - Ντοκιμαντέρ για την εκποίηση του Νερού και της ΕΥΑΘ




Το "Κάτι στο νερό" ( Το νερό είναι ζωή)  είναι ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα ειδικά συμφέροντα, τις διπλωματικές σχέσεις, και την εταιρική επιρροή πίσω από την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, όπου, παρά το 98,2% των ψηφοφόρων που επέλεξαν να διατηρήσουν τον δημόσιο έλεγχο, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για ιδιωτικοποίηση, με τη γαλλική πολυεθνική του Σουέζ για να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο.

Στο επίκεντρο της ταινίας είναι το ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ΤΑΙΠΕΔ? μια τρόικα που επιβάλλει οργάνωση γεμάτη από σκάνδαλα διαφθοράς, που έχει επιφορτιστεί με την firesale στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών και κρατικών περιουσιακών στοιχείων. 

Έλληνες ακτιβιστές και συνδικαλιστές έχουν ήδη αντιδράσει σε αυτές τις εξελίξεις, διακόπτοντας την παροχή νερού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αφήνοντας στα κουτιά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια μηνύματα διαμαρτυρίας. Περισσότερες ενέργειες προγραμματίζονται σύντομα στον αγώνα για τις δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "Something in the water" - Ντοκιμαντέρ για την εκποίηση του Νερού και της ΕΥΑΘ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">