ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολυτεχνείο 2016: Μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ( VIDEO )

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο της εξέγερσης κατά της Χούντας των συνταγματαρχών ολοκληρώθηκαν με την μεγάλη καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, στην οποία φέτος έδωσαν το παρόν πάνω από 15.000 διαδηλωτές.



Στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε στις στις 17:00 και στις 18:30 το απόγευμα, συμμετείχαν πάνω από 15.000 διαδηλωτές. 

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός αποκλεισμού της βουλής, περιμετρικά, από μια σειρά από κλούβες των ΜΑΤ, το οποίο καθιστά σαφές το φόβο που έχουν οι εκάστοτε εκλεγμένοι των αστικών κομμάτων, όπου και όποτε συγκεντρώνεται μαζικά ο λαός, διότι δεν κυβερνά ο λαός, κυβερνούν τα συμφέροντα.

Οι_διαδηλωτές σε ολόκληρη την διάρκεια της πορείας εκφωνούσαν από τις ντουντούκες αντιαμερικανικά και αντιφασιστικά μηνύματα, τα οποία στη συνέχεια επαναλάμβαναν χιλιάδες συμμετέχοντες, όπως: «Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή »,« Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73», «το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων, και βασανιστών», και πολλά ακόμα, με αποκορύφωμα το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». 

Το μπλοκ των συμμετεχόντων του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία αποδοκιμάστηκε, και το προπηλάκισαν, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχε και ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε, οι συμμετέχοντες στην πορεία του κυβερνητικού κόμματος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, ενώ εμείς δεν ενοχληθήκαμε από κανένα.

( Άραγε γιατί; Σαφέστατα, διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.)




Η μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία, διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, και σε ολόκληρη την διαδρομή η αστυνομική παρουσία ήταν πρωτόγνωρη, δηλώνοντας τον φόβο που τρέφουν οι εκάστοτε κρατούντες από την λαϊκή βούληση και κυριαρχία, καθιστώντας με μοναδικό τρόπο σαφές ότι η χούντα δεν τελείωσε το 73. 

Η συμμετοχή της νεολαίας δηλώνει ότι η χώρα μας διαθέτει αρκετά υγιή κύτταρα, τα οποία πρέπει να διεκδικήσουν την εξουσία της χώρας μας, ώστε να εφαρμόσουν τις πολιτικές που οι ίδιοι και ίδιες θεωρούν σωστές για το μέλλον τους, κόντρα στα κατεστημένα, καθώς και κόντρα στα εγχώρια και διεθνή ισχυρά συμφέροντα. 

Μην αφήσετε ορισμένους επιτήδειους (...) των κυρίαρχων αστικών κομμάτων, μαζί με τα τσιράκια τους της οικονομικής ελίτ, να σας ''φάνε'' το μέλλον, διότι γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ενδοιασμούς, ούτε ενοχές, να στερήσουν το μέλλον που αρμόζει σε εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Από την στιγμή που συγκεκριμένα συμφέροντα έκαναν και τις πορείες, και ειδικότερα του πολυτεχνείου σήριαλ, και liveblog, ''χέσε μέσα''. Πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στην μνήμη όσων δολοφονήθηκαν εκείνη την ημέρα, και ήταν πάρα πολλοί, όπως και της επετείου. ( Αυτοί, ξέρετε, ότι δεν το βλέπουν όπως εσείς, και όπως εμείς.) 

Να παίξει ένα βίντεο ( ως ντοκουμέντο ), η ακόμα ένα ντοκιμαντέρ με τους συμμετέχοντες στη πορεία του Πολυτεχνείου, και τα μηνύματά τους, γίνετε αντιληπτό, το σήριαλ, τροφή στους αναγνώστες του καναπέ, για την κονόμα ορισμένων, από εμάς δεν γίνετε αποδεκτό, έστω και αν θεωρείται δεδομένο.

*Αν βρεθείτε κάποτε στα πράγματα απαγορεύστε τους την ''είσοδο'', γιατί μπορεί να τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, όμως ευτελίζουν τον χαρακτήρα για το κέρδος και υπερκέρδος, και ο χαρακτήρας ορισμένων εκδηλώσεων γίνετε εύπεπτη τροφή ημιμαθών εγκεφάλων, όπως οι σαπουνόπερες, και τα σήριαλ. ( Αν προσέξετε στα περισσότερα δημοσιεύματα, των μεγάλων ειδησιογραφικών media του διαδικτύου, δεν υπάρχει ίχνος ποιότητας, όμως υφίσταται τεράστια ποσότητα.)

* Η ποιότητα, επί παντός επιστητού, επαφίεται μόνο σε όσους και όσες από τις νεώτερες γενιές μπορούν κάποια στιγμή να βρεθούν ισχυροί σε θεσμικό επίπεδο, κάτι που δεν έκαναν επί δεκαετίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε επίπεδο πολιτικής και media, και ο ελληνικός πολιτισμός - κοινωνία ευτελιζόταν σε τέτοιο σημείο που οδηγηθήκαμε σε οριακό σημείο καμπής και καθοδική πορεία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολυτεχνείο 2016: Μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ( VIDEO ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">