ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5:30

Το_1999 μαζί με τον Α.Τσίπρα, Λαφαζάνης, Αλαβάνος, είχαν καλέσει σε πορεία κατά της επίσκεψης του Κλίντον, ενώ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας είναι σε διαφορετικό ρόλο, και προφανώς και σε διαφορετικό ιδεολογικό επίπεδο.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5:30 το απόγευμα και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, απευθύνουν κόμματα και συλλογικότητες με κοινή ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

Υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους, ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Καθήκον μας, σημειώνουν, είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα. Παράλληλα θα συμμετάσχουν στελέχη της Κίνησης « ΣΧΕΔΙΟ ΒΗΤΑ» της οποίας ηγείται ο Αλ. Αλαβάνος, μετά την απόφαση πολιτικής συνεργασίας με την ΛΑΕ. Επίσης, υποστηρίζεται ότι στην ίδια «παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία» θα συμμετάσχουν, όπως και το 1999 στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.

Νέα προκήρυξη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» απειλεί να χαλάσει τη φιέστα για τον Ομπάμα. 

Με νέα προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στην οικία της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Τσατάνη στις 12 Οκτωβρίου ζητώντας από τους πολίτες να απομονώσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που μένουν στη γειτονιά τους και να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για να «χαλάσουν τη γιορτή» λόγω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στη προκήρυξη με τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις – Πώς και γιατί χτυπήσαμε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη» σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «συναντάμε την εισαγγελέα Γ. Τσατάνη. Θρησκόληπτη, με στενές σχέσεις σε εκκλησιαστικούς κύκλους με "βαθιές τσέπες", η Τσατάνη είχε μεριμνήσει κι αυτή για τη διευκόλυνση-κουκούλωμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πρόθυμη να εξυπηρετήσει την παράταξη της ΝΔ θάβοντας στα αζήτητα την υπόθεση του σκανδάλου των εξοπλιστικών του πρώην υπουργού Αμύνης και προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη.

Σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών της, τόσο ο άντρας της όσο και η κόρη της προωθήθηκαν και πολιτεύτηκαν με τη ΝΔ... με παταγώδη όμως αποτυχία. Συνένοχη, για τη συνέχιση του δικαστικού πραξικοπήματος της ομηρίας της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γ. Τσάκαλου, μέλους της ΣΠΦ. Ένας εκβιασμός των δικαστικών αρχών εναντίον συγγενικών προσώπων των συντρόφων μας, με σκοπό τους να τους καθυποτάξουν και να τους εκδικηθούν. Η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη είχε κρίνει ως απαράδεκτη την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης (που τελικά κέρδισε την ελευθερία της, μετά από απεργία πείνας).»

Σχετικά με το πώς έγινε η επίθεση, οι συντάκτες της προκήρυξης υποστηρίζουν ότι «οι σύντροφοι του πυρήνα μας, που ανέλαβαν την εκτέλεση της επίθεσης, αναζήτησαν και εντόπισαν την εισαγγελέα και το σπίτι της. Επειδή έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 112 και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι απ' το στόχο μας επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος με 3kg εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης. Γνωστοποιούμε στους ανθρώπους, που έχουν την ατυχία να είναι γείτονες δικαστικών, ότι οι δικαστές είναι στόχοι του αντάρτικου πόλης για τις βρώμικες υπηρεσίες που παρέχουν στην εξουσία. Για αυτό να τους απομονώσουν και να τους κάνουν σαφές ότι είναι δακτυλοδεικτούμενοι και ανεπιθύμητοι στη γειτονιά. Οι σύντροφοι που τοποθέτησαν τη βόμβα, αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής, πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή».

-Αναφέρονται επιπλέον και στην επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα λέγοντας ότι «η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο... Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας.»

Μία ημέρα μετά την επίθεση στην εισαγγελέα η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη λέγοντας στο τέλος ότι «σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο "Νέμεσις"».

Σημείωση του ''Γ'': Ένα συγκεκριμένο ερώτημα, το οποίο με απασχολεί, είναι ποιος ''έδεσε'' αυτά τα δυο θέματα μεταξύ τους, τη συγκέντρωση, με την τρομοκρατική ενέργεια, και που αποσκοπούσε; 

Είναι δυο εντελώς ξεχωριστά ζητήματα, η τρομοκρατία και η διαμαρτυρία, η το συλλαλητήριο,  δεδομένου ότι άλλοι προτιμούν να διαδηλώσουν και να πολιτευτούν, και άλλοι επιλέγουν τις βόμβες ως λύση.

Ακόμα και στη περίπτωση που έχουν απόλυτα δίκιο, διότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δεδομένα στη χώρα μας, αποτελεί λύση η βόμβα, η αποτελεί λύση η επαρκής ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και η διαμόρφωση όρων ώστε να ξηλωθεί η διαφθορά και η διαπλοκή;  

Κάτι ξέρουμε και εμείς, και περιμένουμε τον κατάλληλο χρόνο, ώστε να έχουμε την επάρκεια στοιχείων, πως στον δαίμονα λειτουργεί αυτό το σύστημα, και ειδικά της δικαιοσύνης, διότι επί σειρά δεκαετιών μας προβληματίζει ιδιαιτέρως η σχέση των αστικών κομμάτων, καθώς και των μελών των οικογενειών τους, με την Ελληνική Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις, και εν γένει την λειτουργία της.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5:30 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb