ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναίτια χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στην Σταδίου και Κολοκοτρώνη (VIDEO)

Επεισοδιακά εξελίσσονται οι διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά της επίσκεψης Ομπάμα. ΑΝΑΙΤΙΑ χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στην συμβολή των Σταδίου και Κολοκοτρώνη κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι  είχαν σκοπό να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας. 
Απαράδεκτη η χρήση χημικών, καθώς και βολίδων κρότου λάμψης, δεδομένου ότι ήταν παραταγμένες τρεις κλούβες των ΜΑΤ, άρα δεν υπήρχε ενδεχόμενο οι διαδηλωτές να περάσουν από πάνω, και ομολογουμένως δεν άσκησαν έντονη πίεση την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση. (Μας πότισαν δηλητήριο στα καλά καθούμενα, και θεωρείται υπεύθυνη η πολιτική ηγεσία)
Τα επεισόδια σ’ εκείνο το σημείο δεν πήραν έκταση. Η ένταση ωστόσο και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Σημειώθηκαν συμπλοκές διαδηλωτών-ΜΑΤ σε Κολοκοτρώνη, Ομήρου και Πανεπιστημίου, όπου μερίδα των συγκεντρωμένων πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ είχαν δεχθεί την επίθεση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, και αρκετές αναίτιες κλωτσιές, μπουνιές, και ροπαλιές, όταν προσπάθησαν να περάσουν τα κάγκελα. 


Χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν κατά μήκος της διαδρομής από το Πολυτεχνείο έως τη Σταδίου. Πρόκειται για την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, την αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και τη «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ», όπως και φοιτητικών συλλόγων.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν και η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών και η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγεία Εξαρχείων (ΑΔΥΕ), που καλούν σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως επιδιώκουν και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις.

Οι αναφορές των κομμάτων, των φοιτητικών οργανώσεων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των οργανώσεων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, παραλείπονται, η όλοι αποτελούν συνέχεια των αναρχικών συλλογικοτήτων για τα ''έγκριτα'' ΜΜΕ της χώρας μας, διότι προφανώς έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι σκοπιμότητες όσων διαχειρίζονται επί δεκαετίες το οικονομικοπολιτικό σύστημα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης ισχύει η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που ακολουθεί κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στην οδό Αμερικής. Από τα Προπύλαια και πέρα δεν επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή, και την αμερικανική πρεσβεία.

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια, οργάνωσε και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ-KKE, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων γυναικών και φοιτητικών συλλόγων, που πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια και επέστρεψαν στην Ομόνοια. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής το ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναίτια χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στην Σταδίου και Κολοκοτρώνη (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">