ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Το θέμα με τα κανάλια θα προχωρήσει όσο και να εκπέμπει μαύρο καπνό η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ ρωτήθηκε στις (06.11.2016) από την ΕΡΤ για το εάν θα έχουμε σύντομα «λευκό καπνό» για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Η απάντηση που έδωσε είναι η εξής:

«ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΟ Η ΝΔ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

«Θα πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και σε όποιους αντιδρούν, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Τα κανάλια θα λειτουργήσουν με νόμιμες άδειες, καταβάλλοντας το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο βάσει Συντάγματος και Νόμου.

Αν στο θέμα του ΕΣΡ θα βγει λευκός καπνός ή όχι, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που μέχρι τώρα εκπέμπουν μαύρο και μόνο μαύρο καπνό. Μαύρο καπνό, επιζήμιο για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία της».

Επίσης, αναφορικά με τον Απόδημο Ελληνισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ απαντώντας στις (06.11.2016) σε ερώτηση της ΕΡΤ, δήλωσε τα εξής:

«ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΜΙΛΩ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ απαντώντας στις (06.11.2016) σε ερώτηση της ΕΡΤ, δήλωσε τα εξής:

«Οι Ομογενείς και με ξέρουν και τους ξέρω. Όπως με ξέρει και το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν ήμουν απλά ένας διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης, αλλά ένας δημοσιογράφος που εκτός από τα επιμέρους ζητήματα του διπλωματικού ρεπορτάζ, είχα επαφή με όλη την Ομογένεια, σε όποιο κομμάτι του πλανήτη υπάρχει.

Έχω ασχοληθεί χρόνια με τα προβλήματα τους και με τα θέματά τους, όπως επίσης για χρόνια ολόκληρα μέσα από τους δέκτες της δορυφορικής τηλεόρασης ήμουν η επικοινωνία και η συντροφιά τους με την Ελλάδα - Πατρίδα. Να το επαναλάβω, ότι με ξέρουν και τους ξέρω. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, με τοποθέτησε σε αυτή τη θέση πολύ μεγάλης ευθύνης.

Οφείλω να δηλώσω, όμως, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ότι θα μιλάω με τους Ομογενείς οι οποίοι θα εκφράζουν τον υπέροχο και δυναμικό Ελληνισμό της Διασποράς, και δεν θα μιλούν ως εκπρόσωποι κομμάτων. Θα μιλάμε για την Ελλάδα στη σκέψη τους και όχι με τα κόμματα στη σκέψη τους. Στις δεύτερες πατρίδες τους θα μιλάω με πατριώτισσες και πατριώτες Ελληνίδες και Έλληνες, μακριά από κόμματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόμμα είναι ένα και λέγεται Ελλάδα. Λέγεται Πατρίδα.

Για τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια θα επανέλθω στο χρόνο που πρέπει και αφού πραγματοποιήσω την πρώτη μου συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Το θέμα με τα κανάλια θα προχωρήσει όσο και να εκπέμπει μαύρο καπνό η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">