ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γλυφάδα έχει πολλούς νονούς

Αρχικά, αναφορικά με σειρά δημοσιευμάτων, και όσα απασχολούν τον ηλεκτρονικό τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά media, η Γλυφάδα έχει αρκετούς νονούς, και δεν είναι ένας όπως αναφέρετε σε δημοσιεύματα.

Τα εκτελεστικά μέλη της συμμορίας η οποία συλλαμβάνεται τμηματικά, ήταν Ρομά, ενώ οι ασύλληπτοι εγκέφαλοι είναι επώνυμοι Αθηναίοι οι οποίοι επισκέπτονται τη Γλυφάδα και στήνουν τις ''δουλειές'', μια πόλη η οποία δεν διαθέτει μαζικά ΜΜΕ, άρα μπορεί να είναι το κέντρο της μαφίας. 

Το ενημερωμένο πρωθυπουργικό γραφείο πρέπει να εξετάσει επιμελώς ποιοι, πότε, και πως, φρόντισαν ώστε στη Γλυφάδα, και εν γένει στα νότια προάστια, να μην υφίσταται ούτε ένα μαζικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο.

Εμείς προ δεκαετιών αναφέραμε ότι απαιτείται ένα μαζικό μέσο στα νότια, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην πούμε καθημερινά, θα βρίσκεται με συνεργείο στα κέντρα, club, κ.α επιχειρήσεις του κέντρου, υποτίθεται καλύπτοντας την ειδησιογραφία, όμως περισσότερο ώστε να γνωρίζουν συνολικά ότι είναι εκτεθειμένοι.  

Εμείς έχουμε υποχρέωση, δεδομένου ότι πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα τα είχαμε αναπτύξει επαρκώς πριν από δεκαετίες, ως βασική μετεξέλιξη ανάπτυξης του εγκλήματος λόγω του βασικού ελλείμματος ( Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ ), να αξιώνουμε πλήρη έλεγχο.

Είναι σαφές ότι το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να λειτουργήσει άνετα σε χώρους και περιοχές που δεν υφίστανται άμεσα και μαζικά μέσα.

Γνωρίζοντας το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και οι συνεργάτες τους, ότι ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκονται και σειρά από εργαζομένους αυτών των μέσων, διαμορφώνονται  όροι καταστολής του εγκλήματος, διότι κανείς δεν μπορεί να εξαγοράσει τους ευυπόληπτους εργαζομένους αυτών των μαζικών μέσων.

Σαφέστατα σε μια συζήτηση προ ημερών τέθηκαν πολλά από όσα απασχολούν σήμερα την επικαιρότητα, διότι είχαμε θέσει επί τάπητος το ζήτημα και είχαμε αναφέρει τον υπερμεγέθη πλουτισμό των Ρομά, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μυθικές περιουσίες, όπως και ορισμένων, κυρίως νεαρών, οι οποίοι κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες πλουτίζουν εν μία νυκτί.

Αν εξετάσουμε και τον παράγοντα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής αστυνομίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν», γίνετε σαφές ότι ελλείψει μαζικότητας στα νότια προάστια και την Γλυφάδα, μαζικών ΜΜΕ, διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια όροι διεύρυνσης του οργανωμένου εγκλήματος και κυρίως διαφθορά.

Σαφώς δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο, και αν ερωτηθούμε προσωπικά έχουμε να εκθέσουμε τόνους από αποδεικτικά στοιχεία όσων διαμόρφωναν τα προηγούμενα χρόνια τα στελέχη των προσεχών κυβερνήσεων., διότι ασφαλώς είναι οπαδοί και διαμορφωτές του νεοφιλευθερισμού, άρα της διεύρυνσης του οργανωμένου εγκλήματος, διότι αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα.

Εν συνεχεία, με βασικό δεδομένο ότι η συμμορία των Ρομά βολεύει τους αστυνομικούς συγκεκριμένων υπηρεσιών, οι οποίοι τους παρείχαν προστασία με το αζημίωτο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εις τον παρελθόντα χρόνο στράφηκαν κατόπιν εντολών κατά της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης και αποτελούν συνδιαμορφωτές όσων ισχύουν σήμερα στο τόπο μας, ζητούμε την παραδειγματική τους τιμωρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

H δυνατή μουσική στα δύο club της Γλυφάδας στα οποία σύχναζε η συμμορία τους επέτρεπε να σχεδιάζουν τα χτυπήματά τους χωρίς τον κίνδυνο ενός περίεργου αυτιού-παρότι οι ίδιοι έχοντας την αίσθηση της Παντοδυναμίας που τους εξασφάλιζε το Χρήμα και η Κόκα δεν πολυέδιναν σημασία στις διπλανές παρέες εκτός αν σ΄αυτές βρισκόντουσαν ωραία “μωρά”.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως με τα λεφτά που σκορπούσε η συμμορία αλλά και οι εμπλεκόμενες παρέες ζούσαν τα συγκεκριμένα club με τους γνωστούς ιδιοκτήτες.

Εκτός από τις διαρρήξεις στα σπίτια των επωνύμων η συμμορία είχε πολύ καλές επιδόσεις στο εμπόριο τσιγάρων αλλά και στην τοκογλυφία. Τα έσοδα ιλιγγιώδη, τόσα που τους επέτρεπαν να ζουν πλουσιοπάροχα αλλά και να ταίζουν αστυνομικούς οι οποίοι έβλεπαν τους μισθούς τους να πετσοκόβονται από τα μνημόνια.

Για κάποιους μάλιστα υπάρχουν “συγκοινωνούντα δοχεία” ανάμεσα στην συμμορία και τις απόπειρες απαγωγής γόνων γνωστών οικογενειών στα Νότια Προάστια. Κάποιοι άλλοι μάλιστα υποστηρίζουν πως η πρόσβαση σε Ειδική Υπηρεσία επέτρεπε στη συμμορία να παρέχει κατασκευασμένες πληροφορίες για συγκεκριμένο χώρο κάτι που μεταφράζονταν σε αύξηση της δαπάνης κρατικών κονδυλίων προς την Υπηρεσία.

Σημείωση: Αυτό που ονομάζουν νονός, πράγματι είναι διευρυμένο φαινόμενο στη Γλυφάδα, σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο εδώ και δεκαετίες, όμως επί των ημερών μας περιορίζεται περισσότερο σε νεαρά άτομα.

Πίσω από τις ληστείες σε αρκετά σπίτια επώνυμων συμπολιτών μας το τελευταίο χρονικό διάστημα πρέπει να βρίσκεται αυτή η συμμορία, όπως και σε εκατοντάδες άλλες σε ολόκληρο το Ν.Αττικής, όμως το θέμα είναι οι πληροφοριοδότες, οι οποίοι μπορεί να είναι οι διπλανοί σου και δήθεν φίλοι σου.

Η οικονομική κρίση διαμόρφωσε ένα ιδιότυπο καθεστώς, στο οποίο ακόμα και επώνυμοι/ες μπαίνουν στον πειρασμό, όπως και οι ''κολλητοί'' τους, τους οποίους μάλλον έβαζαν στα σπίτια τους.

Ενδεικτικά: Στην αγία Παρασκευή, στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, όπως και στο Φάληρο, που υφίστανται αρκετά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, έχουμε ανάλογα φαινόμενα σε αυτό το εύρος; Το οργανωμένο έγκλημα στο Ν.Αττικής, κυρίως, υφίσταται σε περιοχές που δεν υπάρχουν μαζικά και άμεσα ΜΜΕ.

Όπως μου ανέφερε πριν από λίγο χρονικό διάστημα μια ξαδέρφη μου, σηκώθηκαν και έφυγαν από συγκεκριμένη περιοχή του Ν.Αττικής, διότι η μαφία και η εγκληματικότητα διευρυνόταν μέρα με τη μέρα. Σαφώς εκεί δεν υφίστανται μαζικά ΜΜΕ, και ο κόσμος είναι κουμπωμένος από όσα ισχύουν από αλλοδαπούς, Ρομά, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γλυφάδα έχει πολλούς νονούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">