ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς μειώσεις τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε Ελληνικό - Αργυρούπολη

Απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση των τελών κατά 5% που κατέθεσε η Δημοτική Συνεργασία για μειώσεις στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε Ελληνικό - Αργυρούπολη.
H αδυναμία των δημοτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δε προβληματίζει ιδιαίτερα τη διοίκηση του δήμου μας που διατηρεί και φέτος στα περσινά επίπεδα τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού παρά το γεγονός πως διατείνεται πως είναι «η διοίκηση που πήγε κόντρα στην κρίση». Απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση των τελών κατά 5% που κατέθεσε η Δημοτική Συνεργασία.
Καμία μείωση  

Την ίδια ώρα που ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πέτρος Ξηνταβελώνης, παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στα οικονομικά του δήμου μας, την ίδια ώρα που οι χορηγίες καλά κρατούν, την ίδια ώρα που τα χρήματα που δίδονται από την Περιφέρεια Αττικής έχουν αυξηθεί (χρηματοδότηση τεχνικού προγράμματος), η διοίκηση του δήμου διατηρεί στα ίδια επίπεδα τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αρνούμενη να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας που «πνίγεται» από έμμεσους και άμεσους φόρους.

Συγκεκριμένα τα τέλη διαμορφώνονται ως εξής :
Στεγασμένοι χώροι
  • Οικίες: 1,15 € / τ.μ.
  • Φιλανθρωπική ή νοσηλευτικά ιδρύματα με εξαίρεση τις ιδιωτικές κλινικές: 1,15 € / τ.μ.
  • Καταστήματα – Βιοτεχνίες
Έως 1000 τ.μ. 2,90 € / τ.μ.
  • Για καταστήματα άνω των 1000 τμ από τα 1001 τμ και άνω 3,43 € / τ.μ.
Μη στεγασμένοι χώροι
Καταστήματα – Βιοτεχνίες: 1,45 € / τ.μ.
  • Οικόπεδα στα οποία αναγείρεται οικοδομή: 1,45 € / τ.μ.
Για τους Πολύτεκνους
· με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 €, απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και φωτισμού και Δημοτικού Φόρου για την κύρια κατοικία
· με ετήσιο συνολικό εισόδημα από 20.001 € - 40.000 €, έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας – φωτισμού και Δημοτικού Φόρου για την κύρια κατοικία
Για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
· με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 16.000 €, απαλλαγή στα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και φωτισμού και Δημοτικού Φόρου για την κύρια κατοικία
·με ετήσιο συνολικό εισόδημα από 16.001 € - 40.000 €, έκπτωση 50% στα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας – φωτισμού και Δημοτικού Φόρου για την κύρια κατοικία.

Επίσης, ο Δημοτικό Φόρος είχε καθορισθεί σε 0,13 € / τ.μ.

Πρόταση για μείωση των τελών
Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας, Γιάννης Μαραγκός λαμβάνοντας το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις αρχές Νοεμβρίου, σημείωσε πως τα τέλη θα πρέπει να διαμορφώνονται στις χαμηλότερες δυνατές τιμές ώστε η επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών να είναι η ελάχιστη δυνατή. «Το έχουμε αποδείξει στη διαδρομή μας μέχρι τώρα, διαμορφώνοντας τα τέλη στις χαμηλότερες τιμές», τόνισε, αναφερόμενος στη διοίκηση Κορτζίδη.

Ο Γ. Μαραγκός υπενθύμισε πως πέρσι η Δ.Σ.Ε.Α. δεν είχε ψηφίσει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού εξαιτίας των αυξήσεων σε διάφορα σημεία.
«Δε μπορούμε να ψηφίσουμε για φέτος να παραμείνουν ίδια τα τέλη, αποδεχόμενοι τις περσινές αυξήσεις» υπογράμμισε ο κ. Μαραγκός καταθέτοντας πρόταση μείωσης των τελών της τάξεως του 5% σε σχέση με τις περσινές τιμές. Την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα ΑμΕΑ. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χωρίς μειώσεις τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε Ελληνικό - Αργυρούπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb