ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Oι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει καταρτίσει την τελική λίστα των ονομάτων των νέων υπουργών. Ηδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς αυτούς και οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ, όμως, όπως όλα δείχνουν παρακάμπτονται επιμελώς όσα διακήρυξε το κυβερνών κόμμα.

Του Γιάννη Κουρδομένου

Είναι δυνατόν ο κ.Παππάς, ο οποίος αδυνατούσε από την θέση του υπουργού επικρατείας να μας παρέχει κατόπιν αιτήσεων μια απάντηση, να αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής;

Ο πρωτεργάτης της Ψηφιακής Πολιτικής στη χώρα μας τι αναλαμβάνει;;;

Για πολλοστή φορά κύριοι της κυβερνήσεως θα δημιουργήσετε τις γνωστές σε όλους παθογένειες του παλαιοκομματισμού; 

Αν ο Νίκος Παππάς γίνετε υπουργός, ο γνώστης του αντικειμένου, και με σειρά προτάσεων τι γίνετε; Απαντήστε στα μέλη του κόμματος και εν συνεχεία στο λαό. (Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Νίκο Παππά, έχω με τον χρόνο)

Κάτι πρέπει να γίνει και με αυτόν. Πέρασαν 39 χρόνια !!! 
Τονίζεται ότι σε ανύποπτο χρόνο, πριν υπάρξει σε τούτη τη χώρα ζήτημα ψηφιοποιήσεων, κάποιος πολίτης μετέδιδε καθημερινά τι πρέπει να ισχύσει στη χώρα μας, και συγκεκριμένα και για τις ραδιοτηλεοράσεις, όπως και για ψηφιακή πολιτική όσων αφορά το δημόσιο και τους δήμους.

Δεν αναφερόμαστε στις εκατοντάδες αιτήσεις σε σειρά κυβερνήσεων, υπουργών, και δημάρχων, επί του συγκεκριμένου. Ρωτήστε για την πιο πρόσφατη την Πετραλιά και τον Αβραμόπουλο, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, και αντίστοιχα Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη αυτό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης.

Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής, Παύλος Πολάκης, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανότατα παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος ή αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καλογήρου (έως τώρα γραμματέας της κυβέρνησης).

Το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Γ. Τσίπρας, ενώ για το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του Γιώργου Κιμούλη.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Γιάννης Μουζάλας, με αναπληρωτή τον Νίκο Ξυδάκη.

Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ υπουργοί Επικρατείας οι κκ Βερναρδάκης και Φλαμπουράρης.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Βαγγέλης Αποστόλου και στο Ανάπτυξης παραμένει ο Γιώργος Σταθάκης.

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας και υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά.

Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Oι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">