ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένα σαφές ερώτημα προς τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Λόγω πολλών τοποθετήσεων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσων αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης, τις ενέργειες του Αλ. Τσίπρα, καθώς και όσων αφορούν τη λαϊκή βάση, προσωπικά θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα το οποίο ποτέ δεν δημοσιοποίησα, ούτε έθεσα σε κάποιον από το σύνολο των συμπολιτών μας.

Για το κυβερνών κόμμα, και όσους/ες υποστηρίζουν τις πολιτικές στις οποίες εντρύφησε, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο τι σημαίνει;  

Συγκεκριμένα: Κάλλιστα μπορούσα εδώ και πολλά χρόνια να ιδρύσω μια εταιρία, και να έχω μια σειρά εργαζομένων, ( δεκάδες ), νέους και νέες, μαθητευόμενους/ες της δημοσιογραφίας, και του ρεπορτάζ, ώστε να υπάρχει μια πληρότητα επαγγελματικού τύπου, την οποία προσωπικά χαρακτηρίζω εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εσείς;

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ίσχυε επί δεκαετίες, και δεν γνωρίζω σήμερα σε ποιο βαθμό, σε σειρά ΜΜΕ, όπου υφίσταντο πέντε - δέκα έμμισθοι της δημοσιογραφίας και δεκάδες μαθητευόμενοι/ες.

Οι μαθητευόμενοι/ες εργάζονται κανονικά, έχοντας συμβολή στο παραγόμενο πρόγραμμα, όμως για ένα έτος δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα.

Στη συνέχεια, ενώ έχουν αποκτήσει παράλληλα των σπουδών τους μια σχετική εμπειρία του αντικειμένου,  συνήθως διώχνονται ώστε να τους διαδεχθεί η επόμενη φουρνιά, και αν υπάρχει κάποιος η κάποια που ξεχώρισε μπορεί να υπάρξει μια πρόσληψη.

Μπορείτε να μας παρέχετε μια σαφή απάντηση αν αποδέχεστε το συγκεκριμένο φαινόμενο και πως το χαρακτηρίζετε; 

Επίσης, δεδομένου ότι προσωπικά δεν δέχτηκα και δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση την εκμετάλλευση, η οποία ακόμα και σήμερα είναι απαραίτητη προϋπόθεση, και κινούμε σε ένα διαφορετικό συντελεστή, μπορείτε να μου παρέχετε ευθαρσώς μια απάντηση πως δικαιώνεται ένας ριζοσπάστης; 

Προσωπικά δώσαμε έναν άνισο αγώνα για κοινωνικά και δημόσια αγαθά στην υπηρέτηση του ανθρώπου και όχι βορά του κεφαλαίου,  στον οποίο δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις, διώξεις, κατασχέσεις, και όσων συνεπάγονται όλα αυτά, ενώ εσείς επικαλείστε το μαζικό κίνημα για τους αγώνες για ελεύθερες παραλίες, τον οποίο τον δώσαμε και εμείς ραδιοφωνικά.

Τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία είχαν βάλει χέρι στη δημόσια περιουσία, με την υποστήριξη των κομμάτων τα οποία κυβερνούσαν,  συνεχίζουν να βρίσκονται στα δημόσια αγαθά, και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν υπάρχουν ενέργειες ώστε να βγει η πατρίδα μας και ο λαός - πολίτες στο ξέφωτο.

Εμείς δεν έχουμε μετοχές στη DIGEA, δεν έχουμε μετοχές στα κανάλια (εθνικά - τοπικά ), δεν έχουμε μετοχές στα ραδιόφωνα, δεν είμαστε εργαζόμενοι της ΕΡΤδεν είχαμε καμία υποστήριξη από το δήμο, και δεν τυγχάνουμε καμίας μέριμνας από τη πολιτεία.

Θέλουμε σαφείς απαντήσεις, διότι αν δεν υπάρξουν, όσα έχουν διαμορφωθεί δεν διαφέρουν απ' όσα ίσχουν και απο τη γαλάζια διοίκηση του δήμου Γλυφάδας.

Η αριστερά θα κινηθεί Αριστερά, η πρέπει να περιμένουμε τη ''δευτέρα παρουσία''; 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα σαφές ερώτημα προς τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">