ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανάληψη Ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Τάσου Ταστάνη

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org, αναναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο του δημοτικού συμβούλου, υποψηφίου βουλευτή, και προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Τατσάνη, στο σπίτι του στην Τερψιθέα Γλυφάδας. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο τέλος: Τα σφυριά μας έχουν πολλά συστήματα ελέγχου και πολλά χέρια ελεγκτών για να σπάσουν. Και αυτό δεν είναι μία κούφια απειλή. Ξέρουμε τα σπίτια σας. Ξέρουμε τις φάτσες σας.

Και κυρίως, στο στόχαστρο μπαίνουν οι Ταστάνηδες. Και αυτό δεν είναι μια κούφια απειλή. Στο σπίτι σου, στην οδό Λιβύης στην Άνω Γλυφάδα, καλύτερα να κοιτάς προσεκτικά όταν βγαίνεις. Την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα.

Πριν την προκήρυξη να επισημανθεί ότι όλως τυχαίως πρόσφατα, έπειτα από την επίθεση, τέθηκε ζήτημα αστυνόμευσης στην περιοχή, λόγω ελλιπούς προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν.Α.Αττικής, η οποία εδρεύει στην Τερψιθέα Γλυφάδας, και στελεχώνεται μόνο από 11 άτομα.
Η προκήρυξη

Ο “συμπαθής κύριος Τάσος” είναι χρόνια στο “κίνημα”. Με τους “από τα κάτω”. Τις λαϊκές συνελεύσεις. Τους “δεν πληρώνω”. Ο κύριος Τάσος είναι αγωνιστής. Ο κύριος Τάσος είναι ΣΥΡΙΖΑ.

***

Και είδαν πολλά τα ματάκια μας μέσα στα 2 τελευταία χρόνια. Είδαμε όσους πασόκους ήταν ξύπνιοι να αναβαπτίζονται στην συριζαϊκή κολυμπήθρα και να ξαναπιάνουν τα διαχειριστικά κουμάντα από εκεί ακριβώς που τα είχαν αφήσει. Έκπληξη καμία.

Από κοντά στην αγυρτεία όμως, και κάποιοι ακόμα. Έκπληξη ελάχιστη. Μιά ολόκληρη κάστα “συμπαθών κύριων Τάσων” ορμάει και αυτή στο διαχειριστικό πανηγύρι. Μαγεύεται από μια πολυθρόνα. Γίνεται το πολιτικό προσωπικό της πιο άγριας επίθεσης που πραγματώνει η πιο ξετσίπωτη μνημονιακή κυβέρνηση της τελευταίας δεκαετίας. Μιά επίθεση ενάντια στην τάξη εκείνων που μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερο δεν έχουν τίποτα πια για να χάσουν.

Ο Τάσος Ταστάνης, μέσα σε αυτό το αλισβερίσι παίρνει κομβικό πόστο. Πρόεδρος Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών. Επειδή ακόμα και η μετακίνηση μέσα στην μητρόπολη πρέπει να ελεγχεί ολοκληρωτικά. Επειδή πρέπει να μπουν κάμερες και μέσα στα βαγόνια του μετρό. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που τις βάζει. 

Επειδή πρέπει να φακελώσουν την κάθε μας κίνηση με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης και πύλες εισόδου. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που εγκαθιστά το σύστημα. Επειδή πρέπει να παταχθούν οι άνθρωποι που από ανάγκη ή επιλογή αρνούνται να πληρώσουν για την μετακίνησή τους μέσα στην ροή της μισθωτής εργασίας και της κατανάλωσης. Και ο Τ.Τ. είναι αυτός που ξαμολάει μικτά αποσπάσματα μπάτσων και ελεγκτών που τραμπουκίζουν και χαρατσώνουν επιβάτες.

***

Τα δικά μας “επειδή” είναι πως πρέπει να αντισταθούμε, να οργανωθούμε, να πράξουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τα σφυριά μας έχουν πολλά συστήματα ελέγχου και πολλά χέρια ελεγκτών για να σπάσουν. Και αυτό δεν είναι μία κούφια απειλή. Ξέρουμε τα σπίτια σας. Ξέρουμε τις φάτσες σας.

Και κυρίως, στο στόχαστρο μπαίνουν οι Ταστάνηδες. Και αυτό δεν είναι μια κούφια απειλή. Στο σπίτι σου, στην οδό Λιβύης στην Άνω Γλυφάδα, καλύτερα να κοιτάς προσεκτικά όταν βγαίνεις. Την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα.


- ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

- ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

- ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σημείωση του ''Γ'':  Προσωπικά δεν συναινώ στη μέθοδο που προωθείτε από ορισμένους για το ξύλο, διότι είναι προτιμότερο να υπάρξουν οι ενέργειες αποτροπής διεύρυνσης της αστυνόμευσης και των ελέγχων με ξεκάθαρες προτάσεις, αντί να επιτευχθεί το αντίστροφο.

Αναφορικά με τις συγκοινωνίες, στη θέση του Τάσου θα απελευθέρωνα πλήρως τις αστικές συγκοινωνίες, με χρήση αποκλειστικά μηνιαίας κάρτας για όσους και όσες έχουν τη δυνατότητα, και πέραν αυτού τίποτα άλλο.

Θα φρόντιζα δια μέσω του υπουργείου, να έχω τα πλήρη στοιχεία όσων δεν διαθέτουν αυτοκίνητα και βρίσκονται σε φάση ανεργίας, και θα τους παρείχα δωρεάν μηνιαίες κάρτες. (Το ανάλογο στα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας, με τη συμβολή των Ο.Τ.Α, για τη παροχή των δωρεάν καρτών, ως ανταποδοτικό τέλος των δημοτικών τελών, κ.α.)

Όχι στα εισιτήρια - Τα εισιτήρια αποκλειστικά για τους τουρίστες

Στους υπόλοιπους κ. πρόεδρε, θα παρείχα κίνητρα για μηνιαίες κάρτες, για όλα τα αστικά ΜΜΜ, δεδομένου ότι είναι μείζον λάθος  οι υπόλοιποι/ες με ικανοποιητικές αποδοχές και συντάξεις να μην πληρώνουν εισιτήριο. Η παροχή της μηνιαίας κάρτας, έπειτα από εξέταση των οικονομικών τους στοιχείων, μαζί με κάποιο λογαριασμό του δημοσίου η του δήμου. ( Βάλε εσύ το πλαφόν για όσους/ες θα πληρώνουν. )

Αν οι πολιτικές σας είναι απόρροια των προηγούμενων για τα οφέλη λίγων ιδιωτών, είναι προτιμότερο να τα πάρεις από το σύνολο, ακόμα και απ' όσους δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, και να παρέχεις μηνιαίες κάρτες στο σύνολο των φορολογούμενων πολιτών, οικογενειών, άρα κάποιοι που δεν χρειάζονται τις κάρτες να τις μεταβιβάζουν σε έτερα μέλη της οικογενείας, παιδιά, κ.α.

Είναι ένα διαφορετικό μοντέλο, κάλυψης των αναγκών των αστικών μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δημόσια συγκοινωνία, όμως καλυπτόμενη συνολικά από τον Ελληνικό λαό, χωρίς να δημιουργείς αρνητικό κλίμα στους κόλπους της κοινωνίας.

Αναφορικά με μισθωτούς αλλοδαπούς 

Δεδομένου ότι στη χώρα μας υφίστανται δεκάδες χιλιάδες μισθωτών αλλοδαπών, ( μπορεί να είναι και εκατοντάδες ), με ικανοποιητικές αποδοχές, και σύμφωνα με όσα γνωρίζετε να ισχύουν, διαμορφώστε το πλαίσιο που αρμόζει στη χώρα μας, διότι και εσείς κ. πρόεδρε παρείχατε *800 ευρώ το μήνα σε αλλοδαπή, τα οποία συνολικά τα έστελνε στο εξωτερικό, και κανείς δεν γνωρίζει αν αγόραζε εισιτήριο για τις μετακινήσεις της.

* Τα 800 ευρώ αποδοχές για τα δεδομένα των δικών τους χωρών είναι περίπου 10.000 χιλιάδες μισθός το μήνα, χρήματα που δεν λαμβάνει το 99% του δικού μας πληθυσμού. ( Με δέκα χρόνια εργασία στη χώρα μας γίνονται στη δική τους ''εκατομμυριούχοι'', και αν συμπεριλάβεις τα πάγια των χωρών τους, ρεύμα, τηλέφωνο, θέρμανση, αέριο, τα οποία είναι λίγα ευρώ μηνιαίως, με δέκα χρόνια εργασία στη δική μας χώρα, ζουν δια βίου στη δική τους, καλύπτοντας και τις ανάγκες έτερων μελών των οικογενειών τους.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανάληψη Ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Τάσου Ταστάνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">