ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να εκθέσει συνολικά τα ζητήματα της επιστολής και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία.( Και εμείς, προσωπικά, θέλουμε μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, σε λίγους μήνες.)

Άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, κατέβηκαν σήμερα την πλατεία Κλαυθμώνος και έστειλαν μήνυμα, με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα. Ζητάνε τα αυτονόητα. Υγεία, παιδεία, πρόνοια, εργασία, μα πάνω από όλα, ζητoύν αξιοπρέπεια.


Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή ενώ αντιπροσωπεία τους μπήκε στη βουλή για συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Σε μήνυμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναφέρει ότι «στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Θέλουμε να ζήσουμε! Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.


Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας 'Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!', παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, τη δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση»..
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb