ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μεταμόρφωση ενός κινήματος

Η μεταμόρφωση ενός κινήματος, και μιας τοπικής οργάνωσης, η οποία από αντιμνημονιακή οργάνωση, με σαφές καταστατικό και διακήρυξη, οδηγήθηκε σε ένα μόρφωμα υπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και δέσμιο στην γερμανική κατοχή της Μέρκελ.

Ένα κόμμα και μια τοπική οργάνωση, τα οποία έκαναν τη μεγάλη κωλοτούμπα, και μετασχηματίστηκαν σε υποχείρια υπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, του Λάτση, των εφοπλιστών, του οικονομικού λόμπι, και εξυπηρετώντας τη κατοχή της χώρας μας από τους δανειστές, εξαργυρώνοντας ορισμένοι προσωπικά ανταλλάγματα.

Προσωπικά πέρασα μια ολόκληρη ζωή ως ανένταχτος και ανεξάρτητος, χωρίς συγκεκριμένες ταμπέλες και πολιτική ταυτότητα, θεωρώντας ότι, τόσο ο νεοφιλελευθερισμός, όσο και ο σοσιαλισμός, έχουν κλείσει το κύκλο της ζωής τους, και δεν αναπροσαρμόζονται στα σημερινά δεδομένα για το μέλλον της ανθρωπότητας, των λαών, και ειδικότερα στη χώρα μας, την οποία επιθυμούν δέσμια για τις επόμενες δεκαετίες.

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου, προσωπικά με ώθησε να απομακρυνθώ από τις διεργασίες της τοπικής Ο.Μ, καθώς και από τη παρακολούθηση όσων αποφάσιζαν σ' αυτήν, διότι έχοντας τα δεδομένα τεσσάρων δεκαετιών, και γνωρίζοντας τη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας, και ο λαός, έκρινα μονόδρομο την απομάκρυνση της χώρας μας από την Ε.Ε., καθώς και την απεμπλοκή από τα μνημόνια και τους δανειστές. 

Στηρίξαμε την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τον παλαιό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, θεωρώντας ότι υπάρχει διάθεση να απεμπλακούμε από αρχηγικά και προσωποπαγή κόμματα, και έπειτα από σειρά διακηρύξεων, και ενός σαφούς καταστατικού, διαμορφώθηκαν τα ίδια στοιχεία κόμματος του παλαιοκομματισμού, με έμφαση στις ίδιες αναχρονιστικές παθογένειες, και συγκεκριμένα ενός κόμματος στο οποίο αποφασίζει μια μικρή ομάδα κόντρα στη θέληση του Ελληνικού λαού.

Ενώ βρεθήκαμε στις ίδιες πορείες, αγώνες, συλλαλητήρια, αγωνιζόμενοι και συγκρουόμενοι κατά των μνημονίων, και των εκφραστών τους, η συνέχεια επιφύλασσε μια κορυφαία προβοκάτσια για τα στενά προσωπικά οφέλη ορισμένων χωρίς να δικαιώνεται η λαϊκή βάση, χωρίς δίκαιο για όλους, όμως με σειρά άμεσα ωφελημένων, οι οποίοι αποδέχτηκαν να γίνουν οι συνεχιστές των πιο βάρβαρων καπιταλιστικών πολιτικών.

Ο ''κομματάρχης'' της Γλυφάδας, σήμερα, έχει χάσει πλήρως την αίγλη του, όπως και την επιρροή του στους συμπολίτες μας, η ισχύς του είναι απειροελάχιστη, και το ανάλογο διαμορφώνεται και για το σύνολο των υπολοίπων, οι οποίοι καθημερινά αποστρέφουν το κοινωνικό σύνολο.

Το να αποδέχεσαι τη συμμετοχή σε ένα ριζοσπαστικό κόμμα, και στη συνέχεια να συμμετέχεις στη στροφή και να γίνεσαι υποχείριο της Μέρκελ, όπως και του μεγάλου κεφαλαίου, επιλέγοντας προσωπικά οφέλη αντί της συλλογικής ωφέλειας, αυτόματα σε κατατάσει στο μπλοκ του παλαιοκομματισμού.

Τι χρειάζεται σήμερα η χώρα μας ;

Οι κοινωνικοί αγώνες, για μια μεγάλη κοινωνική επανάσταση, απεμπλοκής από μνημόνια, δανειστές, τοκογλύφους, Ε.Ε., και την υποδούλωση όλων των γενιών στη χώρα μας για τα επόμενα 100 χρόνια, αποτελούν τη μοναδική επιλογή όσων πραγματικά δεν επηρεάζονται από συστημική προπαγάνδα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ. Ορισμένα κέντρα επί δεκαετίες διαμόρφωσαν το πλαίσιο οι ξεκάθαρες προσωπικές μας θέσεις να φαίνονται ως γραφικές, όμως σήμερα αποτελούν μονόδρομο για την ανεξαρτησία του λαού και της χώρας. ( Είμαστε και ''γραφικοί'' και ''επιδειξιομανείς'' προτείνοντας το κλειδί του μέλλοντος. ) 

* Ο παγκόσμιος νεοφιλελευθερισμός - καπιταλισμός, διαμόρφωσε τους όρους αποσύνθεσης του μαζικού κινήματος, διότι συντελεί στον ατομικισμό, και θεωρείτε επιβεβλημένη αναγκαιότητα η χρησιμοποίηση των στοιχείων του σοσιαλισμού, ως ασφαλιστική δικλίδα προστασίας των λαών, δεδομένου ότι η κοινωνική αποσύνθεση ευεργετεί την άνοδο των άκρων, και ειδικότερα των δεξιών, όπως και του εθνικισμού, με άγνωστη κατάληξη στο μέλλον.

* Περισσότερη επιρροή αποκτά κάποιος από τα καπιταλιστικά ΜΜΕ (Τηλεοράσεις), ως άτομο, μονάδα, παρά η πλειονότητα του λαού, η οποία διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μεταμόρφωση ενός κινήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">