ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αθώος ο Λαυρεντιάδης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι έξι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και τους 5 συγκατηγορουμένους του. Για έναν κατηγορούμενο η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) για κάποιες εκ των πράξεων που του αποδίδονταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ξενοδόχου έγινε στις 15 Ιουνίου 2012 μέσω της αποστολής, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, μιας γλάστρας μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Για την υπόθεση είχαν καθίσει στο εδώλιο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης και άλλοι έξι κατηγορούμενοι.

Ο ξενοδόχος Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης, δυο χρόνια μετά την επίθεση, το 2014 σε δήλωσή του, στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση, είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ωστόσο στο Δικαστήριο δεν κατέθεσε επικαλούμενος προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια" δήλωσε αμέσως μετά την δικαστική απόφαση ο δικηγόρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης.

«Η ομόφωνη απόφαση του δικαστήρια δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για την αθωότητα του εντολέας μας από κοινού με τους άλλους δυο συνήγορους του κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και Χαράλαμπο Λυκούδη. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αθώος ο Λαυρεντιάδης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">